Exercitiile fizice regulate – Un necesar zilnic!

Sanatate

Exercitiile fizice regulate – Un necesar zilnic!

16

Fiecare dintre noi vrea sa fie intr-o forma buna, sa arate bine, indiferent de activitatea pe care o desfasuram sau de modul de viata, miscarea in general avand o influenta foarte buna atat la nivel fizic, cat si mental. Ce facem in acest sens? Ne dedicam cel putin 15 minute zilnic exercitiilor fizice? Cum ne mentinem motivatia?

Intrebare/Raspuns

Daca prezint semne de depresie, le pot elimina prin intermediul exercitiilor fizice? Cercetatorii suedezi sunt tot mai aproape de a intelege efectele pozitive ale miscarii pentru eliminarea stresului care induce depresie. Acestia au demonstrat – in urma cercetarilor pe animale, ca proteina PGC-1a1 – care creste in muschii scheleteci cu ajutorul exercitiilor fizice, poate filtra si purifica sangele, eliminand o substanta care apare in timpul stresului si care este toxica creierului atunci cand ajunge la el. Nu a fost specificata intensitatea efortului, dar atat timp cat proteina PGC-1a1 este produsa ca urmare a exercitiilor fizice, nu va ramane decat sa le incepeti sau sa le continuati!

Intrebare/Raspuns

Cum as putea face mai mult efort, daca alimentatia este una adecvata? Cand esti la sala si vrei sa tragi mai tare, promite-ti un premiu la sfarsit sau motiveaza-te cu o imagine vizuala! In urma unor studii pe diverse grupuri de participanti, cei care au fost motivati cu un premiu sau au avut in campul vizual o imagine placuta, au avut o risipa de efort mult mai mare comparativ cu cei nemotivati!

Intrebare/Raspuns

Este memoria influentata de miscarea zilnica? Daca doriti sa retineti cat mai multe informatii, amintiri, trebuie sa faceti miscare zilnica sau vizitati salile de antrenament mai des! Institutele internationale de cercetare au demonstrat ca sunt necesare doar 20 de minute de exercitii fizice zilnice riguroase pentru a imbunatati memoria, crescandu-i acesteia sanatatatea cu aproximativ 10%,  in cazul adultilor.

Exercitiile fizice reprezinta unele dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru sanatatea voastra! Nu doar va ajuta sa pierdeti greutatea, dar va veti bucura de vitalitate, energie si pofta de viata! Studiile arata de asemenea, ca miscarea are si capacitatea de a prelungi viata.

Un studiu efectuat pe un numar de 250000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani, a demonstrat ca persoanele care au facut miscare de o intensitate medie de aproximativ 15 minute zilnic de 6 ori pe saptamana, au trait in plus cu o medie de 3 ani de zile. Aceste studii sunt sustinute de multe altele, care, au demonstrat o calitate mai buna a vietii in anii de mai tarziu, ca urmare a exercitiilor fizice regulate.

Ca beneficii, pe langa scaderea in greutate, s-a observat reducerea atacurilor de inima, imbunatatirea functiei pulmonare, imbunatatirea musculaturii si rezistenta osoasa odata cu varsta, asa ca, niciodata nu este prea tarziu sa te apuci de exercitii!

Comments are off this post!