Familia Addams

Media

Familia Addams

Razvan Mazilu a creat un nou musical efervescent care are toate ingredientele unui hit.
144

Musicalul Familia Addams este prezentat la Teatrul EXCELSIOR in zilele de 13, 14 si 15 septembrie 2019, o premiera absoluta in Romania, ce poarta semnatura regizorala si coregrafica a lui Razvan Mazilu. Este cel de-al doilea titlu de musical pe care artistul il monteaza la EXCELSIOR, dupa succesul inregistrat de Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutatoare). Noua productie marcheaza debutul stagiunii 2019 – 2020 a singurului teatru din Romania distins cu un titlu in Cartea Recordurilor.

Excentrica familie care cucerea publicul larg odata cu versiunea cinematografica omonima din anii ‘90 i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice si Andrew Lippa in crearea unei adaptari muzicale originale care reviziteaza universul Addams dintr-o perspectiva surprinzatoare, confruntandu-i pe Gomez si pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi „cosmarul” oricaror parinti: copiii cresc (prea repede). Ajunsa la varsta adolescentei, Wednesday, unica lor fiica, se indragosteste de Lucas Beineke, un baiat dragut dintr-o familie respectabil de „normala”, si decide sa ii incredinteze secretul tatalui ei, care nu doar ca este nevoit sa accepte cruda realitate, ci si sa faca ceva ce nu a mai facut vreodata: sa ii ascunda adevarul iubitei sale sotii. Totul va lua o turnura neasteptata in noaptea cand „prea normalii” Beineke ajung sa cineze in casa „ciudatilor” Addams – un festin nocturn care va provoca ambele familii sa isi reconsidere limitele (a)normalitatii si rezistenta in fata schimbarii.

Familia Addams, cu tot alaiul ei de personaje stranii, cu gustul ei pentru tot ce este dark si funebru, ne invata cea mai importanta lectie, aceea a Iubirii. Iubirea ca victorie a omului in fata mortii. Veniti, sa radem si sa ne amuzam inteligent, exorcizandu-ne de spaimele si umbrele noastre, de propriile noastre frici si prejudecati!

Razvan Mazilu

Alaturi de tanara echipa de actori a Teatrului Excelsior, Razvan Mazilu a creat un nou musical efervescent care are toate ingredientele unui hit: numere muzical-coregrafice senzationale, songuri molipsitoare, o poveste cuceritoare si o echipa artistica si de creatie care a investit energie, pasiune si entuziasm in materializarea fiecarui detaliu scenic. Noul spectacol creat de Razvan Mazilu la Teatrul Excelsior ii transpune pe faimosii Addams intr-o alta dimensiune si exploreaza estetica macabrului dintr-o perspectiva hiper-ludica, reflectata si in decorurile ingenioase imaginate de Sabina Spatariu. Un plus de savoare comica il imprima spectacolului traducerea si adaptarea libretului, semnate Carmen Stanciu, alaturi de versiunea in limba romana a songurilor, realizata de Alex Stefanescu.

Dincolo de umorul negru si de extravagantele Addams-ilor, de micile sau marile ciudatenii ascunse in interiorul oricarei familii, publicul va fi surprins sa descopere o poveste plina de candoare care vorbeste despre valori profunde ce ar putea caracteriza orice familie: iubirea, sinceritatea, intelegerea, respectul. Cine spune ca o familie aparent neobisnuita nu s-ar putea confrunta cu provocarile oricarei familii obisnuite; si viceversa?

Bilete, pe platforma bilet.ro si la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28).
Detalii, pe https://www.teatrul-excelsior.ro/ si pe pagina de Facebook, @teatrulexcelsiorbucuresti.

FAMILIA ADDAMS

libretul: Marshall Brickman & Rick Elice
muzica si versurile: Andrew Lippa
traducerea si adaptarea: Carmen Stanciu
traducerea si adaptarea songurilor: Alex Stefanescu
Gomez Addams: Lucian Ionescu
Morticia Addams: Oana Predescu / Camelia Pintilie
Wednesday Addams: Ana Udroiu
Pugsley Addams: Matei Hotaranu
Unchiul Fester: Mihai Mitrea / Radu Mitrea
Bunica: Aida Avieritei
Lurch: Mircea Alexandru Baluta
Alice Beineke: Maria Alexievici
Mal Beineke: Doru Bem
Lucas Beineke: Dan Pughineanu

Stramosii:

Marchiza: Andreea Hristu
Clownul: Alex Popa
Mireasa: Iulia Samson
Soldatul: Dan Clucinschi
Balerina: Loredana Cosovanu
Gangsterul: Ovidiu Usvat

Regia, coregrafia, costumele: Razvan Mazilu
Productia muzicala: Alexei Turcan
Decoruri: Sabina Spatariu
Lighting design: Costi Baciu
Peruci, machiaj: Octavian Mardale
Efecte speciale sI machiaj prostetic: Scoala de Machiaj Prostetic
Video: Cristian Niculescu
Asistent coregrafie: Monica Petrica
Asistent scenografie, recuzita: Andrei Sova
Pregatirea muzicala: Maria Alexievici
Corepetitori: Anca Saftulescu, Maria Alexievici
Recomandat: 12+
Durata: 2h 30 min (cu pauza)

Beatrice Lianda Dinu

Comments are off this post!