Filme si moda

Media

Filme si moda

45

Material realizat de Andreea Eftimie


Cand vine vorba de moda cu siguranta sunt si urmeaza sa fie descoperite cat mai multe detalii. Daca iti plac filmele si exista in tine si pasiunea pentru moda, atunci iti oferim cateva sugestii ce subliniaza existenta, viata personala, momentele de glorie si nu numai, ale oamenilor din industria modei.


Coco before Chanel

Poate ca una dintre cele mai cunoscute filme despre moda dedicate unui designer de moda, este Coco Before Chanel sau Coco avant Chanel. Acest film, aparut in 2009, cu protagonisti precum frantuzoaica Audrey Tautou in rolul lui Gabrielle Chanel si Benoit Poelvoorde in rolul lui Etienne Balsan, sotul cunoscutei creatoare de moda al secolului al XX, prezinta povestea ascensiunii lui Coco Chanel, de la inceputurile obscure, pana la succesul in lumea modei. A fost nominalizat in 2009 la Premiul Oscar pentru cele mai bune costume si a castigat Premiul pentru cel mai bun compozitor datorita lui Alexandre Desplat.

Valentino: The Last Emperor

Urmatorul film biografic despre moda este Valentino: The Last Emperor. Despre acesta productie aparuta in anul 2008 trebuie sa stim ca spre deosebire de Coco Before Chanel, aceasta se bucura atat de prezenta unor actori consacrati, cat si de protagonisti, in special Valentino si anturajul acestuia: Giorgio Armani, Tom Ford, Sarah Jessica Parker, Donatella Versace si nu numai.
Pelicula se bucura si de nota 7,2 si de accesul exclusiv in spatele cortinei, precum si de nominalizari la Premiul Satellite pentru cel mai bun film documentar al anului 2008.

The September Issue

The September Issue este un alt film documentar cu si despre moda aparut in 2009 care prezinta munca din spatele realizarii numarului din septembrie 2007 al revistei Vogue. Pe parcursul celor 90 de minute, redactorului-sef Anna Wintour si personalul acesteia ofera detaliile din timpul productiei revistei americane. Editia din luna septembrie este in mod traditional cea mai importanta anului. Pe langa Anna Wintour, in film mai apar Jean-Paul Gaultier si Karl Lagerfeld. 7,0 este nota de care se bucura The September Issue din partea criticilor, precum si de nominalizari la Premiul Satellite pentru cel mai bun film documentar al anului 2009.

Diana Vreeland: The Eye Has to Travel

In prim plan este si fashion-editorul revistei Harpers Bazaar, Diana Vreeland in filmul Diana Vreeland: The Eye Has to Travel, aparut in anul 2011. Cu toate ca in anul 1989, Vreeland isi pierde viata, in 2011, productia cinematografica, reuseste sa adune intr-o productie de o ora si 26 de minute nume mari precum Manolo Blahnik, Truman Capote si Cecil Beaton. Filmul obtine nota 7,5.

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent este una dintre filmele despre moda care il au ca personaj principal pe designerul francez. Aparut in anul 2014, fimul documentar prezinta momentele din tineretea omului ce avea sa influenteze definitiv lumea modei. Pierre Niney joaca rolul lui Laurent in timp ce Guillaume Gallienne este in rolul lui Pierre Berge, iubitul acestuia. Filmul este nominalizat la Premiul Cesar pentru cele mai bune costume si castiga Premiul Cesar pentru cel mai bun actor. Obtinte nota de 6,2.

L’amour fou

Un alt film documentar despre Yves Saint-Laurent este L’amour fou. De data aceasta Pierre Bergé, iubitul designerului francez este cel ce are un cuvant de spus pe timpul intregii productii. Acesta ofera detalii cruciale despre omul ce i-a fost alaturi si pana in ultimele zile ale acestuia. Premiul castigat este Trofeul Sutherland si a fost nominalizat la Premiul Societatii Nationale a Criticilor de Film pentru cea mai buna actrita. Obtine o nota de 6,8.

Lagerfeld Confidential

Lagerfeld Confidential este un alt film biografic despre moda pe care il recomandam . Apare in Franta in anul 2007 si urmareste pas cu pas viata marelui om al modei. Il are in prim plan pe Lagerfeld, alaturi de acesta fiind si Nicole Kidman, Printesa Caroline de Monaco si multi altii. Obtine o nota de 6,8.

Dior et Moi

In 2014 si casa de moda Dior se bucura de atentia cinefililor prin intermediul filmului Dior et moi care prezinta munca lui Raf Simons pentru prima sa colectie haute couture.
In filme le intalnim pe Isabelle Huppert, Jennifer Lawrence, Sharon Stone, Donatella Versace, dar si pe Marc Jacobs sau Harvey Weinstein. Nota obtinuta de acest film este 7,3.

Jeremy Scott: The People’s Designer

Jeremy Scott: The People’s Designer este unul dintre cei mai noi designeri de moda in varsta de doar 42 de ani care se bucura deja de un film documentar in care pot fi vazute celebritati ca Miley Cyrus, Lady Gaga, Jared Leto, Rita Ora, Katy Perry, Rihanna si multi altii. Nota obtinuta de omul din spatele brandului Moschino pentru filmul sau biografic este de 6,2.

Vidal Sassoon
Nu putem rosti cuvantul moda si industria modei fara sa nu ne gandim si la munca depusa pentru o coafura perfecta. In Vidal Sassoon, atentia este atintita spre omul care a reusit cu o foarfeca de tuns sa schimbe lumea. 6,4 este nota pe care o obtine filmul documentar aparut cu doi ani inainte de moartea lui Sassoon.

Gia

Cum nu putem rosti cuvantul moda fara o personalitate care sa revolutioneze ideea de tunsoare, nu putem rosti moda nici fara Gia Carangi. Aparut in anul 1998, Gia arata viata unui model de top, de la succes pana la o moarte mult prea tanara la doar 26 de ani. In rolul lui Gia Carangi o putem intalni pe frumoasa Angelina Jolie, iar Linda, iubita modelului a fost portretizata de Elizabeth Mitchell. Premiul Satellite pentru cea mai buna actrita – miniserie sau film TV, Premiul Globul de Aur pentru cea mai buna actrita într-o miniserie sau film pentru televiziune si Premiul Screen Actors Guild pentru cea mai buna actrita în rol principal într-un lungmetraj sau miniserie au fost castigate de Jolie in 1999. Pe langa acestea au existat numeroase nominalizari sau alte premii. Nota obtinuta este 7,0.


https://andreeaeftimiee.wordpress.com/

Comments are off this post!