Ghidul de frumusete al miresei

ghid-de-frumusete-mireasa

Toate miresele vor sa arate ireprosabil in ziua nuntii si mai mult decat atat, a arata perfect intr-o astfel de zi, iti ofera un sentiment de siguranta si influenteaza in mod pozitiv starea de spirit. Este vorba despre acea stralucire care parca vine de nicaieri si care te face sa radiezi.

Iar pregatirea ta ca viitoarea mireasa in ceea ce priveste ingrijirea pielii, trebuie sa inceapa cu mult timp inainte, iar aceasta, trebuie sa includa timpul, nuanta, textura, fermitatea, folosirea ingredientelor actuale. La o privire superficiala, toti acesti factori par ca ar putea sa fie tratati individual, dar, de fapt, ei trebuiesc luati in considerare ca un ansamblu, pentru a mentine rezultate optime in toate demersurile facute pentru o piele perfecta.

Timpul

Zilele pana in ziua nuntii trec cu mare viteza, iar planificarea este extrem de importanta! Este vital sa iti planifici tratamentele si sa vezi cum functioneaza si daca te incadrezi in timp. Ar trebui deja sa stii cu cel putin 2-3 luni inainte, daca pielea raspunde normal la tratamentele pe care le faci. Trebuie sa te asiguri de asemenea, ca daca doresti tratamente care nu necesita interventii injectabile, nu te vei trezi cu vanatai, roseti sau alte lucruri neplacute asupra aspectului pielii cu 2-3 saptamani inainte de ziua cea mare.

Nuanta

Acest aspect trebuie luat in considerare foarte serios, pentru ca ar trebui sa ai o uniformitate a culorii pielii, multe mirese avand nuante diferite. Acestea pot aparea din diverse cauze: peelinguri chimice (lactic sau Jessner), IPL, lontophoresis (ionizare) sau Sonoforeza utilizand infuzii de ingrediente active, terapie fotodinamica, tratamente cu laser.

A incepe tratarea unui astfel tip de piele avand nuante diferite cu ingrediente actuale, reprezinta solutia ideala pentru ca ajuta la protejarea pielii de hiperpigmentare postinflamatorie, care poate aparea in urma unor tratamente clinice.

Actualmente, un foarte mare numar de cosmeticieni cauta solutii alternative la terapia hidrochinona, existand un numar de ingrediente care reduc aparitia inegala a nuantei pielii. Avem, astfel: acid ascorbic L, retinol stabilizat, niacinamida, oligopeptida (o noua peptida inovatoare care lucreaza pe mai multe cai cu melamina, mentinand integritatea celulelor), extract de lemn dulce, acid kojic, acid lactic.

Textura

Cand textura pielii este neteda, lumina reflectata face ca aceasta sa apara mult mai luminoasa, schimbarile de textura implicand pierderea colagenului, ceramidelor, acidului hialuronic. Tratamentele actuale incearca pe cat posibil sa le faca uitate pe cele agresive care implica laserul, dermabraziunea si peelingul profund.
Una dintre cele mai populare tratamente de reducere a liniilor si a porilor dilatati, include tratamentul termic fractionat si terapia cu inductia de colagen. Terapia cu inductie de colagen este un tratament fizic al pielii si este indicat a fi inceput cu cel putin sase luni inainte de nunta, un astfel de program complet, avand nevoie de 12 luni pentru ca textura sa aiba parte de imbunatatiri semnificative. Ingredientele actuale folosite pentru imbunatatirea texturii pielii include, dar nu se limiteaza doar la acestea: retinol, acid ascorbic L, niacinamida, tulpini specifice de algin hidrolizat si alte ingrediente marine, peptide specifice de abordare a liniilor fine, antioxidanti ca ceaiul verde si licopen pentru neutralizarea daunelor radicalilor liberi care imbatranesc pielea.

Fermitatea

Multe viitoare mirese se plang de faptul ca pielea este lasata, nu este ferma si nu are volum. Imbunatatirea fermitatii pielii si a volumului, necesita o planificare detaliata putand fi realizata non chirugical cu ajutorul injectabilelor de umplere a dermei si radiofrecventei sau a razelor infrarosii.

Celulita afecteaza peste 90% dintre femei in general, multe viitoare mirese dorind o imbunatatire a calitatii pielii in ziua nuntii, iar pentru a reduce acest aspect neplacut, sunt folosite modalitati ca: radiofrecventa, enedermologia, tratamente pe baza de ultrasunete si cavitatie.

Un tratament nou din extract de alge marine rosii numit Jania Rubens, are calitatea de a distruge grasimile, creste densitatea dermei si reduce formarea celulitei.

Cafeina de asemenea, este un ingredient foarte indicat pentru reducerea aparitiei celulitei prin contractarea celulelor grase existente si reducerea activitatii enzimelor responsabile de producerea si depozitarea grasimilor. Cele doua ingrediente daca sunt folosite impreuna, pot da nastere unor rezultate foarte bune.

Ingredientele

Ingrijirea pielii este esentiala pentru crearea si mentinerea pielii intr-un mod care sa o arate tot timpul ferma si tanara, produsele destinate acestui scop, trebuind sa fie folosite zilnic. Ingredientele folosite trebuiesc sa fie active, sa isi fi dovedit eficienta si sa fie stabile. Printre ele, enumeram vitamina A (in forma stabilizata retinol), niacinamida, antioxidant (acid ascorbic L), protectie solara.

Protectia solara actioneaza ca o polita de asigurare impotriva imbatranirii premature; protectia solara eficienta protejeaza pielea de daunele provocate de razele UV – cele mai daunatoare pielii din mediul inconjurator. Protectia solara eficienta trebuie sa contina o lotiune de baza cu oxid de zinc sau produse de machiaj minerale cu oxid de zinc si dioxid de titan.

Dupa aceasta ingijire elementara, trebuie sa ai grija ca pielea sa primeasca ingredientele de care are nevoie si care te ingrijoreaza pe tine: linii fine, acnee, uscarea pielii, iar acest lucru se face in urma unor recomandari ale specialistilor.

Nu sunt de neglijat alimentatia si exercitiile fizice, care au un aport extrem de important, atat in ceea ce priveste sanatatea pielii, cat si starea psihica, pentru ca este important sa arati si sa te simti foarte bine in pielea ta!

Tine cont de toate acestea, fii sigura ca iti asiguri din timp un LOOK care sa-ti satisfaca propriile exigente si foarte important: fii realista cu optiunile pe care le ai la dispozitie si asteparile in ceea ce priveste rezultatele!