Festivalul International de Animatie “Gulliver” la a XXVI-a editie

Media

Festivalul International de Animatie “Gulliver” la a XXVI-a editie

42

Teatrul de Papusi “Gulliver”, in parteneriat cu Primaria Municipiului Galati, va organiza, in perioada 14-19 mai, cea de-a XXVI-a editie a Festivalului International de Animatie “Gulliver”, cel mai indragit eveniment de acest gen, dedicat copiilor, tinerilor si adultilor, din Galati.
Festivalul promite sa acopere atat asteptarile celor mici, cat si gusturile publicului matur. In cele sase zile de maraton teatral, vor fi 20 de spectacole pentru copii, 5 spectacole pentru adulti si 5 spectacole pentru intreaga familie. Nu vor lipsi nici atelierele de creatie handmade, jonglerii cu poiuri, animatie interactiva cu papusi gigant, teatru-circ, spectacole muzicale cu marionete, precum si multe alte surprize.

Teatrele si companiile teatrale care se vor intrece in competitia pentru premiile festivalului, caci acesta are un caracter competitiv, vor prezenta spectacole dintre cele mai diverse. Copiii de toate varstele sunt asteptati sa intre in lumea magica a povestilor, alaturi de “Capra cu trei iezi”, “Frumoasa din padurea adormita”, “Povestea porcului”, “Cei trei muschetari” sau “Printesa si broscoiul”. Pentru cei mai mici spectatori, de 0-3 ani, organizatorii propun reprezentatii senzoriale, foarte vizuale, prin care copiii iau primul contact cu lumea teatrului.
La fel ca si la editiile anterioare, programul festivalului va fi imbogatit de spectacole dedicate publicului tanar si adult, care se va bucura, si el, de productii valoroase. Teatrul Excelsior, cu “Fluturii sunt liberi”, Teatrul Metropolis, cu “Titanic vals” si Teatrul ACT din Bucuresti, care il aduce, din nou, pe Marcel Iures la Galati, in rolul lui Danila Prepeleac, vor oferi publicului galatean cele mai bune interpretari actoricesti. Personaje cuceritoare, ras contagios, povesti despre ambitie, vise si dezamagiri, isi asteapta generosul public in serile de festival.

Pentru parintii care vor sa mearga alaturi de copii la teatru, au fost invitate sa participe spectacole ce se adreseaza intregii familii. Astfel, cavalerul ratacitor “Don Quijote”, care a fascinat generatii la rand cu aventurile lui incredibile vine intr-un spectacol de balet clasic, pus in scena de Opera Comica pentru Copii Bucuresti. “Apa vie”, o adaptare dupa povestile Fratilor Grimm, a Teatrului Mic din Bucuresti, va face un veritabil spectacol de teatru-dans contemporan, in care basmul, coregrafia, video mapping-ul, machiajul spectaculos si elementele Commediei dell’Arte se imbina echilibrat si muzical.

Din Italia, artista Laura Kibel va veni sa ne arate un concept unic in lumea teatrului de papusi: personajele sunt interpretate de picioarele, genunchii, mainile, picioarele si stomacul artistei, un gen de spectacol ce nu a mai fost vazut pana acum pe scena teatrului galatean. Un alt spectacol inedit din programul Festivalului Gulliver este reprezentatia Companiei Teatrale Sosonuti din Arad, “Cabaret”, prezentat de Compania Sosonuti din Arad, o montare care imbina marionete, papusi de talie umana, muzica live si dans.
Spectacole variate pentru toata familia vor avea loc si in aer liber. Ateliere de construit papusi, avioane din sticle, masti, jonglerii, lupte cu spada, personaje de poveste, toate vor anima dupa-amiezile galatenilor.

Spectacolele si activitatile conexe vor avea loc la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, “Teatrul National de Opera si Opereta “Nae Leonard” si Gradina Publica. Programul festivalului si informatiile complete despre spectacolele invitate si achizitionarea biletelor online sunt disponibile pe www.teatrul-gulliver.ro si pe www.facebook.com/TeatrulGulliver.

Info&foto: comunicat de presa Teatrul de Papusi Gulliver

Comments are off this post!