Florile in design interior

Stil de viata

Florile in design interior

37

Fie ca vorbim de un design interior clasic sau modern, sofisticat sau minimalist, prezenta florilor naturale aduce spatiului un strop din frumusetea si vitalitatea naturii.
Daca ne referim la spatii publice, nu intamplator, multe receptii de hotel, clinici medicale, cabinete de avocatura sunt decorate cu aranjamente florale, ci tocmai pentru ca ele sporesc eleganta si destind atmosfera, facand spatiul mai primitor.
Mai mult ca oricand, fuga de stresul cotidian, nevoia de relaxare alaturi de familie si prieteni ne duc in locuri cu atmosfera placuta indiferent ca e vorba de propriul camin sau o terasa, restaurant. Florile cu sensibilitatea lor pot da spatiului caldura, de aceea apelam in designul interior, tot mai mult la flori.


Pentru a-si atinge scopul, aranjamentele florale trebuie sa respecte armonia spatiului!


clasic

Unui spatiu in stil clasic dominat de arhitectura formala, mobilier masiv cu piese vechi, tapiterii elegante i se potrivesc aranjamente florale deosebite alcatuite din trandafiri, crini, irisi, asociate cu material vegetal bogat ce pot fi asezate in vase din cristal, alama, argint sau portelan fin.

contemporan

Stilului contemporan-modern caracterizat de linii ferme, clare, folosind sticla si otelul in design, mobilier cu forme fine, netede, i se potrivesc aranjamente florale usor minimaliste alcatuite din flori exotice precum orhidee, strelitia, heliconia, cale.

vintage

Stilul vintage este o calatorie in timp, creeaza spatii primitoare cu piese de mobilier care par ca spun povesti. Florile prezente atat in tapiterii, uneori pictate pe mobilierul masiv pot fi asezate in vase cu aspect invechit. Trandafirii, bujorii, lavanda sustin atmosfera relaxanta, boema a stilului.

Material realizat de Gina Cucos – Floraria Avant Garden

Comments are off this post!