Sanatate

HomeSanatateEsti supusa riscului de diabet?
Esti supusa riscului de diabet?

Esti supusa riscului de diabet?

Aproximativ 1/3 din populatie este supusa riscului de diabet, fiind prediabetici de la varsta foarte tanara. Avand nivelul de zahar in sange mai mare decat valorile normale, ei sunt supusi riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, in urmatorii 10 ani. Chiar daca esti inclus in aceasta categorie, poti schimba acest lucru!

Si poti incepe chiar acum, prin citirea acestui chestionar !

1 Ai iesit in oras sa iei cina. Ce ar trebui sa comanzi? A-salata cu somon B-pui si vegetale C-pui, vegetale si salata de quinoa. Raspuns C – Actualmente, exista multa polemica si mult mai multe diete pe baza de plante si carbohidrati – considerate sanatoase, dar, cand vorbim de diabetul zaharat de tip 2, cel mai important este sa avem controlul caloriilor si proportiilor. Jumatate din farfurie ar trebui sa aiba fructe si legume, un sfert – pot fi cereale si amidon, iar celalalt sfert, ar trebui sa aiba proteine. Conform ultimelor cercetari, consumul legumelor si proteinelor inaintea carbohidratilor, poate reduce cantitatile de insulina.

2 Adevarat sau fals: Uitandu-te la televizor mai mult de doua ore pe zi, poate creste riscul de diabet? Raspunsul: Adevarat. Studiile au demonstrat ca statul pe canapea perioade lungi, duce la un risc mult mai mare de a dezvolta diabet. In fiecare saptamana, ai nevoie de cel putin 150 minute efort intens si cu toate astea, nu sunt de ajuns. Aceste minute nu pot contracara efectele statului prelungit pe canapea, asa ca, ori de cate ori aveti posibilitatea, faceti o plimbare, chiar si cateva minute! Puteti investi intr-un fitness-tracker pentr a-ti monitoriza progresul! Chiar daca trackerele sunt setate la 10000, pentru incepatori-conform unui studiu recent, sunt indeajuns si 7500 de pasi.

3 Ce mic dejun este cel mai bun luptator impotriva diabetului? A-bacon si oua, B-cereale bogate in fibre C-briosa cu afine. Raspunsul corect este B! Un recent studiu realizat pe un numar mai mare de 360000 de adulti, a demonstrat, ca, cei care au consumat regulat cantitati mari de fibre, au avut un risc cu 34% mai mic de a deceda din cauza diabetului, comparativ cu cei care au consumat mai putin.

4 Care este cea mai ‘riscanta’ bautura dimineata? A-suc de fructe rece B-lapte C-cafea neagra. Raspunsul corect este A. acest amestec poate fi o bomba de zahar, multe din sucurile din comert, avand in componenta lor, peste 20 de grame de zahar. Un recent studiu a aratat ca un astfel de consum de bauturi zilnice, creste riscul diabetului zaharat cu aproximativ 13 procente.

5 Care parte a corpului crezi ca este cea mai supusa cresterii in greutate? A-fund B-burta C-coapse. Raspunsul corect este B! Femeile cu o circumferinta a taliei mai mare de 90 de cm, sunt mai predispuse in a dezvolta diabet. Fiecare dintre noi, luam in greutate odata cu varsta, de aceea, trebuie sa ne concentram atentia spre eliminarea grasimii de pe burta, prin combinarea exercitiilor cardio si antrenamentului de rezistenta.

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»