O Necesitate Pentru Fortificarea Psihica O Reprezinta Intelegerea Notiunii de Fitness Mental

Sanatate

O Necesitate Pentru Fortificarea Psihica O Reprezinta Intelegerea Notiunii de Fitness Mental

13

Un organism sanatos rezista stresului zilnic, diversilor virusi si previne aparitia multor boli; la fel de importanta este si sanatatea mentala. Daca de sanatatea fizica avem grija prin intermediul igienei, alimentatiei, odihnei, ce putem face pentru asigurarea unui psihic sanatos si a unei minti efervescente?
Este posibil ca alaturi de fitnessul fizic sa existe si notiunea de fitness mental ? Iata cateva din exercitiile care pot face parte dintr-un astfel de program:

Exercitiile fizice

sunt bune deopotriva pentru fizic si psihic, activitatea fizica, crescand cantitatea de endorfine si fluxul de oxigen catre creier. Majoritatea persoanelor care sunt intr-o forma fizica buna, au si o agilitate mentala de invidiat, combinatie care le asigura succesul in societate. Mai mult decat atat, se poate elimina stresul, starea de spirit insasi, fiind una pozitiva. Un rol important, il are meditatia: calmeaza si reprezinta una din solutiile pentru tratarea depresiei. Fiind linistit, iti poti rezolva problemele mult mai eficient.

Cititul

este un exercitiu de fitness mental care nu ar trebui sa ne lipseasca, interpretarea fiecarui cuvant de catre creier, stimularea imaginatiei sunt exercitii foarte utile pentru a ne mentine creierul in forma maxima. Nimic nu poate inlocui cititul (nici privitul unui film, nici admirarea unui peisaj), aceasta fiind una din activitatile care solicita cele mai multe parti ale creierului.
Dupa o zi plina, corpul se relaxeaza, lucru care nu este valabil si pentru minte. Astfel, cea mai buna solutie, este sa reusim sa ne inducem o stare de liniste, de calmitate, lucru care va duce la o detensionare fizica si psihica. Partea mai putin dominanta a creierului este cea care controleza optimismul si autoincrederea; de aceea, este indicat, sa crestem activitatea cerebrala prin introducerea unor stari de bine, altele decat cele care ne-au marcat ziua.

Sa ai o atitudine pozitiva

e unul din cele mai importante lucruri; aceasta stare iti consolideaza increderea in sine, satisfactia personala, bunastarea. Fii constient ca nimeni nu este perfect, dar imbunatateste-ti calitatile, lucreaza la consolidarea lor pentru un pas inainte si avea un plus la ceea ce inseamna fitness mental.
Avem tendinta sa credem ca, daca incercam sa facem mai multe lucruri deodata “ne punem mintea la contributie“, dar de fapt in acel moment ne facem mai multe probleme decat rezolvam, atentia distributiva, neputand lucra la capacitate maxima pentru fiecare segment in parte. In momentul in care ne canalizam concentrarea si energia pe solutionarea unei singure probleme, vom putea avea o imagine atat subiectiva cat si pozitiva a problemei, iar productivitatea va creste.

Incercarea de a solutiona probleme obisnuite in mod diferit, calatoriile in diverse locuri, alimentatia noua,

toate acestea, contribuie la o largire a orizontului nostru, reprezinta un exercitiu de fitness mental foarte util si ne mentine creierul sanatos. Foarte indicate sunt si jocurile care solicita imaginatia, logica, rationamentul.

Pastrarea fizicului si psihicului in forma ne fac sa fim placuti, sanatosi si sa avem succes! Alocati-va in fiecare zi cateva minute cel putin, pentru a practica o parte din programul de fitness mental si va veti bucura de ‘o minte sanatoasa intr-un corp sanatos’!

Your email address will not be published. Required fields are marked *