Festivalul Designerilor din Romania-editia a VI-a

Media

Festivalul Designerilor din Romania-editia a VI-a

35 de designeri vestimentari si-au prezentat colectiile.
161

Festivalul Designerilor din Romania-editia a VI-a este un eveniment anual, privat, organizat de creatoarea de moda Daniela Sala, pentru a valorifica designerii vestimentari talentati din Romania.

Pana in prezent, in cadrul festivalului, 35 de designeri vestimentari si-au prezentat colectiile. La cea de-a V a editie a festivalului, Daniela a avut-o ca invitata, pe renumita creatoarea de moda Maria Lafuente din Spania.

In data de 1 noiembrie, a avut loc Festivalul Designerilor din Romania-editia a VI-a. Evenimentul a reunit 8 designeri vestimentari care si-au prezentat in premiera, cele mai noi colectii. Designerii prezenti la festival au fost: Anda Manescu, Cristina Spatar, Daniela Sala, Izabela Mandoiu, Denisa Bita, Florin Burescu, Simona Iacob si Natelier de productie. In cadrul acestui eveniment, doi dintre designeri au debutat in lumea modei: Denisa Bita si Natelier de productie! Evenimentul a fost prezentat de artistul Mircea Eremia si organizatoarea evenimentului, Daniela Sala.
Artisti precum: Roxana Nemes, Maria Constantin, Mircea Eremia, Roson Music Band, au intretinut atmosfera in cadrul evenimentului.

In urmatoarele randuri, vom avea detalii despre fiecare colectie participanta, insotite si cateva fotografii ale pieselor vestimentare, prezentate de fiecare designer.

Anda Manescu

Designerul Anda Manescu a revenit pe scena Festivalului Designerilor din Romania cu o alta colectie de ii traditionale romanesti. Aceasta ne-a prezentat iile de Breaza, o colectie speciala adusa frumos in moda actuala si ne-a surprins in incheiere, cu o colectie de costume populare reconditionate din zona Prahova, acestea fiind vechi de peste 100 de ani, reprezentand astfel, un secol de neam romanesc.

Florin Burescu

Designerul Florin Burescu si-a prezentat cea mai noua colectie pe ritmurile celebrei melodii “Cine iubeste si lasa” cantata de catre artista Maria Constantin, muza designerului fiind chiar interpreta de muzica populara. Acesta a adus in atentia celor prezenti, portul popular romanesc, prin rochii stilizate confectionate din costume populare romanesti cu o vechime de 100 de ani.

Daniela Sala

Designerul Daniela Sala si-a prezentat in premiera un preambul al colectiei sale intitulate “DS Woman TV by Daniela Sala” pe ritmurile melodiei “Cardio”, interpretate de catre celebrul artist Mircea Eremia. Colectia a fost realizata urmand cu strictete codul vestimentar din televiziune. Modelele Andreea Stravoiu, Adelina Zamfir, Elia Todica si Sorina Ceugea, au intrat pe scena in pasi de dans si au facut o frumoasa coregrafie impreuna cu Mircea Eremia.

Simona Iacob

Designerul Simona Iacob si-a prezentat in premiera cea mai noua colectie de rochii de seara in cadrul festivalului. Modelele au defilat pe melodiile Roxanei Nemes. Aceasta ne-a prezentat o frumoasa colectie de rochii de ocazie.

Denisa Bita

Designerul Denisa Bita si-a facut debutul in lumea modei in cadrul acestui festival, cu o colectie impresionanta de rochii de seara, dar si tinute de zi. Piesele semnate de ea, sunt usor de purtat de catre orice tip de femeie si spune ca se adreseaza femeilor cu un buget mediu.

Izabela Mandoiu

Izabela Mandoiu este unul dintre designerii care promoveaza in mod continuu elemente de moda traditionala, integrand in colectia sa, piese vestimentare vechi, aducandu-si aportul in reconditionarea lor. Piese din costume traditionale vechi, sunt sursa de inspiratie pentru productia actuala, pe care Izabela o realizeaza cu femeile de la sate – din zona Arges, acolo unde continua sa coasa ii de la zero.

Colectia CentenarIA, include creatii din ambele linii ale designer-ului, atat piese moderne, care complimenteaza orice silueta, dar si piese de inspiratie traditionala.

Cristina Spatar

Designerul Cristina Spatar a participat pentru prima data in cadrul unui festival de moda si ne-a adus in premiera, colectia sa intitulata “Charis” by Cristina Spatar. Colectia se adreseaza femeii elegante, puternice, misterioase, pline de charm si totodata femeii cu atitudine! Aceste tinute sunt comode, usor de accesorizat si perfecte pentru orice femeie cu atitudine.

Natelier de productie

Natelier de productie a adus in atentia publicului tinute casual, geci din denim accesorizate manual. Aceste tinute sunt prezente in clipurile multor artisti. Natelier de productie ne aduce in actualitatea iconica piesa vestimentara a anilor 80, geaca din denim, folosind tehnica de brodare manuala si modele personalizate, reinventand piesele retro veritabile din selectia Consignatia 7. Acestea au fost imbinate armonios de catre stilista Tara Holtea.

Festivalul Designerilor din Romania-editia a VI-a s-a incheiat cu un mini concert sustinut de Roson Music Band, pentru celebrarea anului Centenar.

Comments are off this post!