Fotografii inedite de la Nunta Printesei Diana

Media

Fotografii inedite de la Nunta Printesei Diana

13

Una dintre cele mai emblematice figuri din istoria Marii Britanii, dar si a lumii, a fost Printesa Diana, o persoana cu un caracter deosebit, remarcandu-se de foarte multe ori prin simplitatea faptelor, bunatate, prin implicarea in multe actiuni caritabile. In 1997, a primit Premiul Nobel pentru Pace in Campania impotriva Minelor Terestre. Printesa Diana a fost mereu in atentia mass mediei, atat in timpul casatoriei cu Printul Charles, cat si dupa divort.

Casatoria Printesei Diana cu Printul Charles – considerat unul dintre cele mai mari evenimente, a avut loc pe data de 29 iulie 1981 si a fost urmarita la televizor de peste 750 milioane oameni. Ce a fascinat foarte mult, pe langa „nunta de basm”, a fost rochia de mireasa in valoare de 9000 lire sterline si avand cele mai frumoase broderii.
Recent, RR Auctions au oferit 14 fotografii in exclusivite de la aceasta nunta, imagini unicat „behind-the-scenes” de la Palatul Buckingham.
Cele 14 poze care nu au mai fost vazute de la nunta Printului Charles cu Printesa Diana, date publicitatii de catre RR Auctions cu o luna inainte ca acestea sa fie scoase la licitatie, ne-au facut sa ne amintim cat de epica (si reprezentativa pentru stilul anilor ‘80) a fost acea creatie din tafta.
Rochia de nunta a Printesei Diana, realizata de David Emanuel, a fost una dintre cele mai memorabile rochii din istorie. A avut, de asemenea, si cea mai lunga trena, atingand uimitoarea lungime de 7,62 de metri.

Fotografiile au fost realizate in anul 1981, in ziua nuntii celor doi, de catre fotograful Patrick Lichfield si ii infatiseaza pe cei doi miri relaxati, la Palatul Buckingham, departe de ochiul public. Fotografiile surprind momente in care Printesa Diana o ia in brate pe Clementine Hambro, micuta domnisoara de onoare, atunci in varsta de numai 5 ani, sau discuta cu diferiti membri ai familiei, printre care Printesa Ann, Printesa Margaret, dar si Printul Andrew.
Alte instantanee, o infatiseaza pe Regina urmarind la televizor multimile extraordinare de sustinatori adunate de-a lungul drumului ce uneste Palatul Buckingham cu Piata Trafalgar, venite pentru a-i ovationa pe cei doi miri.

Licitatia, ce va avea loc pe data de 17 septembrie, va porni de la suma de 300 de dolari, desi putem presupune ca cifra finala va depasi cu mult acest prag.

Sursa foto: RR Auctions

Your email address will not be published. Required fields are marked *