Cum Putem Evita Agentiile de Modelling false si Ce Ar Trebui Sa Stim

Despre modelling

Cum Putem Evita Agentiile de Modelling false si Ce Ar Trebui Sa Stim

46

Lumea modellingului are de oferit multe oportunitati si iti deschide noi orizonturi, dar exista si o parte nu prea placuta, aceea a agentilor falsi, a oportunistilor, a agentiilor care de fapt nu sunt agentii.
In primul rand, trebuie cunoscut si subliniat faptul ca nicio agentie de modelling nu cere bani pentru casting, pentru a semna vreun contract cu ei, nu cere bani pentru fotografii, make up, sau pentru orice altfel de activitate care se incadreaza in activitatile de modelling. In momentul in care va aflati intr-o astfel de situatie, ar trebui sa fiti circumspecti si sa va ganditi de doua ori inainte de a actiona.
Promisiunile mari in lumea modellingului nu au niciun fundament, sunt egale cu zero; luna aceasta este in trend ceva, luna viitoare totul se poate schimba la 180 de grade. Un agent serios sau o agentie de modelling serioasa intotdeauna vor fi precauti in ceea ce promit, pentru ca nu exista o adevarata reteta de succes in aceasta industrie, chiar daca dispui de toate calitatile necesare.
O buna sursa de informare este internetul si cu toate acestea sunt multe lucruri de luat in seama in momentul in care contactezi o agentie sau esti contactat de o agentie sau de un “reprezentant” al acesteia.
Trebuiesc evitate invitatiile online prin intemediul chat-urilor sau a retelelor de socializare. Evitati platirea anumitor sume de bani pentru o sedinta foto cu un fotograf profesionist – dupa cum spun ei, sau realizarea unui portofoliu profesional care ar asigura o cariera de succes in schimbul unor anumite sume de bani. Cu cat ti se promite mai mult, cu atat vei primi mai putin, iar daca suna prea frumos sa fie adevarat – inseamna ca asa si este!
Anumite studiouri foto intr-adevar iti pot oferi doua – trei ore de buna dispozitie, cu ceva machiaje, cateva sedinte foto, cel mai probabil o atmosfera placuta, dar atentie in momentul in care ti se cer bani pentru toata aceasta “distractie”! In plus, daca ti se cere sa platesti pentru fotografiile care vor alcatui “portofoliul profesional” sau pentru niste sfaturi care iti asigura succesul in cariera dorita, este indicat sa te retragi si sa inchei orice eventuala colaborare. Astfel de agentii sunt pentru a face bani si nu pentru a descoperi talente, nu au nicio legatura cu lumea modellingului!
Mai exista de asemenea, anumite capcane – acele scoli de modelling – perfect legale de altfel, care in schimbul unei sume de bani, iti ofera foarte multe lucruri, cursuri de modelling si oportunitati: nimic mai fals! Daca te gandesti sa urmezi astfel de cursuri, e bine de stiut ca nu este un drum tocmai bun de urmat, iar cunostintele cu care vei pleca de acolo vor fi sarace si nonconforme cu ceea ce inseamna lumea modellingului. Propunem un experiment: cauta un model de succes si informeaza-te ce scoala sau scoli de modelling de acest gen a urmat? Vei fi surprins(a) cat de greu gasesti un astfel de model.
Trebuie mentionat insa, ca un model in devenire si care lucreaza la imaginea sa, are intr-adevar anumite cheltuieli personale: mentionam aici cheltuieli de calatorie – pentru a ajunge la agentia x (sau la un casting, sedinta foto, etc) cheltuieli de intretinere personala care nu pot fi evitate (par, machiaj, piele, dantura, aerobic, fitness). Intretinerea personala costa, iar in timp se poate dovedi ca se investeste destul, dar, daca agentia cu care ai semnat un contract considera ca ai nevoie de o schimbare majora, ea va suporta toate cheltuielile necasare, iar in final isi va recupera banii din comisionul incasat de la respectivii clienti. Agentiile de modelling nu percep bani in avans, dar ele isi recupereaza toate cheltuielile din comisioane – acesta este modul in care castiga bani agentiile de modelling.
In momentul in care te pregatesti sa semnezi un contract sau orice altfel de hartii, trebuie sa te informezi foarte bine despre agentie, ce presupune fiecare punct din contract, trebuie verificat tot! Ca in orice acte, totul trebuie sa fie legal, poti cere consiliere juridica, iar o agentie de modelling nu ar trebui sa se simta in niciun fel ofensata de aceste lucruri – perfect normale, de altfel.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *