Fericirea in viata si munca

Stil de viata

Fericirea in viata si munca

46

Oamenii depun eforturi pentru a capata incredere si iubire, atat pentru sine cat si pentru cei in jur. Sta in natura umana sa caute un scop, sa aiba satisfactii instantanee sau orice altceva care sa ii indeplineasca scopurile.
Presupunand ca ai o viata aparent perfecta: un loc de munca stabil, un sef intelegator care stie sa te sustina, nu este indeajuns; poti ajunge la un moment dat sa realizezi ca ceva iti lipseste si poate ca nu ai facut ceva mai mult in acest sens. De aici, pana la a te indoi de cele mai mici alegeri pe care le faci, nu mai e decat un pas, asta ca sa nu mai aducem in discutie increderea si dragostea de sine, care, in timp, se diminueaza.

Cum poti trece peste asta?

Incepe prin a te gandi ce iti place sa faci: poate iubesti sa ajuti oamenii, poate crezi ca un anumit loc de munca te reprezinta mai mult, poate iti place sa interactionezi mai mult cu cei din jur, iar optiunile sunt nelimitate. Incearca de asemenea, sa vorbesti cu cineva apropiat cu care stii ca te intelegi, poate iti ofera alte puncte de vedere sau alte solutii, toate, cu scopul de a te face sa gandesti ‘outside of box’. Din moment ce ‘descoperi’ ceva ce iti place sau un punct de vedere inedit care aprinde ceva in tine, ar fi bine sa incerci sa le exploatezi, fie ca are legatura cu viata de zi cu zi, cultura, comunitate, samd.
In concluzie, trebuie creat un punct de plecare pentru recastigarea increderii, multe persoane avand dificultati in descoperirea proprie, simtind despre anumite lucruri ca nu sunt destul de pasionati pentru ele, dar, de cele mai multe ori nu este cazul.

Mai jos sunt sunt 10 puncte la care trebuie sa raspunzi. Dupa ce ai facut acest lucru cu cea mai mare responsabilitate, mediteaza asupra lor si vei descoperi singur ce anume iti aduce satisfactie si stare de bine.

1 Cum iti petreci timpul?
2 Cum iti place sa cheltui banii?
3 La ce te gandesti cel mai mult?
4 Despre ce iti place sa vorbesti cel mai mult?
5 Cum iti face rau spatiul in care stai?
6 Ce te inconjoara?
7 Descrie cea mai nebuna, incredibila, minunata zi pe care ai avut-o!
8 Descrie cum ar arata o zi de vis!
9 Ce te inspira?
10 Cine te inspira?

Comments are off this post!