Fitness si sanatate

Sanatate

Fitness si sanatate

88

Intinderile

Vrei sa transpiri mai mult? Vrei sa dormi mai bine? Vrei o viata mai buna? Intinderile reprezinta raspunsul pe care il cauti!

Inainte de antrenament. Intinderile dinamice care misca muschii printr-o gama larga de miscare, amplifica coordonarea si fluxul de oxigen pentru contractii mult mai puternice. Rezultatul? Performanta mai buna, mai putine raniri.
Dupa antrenament. Expertii spun ca pastrand o pozitie numita intindere statica, poate calma mintea si ritmul inimii pentru o relaxare normala, plus relaxarea muschiulor stransi, cel putin pe moment; trebuie sa va concentrati pe zonele obosite.
In mod regulat. Cel putin sase saptamani sau mai mult de intinderi, poate face arterele tale mai putin rigide (foarte bine pentru inima), este scazuta presiunea sangelui, este imbunatatita vasodilatatia. Daca faci intinderi timp de trei zile pe saptamana, ar trebui sa fie ok.

Benzi pentru picioare

Benzile pentru kineziologie colorate pe care le vedem la picioarele atletilor, nu sunt doar accesorii de divertisment, ele au rolul de a reduce durerea picioarelor, mai precis, a zonei fluierului piciorului, o zona foarte solicitata si predispusa accidentarilor. Prin atingerea locului respectiv, creierul primeste semnale care ii distrag atentia de la durere; aceste semnale imbunatatesc de asemenea comunicarea dintre creier si zona respectiva, promovand o miscare mai buna si mai corecta.

Cum facem legarile in mod corect?

  1. Trebuiesc doua benzi, una de aproximativ 12 cm, iar cealalta, suficient de lunga pentru a se intinde de la marginea exterioara a piciorului, pana la cativa centimetri sub genunchiul interior.
  2. Tinand piciorul plat plaseaza banda lunga in afara acestuia cu 2-5 cm in fata osului gleznei, in jurul talpii si pana in interiorul zonei unde este fluierul piciorului, suficient de intins pentru a preveni anumite cute ale pielii.
  3. Aplica banda scurta orizontal fara intindere, unde simti ca doare mai tare sau unde exista riscul sa apara durerea.

Galbenusul de ou: prieten sau dusman?

  • In anii ’70, cercetatorii au gasit legaturi intre excesul de colesterol si sanse mai mari de a dezvolta boli de inima. Acestia au indemnat ca galbenusurile de oua sa fie evitate pentru a evita colesterolul si sa consume doar albusurile, care au continut scazut de proteine. Anumiti atleti le consumau in stare cruda.
  • In anii ’90, in urma cercetarilor, oamenii de stiinta nu au gasit nicio conexiune intre galbenusuri si atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. Au aparut in schimb, zvonuri despre galbenusuri ca acestea duc la inflamatie; ulterior ca reduc inflamatia … pentru cei care practicau exercitiile fizice regulate, acestea erau elemente cheie.
  • In zilele noastre. Cercetatorii au dezvaluit ca atunci cand cineva consuma 18 grame de proteina (de la trei oua intregi) – echivalentul a sase galbenusuri, se observa o crestere cu 40 de procente a abilitatii muschilor de a creste, cunoscuta ca sinteza proteina.

Daca iti doresti sa pierzi in greutate, sa te tonifiezi sau sa castigi forta, nu trebuie sa renunti la galbenusuri! Cand consumi ouale in starea lor naturala, poti ajuta organismul sa utilizeze proteinele mult mai bine, galbenusurile fiind la acelasi nivel de absorbtie cu acizii grasi, vitaminele, mineralele. Cele mai mari beneficii le ai, de la consumul a trei oua pe zi.

Comments are off this post!