Fragranze 14-16 septembrie 2018

Media

Fragranze 14-16 septembrie 2018

45

Pitti Fragranze este evenimentul Pitti Immagine care aduce cele mai bune propuneri internationale artistice ale parfumurilor in Florenta. O platforma unica de observare pentru universul parfumurilor in Stazione Leopolda: cele mai exclusive esente, ultimele idei in domeniile beauty si wellbeing, precum si liniile de cosmetice si accesoriile sofisticate propuse de peste 220 de case si cele mai calificate branduri din lume, plus cele mai interesante noi talente.

Mai mult, Fragranze este o platforma de referinta a evolutiei culturii olfactive: fiecare an, in septembrie, cei mai buni experti din domeniu, se intalnesc in Florenta si discuta ultimele tendinte si legatura indisolubila dintre parfumuri si stilul de viata actual.

Unde incepe parfumul si unde se termina?

Perceptia texturala a unui subiect impalpabil: parfumul, invizibil simturilor, pana cand este pus pe piele si unde se extinde, dezvaluindu-si forma adevarata. Inspirand conceptul Fragranze si campania sa publicitara, lucrarile lui Enrico Castellani si ale lui Lucio Fontana, reliefurile plastice si volumele tridimensionale create pe o suprafata plana, dar si lumina abstracta a lui Koichi Sato. Spatiul se transforma in suprafete maleabile, luminile si umbrele produc linii gratioase. O tema care se va juca in mod vizibil cu formele create de Diego Soprana si se va desfasura in interiorul cadrelor lui Alessandro Moradei.


“Descoperind Planeta China, un univers ce asteapta sa fie explorat” o discutie cu Chandler Burr.

Chandler Burr, unul dintre expertii de top ai parfumurilor, jurnalist american, critic de parfumuri pentru New York Times si consultant pentru Fragranze, dedica o serie de discutii cu China, un univers care asteapta sa fie explorat, precum si o piata rapida in expansiune. Desfasurarea unui dialog cu el va fi un numar de invitati si experti din Orientul Indepartat.

RAW prezinta “Madagascar – Vanilie si alte comori” – o discutie gestionata de MANE

Raw – formatul Pitti Fragranze care ofera spatiu celor mai importante materii prime folosite in fabricarea parfumurilor – se concentreaza pe esenta de vanilie, protagonista centrala a multor creatii parfumate si se adreseaza uneia dintre cele mai exotice tari de origine, Madagascar. O discutie speciala, condusa de MANE – companie franceza si lider mondial in crearea parfumurilor – va desfasura un itinerar atragator pentru a descoperi bogatia  olfactiva extraordinara a vaniliei si a altor materii prime.

“Cultura si piata parfumeriei de nisa din Italia”. Observatorul economic condus de HermesLab cu Universita Cattolica

Pentru prima data la Fragranze, un observator economic special realizat de HermesLab – o firma de consultanta si analiza economica – in colaborare cu Centro ModaCult al Universitatii Cattolica del Sacro Cuore – Milano, va face o analiza a pietei si culturii de parfumuri de nisa in Italia.


Evenimentele Fragranze

Zilele Pitti Fragranze vor gazdui un program plin de evenimente la Stazione Leopolda si in jurul orasului. Lumina reflectoarelor va evidentia figurile mari din parfumeria creativa la nivel international, precum si numele de top in ceea ce priveste domeniile beauty si wellbeing: cu talk show-uri, prezentari si inaugurari care vor implica toata Florenta in trei zile pline de parfumuri.

Comments are off this post!