Giampiero Bodino

Brand

Giampiero Bodino

85

Giampiero Bodino s-a nascut la Torino, a studiat arhitectura si a experimentat lumea design-ului datorita unui profesor exceptional, Giorgetto Giugiaro. Bodino a descoperit pasiunea pentru volumele 3D in frumusete si functionalitatea formelor in timp ce schita masini pentru Italdesign. Talentul sau a atras atentia lui Gianni Bulgari, care i-a oferit sansa sa ajunga la Roma si sa isi exploateze talentul in bijuterii.

Dupa 10 ani de experienta in capitala Italiei, Giampiero Bodino l-a intalnit pe Franco Cologni – un vizionar al lumii de lux, fapt care l-a determinat sa isi deschida la Milano primul studio pentru a crea bijuterii, ceasuri si accesorii, dar, fara a renunta la primele pasiuni: sculptura si pictura.

bijuterie-maison-Giampiero-Bodino

Talentul si pasiunea, l-au adus pe Giampiero Bodino la o apropiere de Richemont Group – pentru care a inceput sa lucreze din anul 2000, doi ani mai tarziu, el devenind Art Director. Acest rol, l-a apropiat foarte mult de patrimoniul istoric si cultural al unuia dintre cei mai mari jucatori de pe piata in domeniul bijuteriilor si ceasurilor high class.

In 2011, a inceput sa lucreze pe cont propriu – sprijinit de Richemont, dand viata High Jewellery Maison care ii poarta numele. The Maison si-a deschis portile in 2013, aducand 30 de ani de experienta in crearea bijuteriilor la cel mai inalt nivel.

Giampiero Bodino isi cheama clientii la Villa Mozart din Milano, ii serveste cu prajituri si cafea, iar din discutiile cu acestia, isi da seama de bijuteria perfecta care sa le exprime personalitatea, stilul de viata si scopul.

Villa MozartĀ a fost o resedinta privata construita in 1930 de arhitectii Aldo Andreani si
Piero Portaluppi. Are podele si coloane de marmura, candelabre intercalate cu vedere catre
lumina de afara, este o casa impresionanta, dar nu impunatoare. Are porti de fier forjat,
iar la intrare, exista o placa simpla din alama inconjurata de iedera si pe care este
gravat numele Giampiero Bodino.

Fiecare bijuterie este unica si realizata astfel incat, sa reflecte spiritul Maison, condus de ideea ‘capo d’opera‘ sau masterpiece-ul unui ucenic aflata la sfarsitul perioadei de formare.

Primele 64 opere de arta create de Bodino sunt inspirate din spiritul italienesc, de care acesta este foarte mandru. El afirma ca scopul sau este de

“a crea bijuterii de mare calitate avand spiritul inimii italiene”,

cu nume inspirate din frumusetea Italiei secolului al XIX-lea: Cammeo, Corona, Barocco, Mosaico, Tesori del Mare.

bijuterie-maison-bodino

Rezultatele sunt uimitoare, printr-o combinatie a culorilor care imbina trecutul cu prezentul, iar in ciuda valorii mari pe care o au, pot fi purtate cu mare usurinta. Privind la o bijuterie Maison, intri intr-o lume a culorilor: aproape ca acestea prind viata, nuante stralucitoare si bogate de mov, verde translucid si nuante delicate de roz.

“Exista foarte multe culori in bijuteriile mele. Pentru mine, culoarea este cea mai senzuala parte e bijuteriei – aduce bogatie, armonie

afirma Giampiero Bodino.

Camera de studiu a lui Giampiero Bodino este chiar langa camera de zi, pe biroul sau vazandu-se acuarele si pensule, colectii de figurine din plastic, de la Pokemon pana la robotii Transformers. Toate sunt intr-o armonie perfecta cu biroul si plafonul din lemn, – care este pictat si totul reflecta capacitatea artistului de a combina vechiul cu modernul, intr-o maniera surprinzatoare.

bijuterie-maison-bodino-2

sursa foto&info: giamperobodino.com

Comments are off this post!