GALATZ FEST DANCE – Editia a IV-a

Media

GALATZ FEST DANCE – Editia a IV-a

39

Talentata, frumoasa si dinamica … Andreea Ignat ne invita la cea de-a IV-a editie a concursului national de dans GALATZ FEST DANCE, concurs initiat de ea si care a ajuns deja la nivelul de traditie. In ciuda obstacolelor, Andreea a reusit sa organizeze un eveniment de mare anvergura, tot mai popular si mai complex de la an la an, reusind sa angreneze nume mari atat in juriu, cat si la capitolul invitati!

Despre toate aceste lucruri, ne va povesti in continuare, insasi organizatoarea – Andreea Ignat !

Povesteste-ne cate ceva despre istoria concursului national de dans GALATZ FEST DANCE ….

Prima editie a concursului national de dans ‘’GALATZ FEST DANCE’’, a avut loc in anul 2012, fiind organizat de Andreea Ignat (initiatoarea proiectului) alaturi echipa Casei de Cultura a Sindicatelor Galati. Concursul are ca scop descoperirea, sustinerea si promovarea tinerelor talente, mentinerea sanatatii si starea de bine a practicantilor. Dansul atrage tot mai mulţi copii si tineri incat scopul prioritar al concursului este stimularea acestor elevi cu inclinatii artistice, lansarea si promovarea lor la nivel national, evidentierea muncii si a talentului. Organizarea si desfasurarea acestui concurs, va contribui la ridicarea calitatii actului interpretativ si a originalitatii exprimarii prin dans. Concursul se adreseaza dansatorilor amatori, cu varstele cuprinse intre 6 – 19 ani. Reglamentul concursului cuprinde o gama larga de dansuri si sectiuni la care s-au inscris anul acesta foarte multi dansatori.

De unde necesitatea organizarii acestui festival? Consideri ca este o necesitate?

Da, consider ca poate fi o necesitate pentru orasul nostru, GALATI. Este ocazie oportuna de a fi vizitat, descoperit si promovat la nivel national. Feedback-urile anilor trecuti au fost pozitive, atat din punct de vedere organizatoric, cat si in ceea ce priveste orasul de la Dunare.

Cati dansatori vor participa si de unde vin?

Pfuuu … va fi o editie extraodinara, spun asta deoarece s-au inscris in jur de 800 dansatori din : Jud Galati; Braila; Bucuresti; Mihail Kogalniceanu-Constanta; Brasov; Oltenita; Prahova; Giurgiu; Barlad; Tulcea; Amara; Pitesti; Ploiesti; Roman; Tecuci; Voluntari; s.a.

GALATZ-FEST-DANCE-mini

Care este perioada de desfasurare a GALATZ FEST DANCE si ce cuprinde? Cum se desfasoara

Concursul se desfasoara pe data de 24 Octombrie 2015 pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Galati. Participantii sunt impartiti pe categorii de varsta (Mini; Copii si Juniori) si pe sectiuni de dans (dans modern/show dance, dans de caracter, urban, street dance, hip hop, dans popular, majorete, s.a).

Cu siguranta vor fi prezente persoane publice, artisti. Ne poti dezvalui cateva nume?

Editia a IV-a aduce noutati si nume ‘’grele’’ in juriu. Chiar daca este un concurs dedicat dansatorilor care nu urmeaza cursuri de performanta, nivelul de show se va ridica foarte mult. Anul acesta juriul va fi alcatuit din: PAUL GHEORGHE (un om simplu care a crezut in visul lui, fondator , manager si coregraful trupei TROUBLE CREW). S-a nascut in Galati, a studiat Liceul de arte, Facultatea de educatie fizica si sport. S-a pregatit intensiv urmand cursuri de coregrafie in Italia si Rusia. Din 2005 pana in prezent, este fondatorul scolii de dans TROUBLE DANCE COMPANY . Paul este unul dintre cei mai cunoscuti coregrafi din Romania, axat pe rezultate, cu dorinta de devenii campion mondial alaturi de TROUBLE CREW . In Februarie 2014, Paul devine arbitru international in Elvetia la European Workshop Hip Hop Intenational Official Course, apoi isi castiga statutul de Elite Judge la Hip Hop International Elite Judge Training Course in America la Campionatul Mondial din Las Vegas. Ultima lui jurizare fiind in August 2015, in calitate de Shadow Judge la Hip Hop International World Championships San Diego. )
LILIANA STAN (director, manager si coregraf al scolii de dans LIL MOTION DANCE SCHOOL Braila). Studii : Scoala de Arte Vespasian Lungu Braila, Universitatea Gheorghe Cristea Bucuresti sectia Coregrafie, Certificat – Sport For All Leader 2000, Antrenor- aerobic si fitness 2000. Liliana este membru LIG OF CHOREOGRAPHER iar ca profesie Hip Hop International Judge 2015 si Hip Hop National Judge 2015. Inca din anul 2009, trupele antrenate de ea, in cadrul scolii Lil Motion sunt prezente si premiate la concursuri internationale, cateva exemple: ESDU Hungary turneu de calificare Locul I sectiune Hip Hop si Locul Isectiune Open 2009; European Championship Polonia –Locul II, 2009; Hip Hop International Romania, Oradea – Locul I 2010; Hip Hop International World Championship LAS VEGAS 2011; Finalisti Show TV Romanii au talent 2012; Finalisti Show TV Next Star 2013; In perioada 2014 – 2015 participa la foarte multe evenimente internationale atat in calitate de coregraf cat si in calitate de jurat.

GALATZ-FEST-DANCE-001 GALATZ-FEST-DANCE-002 GALATZ-FEST-DANCE-003 GALATZ-FEST-DANCE-004
VIRGIL TABUS (un om simplu, deschis la colaborari si original din punct de vedere artistic). Virgil a debutat in anul 1999, in calitate de dansator, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Galati, facand parte din ansamblul Rapsodia Dunarii. A urmat cursuri de specializare atat in domeniul dansului popular romanesc, cat si in domeniul dansurilor latino americane. Mai mult mult de atat in perioada 2001- 2010 este dansator profesionist al ansamblului Doina Covurluiului alaturi de care a castigat numeroase premii nationale si internationale. In perioada 2007 – 2012 a fost dansator si instructor de dans latino American. Din 2010, primeste titlul de profesor dans popular romanesc, iar din anul 2012 infiinteaza singura scoala de dans popular din judetul Galati. Manager /coregraf grup folcloric profesionist Ciobanasul , cunoscut in Romania dar si in Republica Moldova. Profesor/coregraf al ansamblului de copii Plai Vanatorean alaturi de care participa in prezent la numeroase concursuri nationale si interjudetene. Va spuneam ca este original, deoarece a creat 5 editii de FLASH MOB dans popular romanesc, promovat online la nivel national si international. Pe langa faptul ca a studiat dansul popular romanesc si dansul latino American, acesta a absolvit Facultatea de Arta sectia Actorie/ artele spectacolului, fiind colaborator in calitate de actor la Teatrul Dramatic Galati. A sustinut si jurizat concursul ‘’Galatz fest dance’’, inca de la prima editie.
ANDREEA IONASCU (activitatea de dansator street dance a inceput la varsta de 14 ani in cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor Galati in Trupa de dans “PINK DESTINY” alaturi de care a castigat numeroase premii nationale). A urmat cursuri de specializare in ceea ce priveste dansul sportiv, modern si street dance. O perioada indelungata a fost coregraf la scoala de dans ,,Fantezia’’. In 2011 s-a calificat la Cupa liceelor de Street Dance, Bucuresti. In anul 2012, a cochetat si cu teatrul, participand la Festivaluri national de Teatru , cu piesa de teatru dans “Simfonie nescrisa la lumina lunii” castigand astfel numeroase premii I. A jurizat competitii sportive la nivel national. Andreea Ionascu incurajeaza si sustine, arta si sportul, fapt pentru care este jurat ,,GALATZ FEST DANCE’’ inca de la prima editie.

Recitalul va fi unul extraordinar, o sa-i putem urmarii evoluand pe cei care ne-am reprezentat anul acesta la campionatul mondial de Hip Hop la San Diego, trupa TROUBLE CREW. TROUBLE CREW sunt cunoscuti nu doar pentru rezultatele lor la concursurile nationale si internationale, dar si pentru aparitiile la peste 30 de emisiuni importante din Romania. S-au facut cunoscuti la concursuri de talente precum ‘’Romania danseaza’’ si ‘’Romanii au talent’’ castigand de partea lor publicul dar si producatorii emisiunilor. Din 2013, pana in prezent ii puteti urmarii in fiecare duminica la ,,SuperBingo Metropolis’’. Dansatorii trupei TROUBLE CREW apar tot mai des in videoclipurile si concertele artistilor celebri din Romania.

Unde si cum se va desfasura evenimentul ?

Evenimentul se va desfasura pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Galati, incepand cu ora 10 pana la ora 16:30 concurs, iar de la ora 17 gala.

Unde se pot informa cei interesati ?

Informatiile legate de competitie se gasesc pe blog www.galatz-festdance.blogspot.ro si pe pagina officiala de facebook. Iar pentru informatii suplimentare contact organizator: Andreea Ignat.

Info&Foto: Comunicat de presa GALATZ FEST DANCE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *