Giles Deacon – Designerul de Moda cu “Mentalitate Estetica”

Brand

Giles Deacon – Designerul de Moda cu “Mentalitate Estetica”

17

Giles Deacon s-a nascut in 1969 in Darlington si este un designer de moda britanic. Fiul lui David – agent de vanzari de produse agricole si Judith – casnica, el si-a dorit sa devina un biolog marin, dar a picat la chimie. A absolvit Barnard Castle School din County Durham unde s-a spus despre el ca este inzestrat cu ‘mentalitate estetica’. Urmeaza cursurile in cadrul Central St. Martins unde este in aceeasi clasa cu Alexander McQueen si Luella Bartley. Termina scoala in 1992 si incepe sa colaboreze cu ‘Doran Deacon’, impreuna cu prietenul sau, Fi Doran.

Inainte de a-si deschide propria casa de moda, Giles a calatorit mult si a colaborat cu diverse case de moda pentru a a simila experienta; astfel in timpul sederii la Paris, este angajat de designerul Jean-Charles de Castelbajac pentru care lucreaza timp de doi ani. Acesta l-a invatat pe tanarul Giles cum sa-si foloseasca brandul in scop comercial. Dupa incheierea colaborarii cu designerul francez, il intalneste pe Bottega Veneta – detinatorul unei case italiene de bunuri de lux, care il angajeaza ca chief designer. Prima colectie lansata aici, a avut un mare succes, dar din pacate, un an mai tarziu Gucci cumpara compania si il angajeaza pe designerul german Tomas Maier. Cu toate acestea, este angajat ca asistent de Tom Ford pentru a se ocupa de linia ready to wear pentru femei, dar este nevoit sa plece din cauza unor probleme de sanatate.

In 2003, cu ajutorul unui imprumut designerul britanic infiinteaza GILES si isi prezinta prima colectie in cadrul London Fashion Week in februarie 2004. Prezentarea a fost foarte bine primita, mai mult decat atat, pe catwalk au pasit modele ca Lily Cole, Eva Herzigova, Linda Evangelista. In noiembrie 2004, primeste distinctia ‘Best New Designer’ la the British Fashion Awards, iar in februarie 2005 este onorat cu ‘Best New Designer’ award din partea Elle.

In aprilie 2010, Giles Deacon este anuntat ca director de creatie al Casei Ungaro, fiind al cincilea designer angajat de catre casa de moda franceza de cand a fost preluata de antrepenorul Asim Abdullah in 2005; prima colectie este prezentata in luna octombrie a aceluiasi an.
Giles colaboreaza cu multe companii: Sky, Converse, Evoke, cu care a reusit astfel sa isi creeze propria linie de bijuterii. Designerul britanic spune despre aceste colaborari ca sunt ‘practice’, deoarece iti aduc banii de care ai nevoie pentru propria companie. Colaboreaza cu casa britanica de moda Mulberry, pentru care Giles creeaza o linie de accesorii ‘Mulberry and Giles’, cu un succes atat comercial cat si din partea criticilor.

In noiembrie 2006, Deacon primeste titlul de British Designer of the Year; un an mai tarziu este solicitat ca designer de label-ul clasic de croitorie Daks, pentru care lanseza doua colectii in 2007 si una in 2008.
In 2009 creeaza o esarfa in editie limita intr-un numar de 1400 de bucati, pe care le vinde online prin intermediul Pop Up Boutiques. Esarfa este ulterior vanduta prin intermediul magazinelor John Lewis, dar si online. In septembrie 2009, Giles primeste distinctia ‘Designer of the Year’ in cadrul GQ Awards si castiga prestigiosul ANDAM (Association Nationale pour le Developpement de Arts de la Mode).

Giles Deacon este cunoscut pentru colaborarea cu brandul high street fashion – New Look; prima colectie intitulata ‘Gold Giles’este lansata in martie 2007, actrita Drew Barrymore fiind prima vedeta care particpa la campaniile pblicitare ale labelului. Prima colectie de imbracaminte pentru barbati Giles este lansata in 2008, in iunie 2009 lasneza prima linie vestimentara de plaja. Pe 22 martie 2010, Deacon si New Look lanseaza a zecea colectie din seria ‘Gold’.
Deacon este cunoscut pentru modele sale jucause, pentru faptul ca schimba ideile traditionale pentru imbracamintea feminina, folosind de multe ori imprimeuri salbatice, dar si din cultura pop; el isi descrie modelele ca fiind pline de umor, intunecate si sexy in acelasi timp, incercand de fiecare data sa introduca diversitate in design : ‘Ar trebui ca rochiile mele sa fie purtate de tinere fete si cool, la fel ca femeile de 55 – 60 ani’.

In cadrul London Fashion Week din 2008, colectia prezentata de Giles a fost una futuristica, inspirata din Pac Man, in care modelele purtau casti supradimensionate, iar colectiile mai noi de imbracaminte pentru barbati realizate in colaborare cu New Look, au fost caracterizate de revista GQ ca ‘se situeza pe linia de ciudat si usor de purtat’.
Intr-un timp relativ scurt, Giles Deacon s-a facut remarcat si a atras atentia prin creatiile sale, Printesa Beatrice, Drew Barrymore, Thandie Newton, Scarlett Johansson, Gwen Stefani, Mischa Barton, fiind doar cateva dintre numele unor vedete care ii imbraca tinutele.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *