Gandirea dominanta

Stil de viata

Gandirea dominanta

39

Ceea ce gandim, influenteaza actiunile noastre ulterioare si isi pun amprenta pe ceea ce vom deveni sau vom face.

Experientele noastre publice si private intra in viata noastra prin intermediul “gandirii dominante”, o conexiune invizibila pentru noi. Cand un obiect impins intr-o directie continua in acea directie, el creste cu viteza si forta; o masina blocata in drum, necesita forta a doua persoane adulte pentru a se misca, dar odata ce este pusa in miscare, ea poate fi impinsa de un copil, cu aceeasi eficienta. Acelasi lucru este valabil si in gandire: cu cat un gand persista mai mult de-a lungul timpului, cu atat influenta sa creste: de la minut la minut, de la zi cu zi, de la an la an.

cea mai mare libertate

Ce nu realizam este faptul ca cea mai mare libertate a noastra este gandirea si chiar daca au fost facute progrese remarcabile in tehnologie, nu suntem auziti ce gandim. Ca orice pe lumea asta care se plateste, pretul libertatii de gandire este eterna vigilenta, iar istoria ne-a aratat de nenumarate ori, eforturile mari facute pentru a ne influenta procesul de gandire: ‘Cumpara asta, voteaza pentru asta, fa asta si vei fi fericit’ sau alte similitudini. Aceste promisiuni sunt mereu superficiale si nu ne implinesc; in plus, odata ce ‘indeplinim misiunea’, avem o alta nevoie, neexistand un echilibru normal.

adevarata libertate

Inceputul adevaratei libertati vine cand iti pui doua intrebari: Ce imi place? si De ce imi place? Daca dorinta este puternica si raspunurile puternice, va exista eficienta. Mintea ia perceptia si o transpune in scop; multi cred ca ceea ce se intampla in exterior – lumea exterioara, nu are legatura cu lumea noastra interioara. Gandurile trecute reprezinta experienta prezenta, iar gandurile actuale sunt experientele viitoare.
Acest lucru ar trebuie sa ne linisteasca, pentru ca ne putem modifica gandirea si nimeni nu trebuie sa fie un prizonier al gandurilor negative din trecut; noi trebuie sa vedem cauza si efectul ca un intreg, sa acceptam anumite consecinte care vin odata cu ele si sa ne canalizam energia spre ceea ce ne dorim.

Comments are off this post!