Gisele Bündchen – Supermodelul Care Le-a Detronat pe Linda Evangelista si Kate Moss

Supermodele

Gisele Bündchen – Supermodelul Care Le-a Detronat pe Linda Evangelista si Kate Moss

27

Masuri : 89-63-89
Inaltime : 180cm
Culoarea ochilor : verzi-albastri
Culoarea parului : blond inchis
Gisele Caroline Bündchen s-a nascut in Brazilia, la Tres de Maio, Rio Grande do Sul, la data de 20 iulie 1980. Este fiica lui Valdir Bündchen, un profesor universitar si scriitor si a Vâniei Nonnenmacher, o functionara de banca. Ambii parinti au descendenta germana.
Gisele a crescut in Horizontina, o regiune din sudul Braziliei unde exista o larga comunitate de origine germana. Mai are cinci surori, dintre care una ii este geamana, mai mica decat ea cu cinci minute. Vorbeste spaniola si engleza si germana.
In 1993, Bündchen a urmat un curs de modelling impreuna cu surorile sale, Patricia si Gabriela, la insistentele mamei lor. In anul urmator, a fost descoperita de agentia Elite pe cand se afla impreuna cu scoala intr-o excursie la un mall din  Sao Paulo. A fost selectata pentru concursul national Elite Look of the Year, unde a castigat locul al doilea. In concursul international a luat locul patru. Apoi s-a mutat la São Paulo, unde si-a inceput cariera de model. In 1996 a avut prima aparitie la New York, la Saptamana Modei.
In 1997 Gisele a aparut la Londra in 42 de spectacole de prezentare. S-a remarcat prin abilitatea de a defila cu usurinta pe tocuri inalte, ceea ce a facut sa fie aleasa de Alexander McQueen pentru a prezenta in colectia de primavara a anului 1998. In acelasi an a aparut pentru prima data pe coperta revistei Vogue, editia britanica. A devenit cea mai solicitata cover girl a generatiei sale, cu 10 coperte realizate in mai putin de patru ani, detronand-o astfel pe Kate Moss. Tot in 1998 a pozat in campanii de publicitate pentru Missoni, Chloé, Dolce & Gabbana, Valentino, Gianfranco Ferré, Ralph Lauren si Versace.
Succesul sau ca supermodel a facut sa ajunga in 2000 la un castig de 7000 de dolari pe ora.
In 1999 a castigat premiul Model of the Year de la VH1. In 2000, Gisele a devenit al patrulea model care a aparut pe coperta publicatiei Rolling Stone, cand a si fost denumita „cea mai frumoasa fata din lume”.
In 2001 si 2006 a aparut in calendarul Pirelli. Alte publicatii care au plasat-o pe copertele lor au fost W, Harper’s Bazaar, Elle, Allure,The Face, GQ, Arena, Esquire, Marie Claire, i-D.
In decembrie 2009 a aparut alaturi de sotul sau, Tom Brady, pe coperta cartii „The World in Vogue – People, Parties, Places”.
In 2000, Gisele a purtat cel mai scump sutien Victoria’s Secret, numit „Red Hot Fantasy Bra”, in valoare de 15 milioane de dolari. Aceasta piesa de lenjerie a fost listata de Cartea Recordurilor ca cea mai scumpa creata vreodata.
Invitata fiind sa participe in 2003 la editia braziliana ,,America’s Next Top Model’’, a refuzat. Dupa spusele surorii sale, Patricia,care ii este manager de relatii cu publicul, in acel moment Gisele nu dorea o cariera in televiziune. Fotografiata de Steven Meisel,a fost prezentata pe coperta editiei americane Vogue, in septembrie 2004 ca unul dintre „Modelele Momentului”.
Pe 26 august 2008, publicatia newyorkeza Daily News, a numit-o pe Gisele a patra cea mai puternica personalitate din lumea modei. Pe 12 mai 2009, The Independent a desemnat-o „cel mai mare star din istoria modei”, iar Harper’s Bazaar a asezat-o printre cele mai mari modele ale tuturor timpurilor.
In 2010 a aparut de doua ori pe coperta Vogue Shape, mai mult decat oricare alta celebritate sau model. La finele anului 2012 aparuse pe copertele Vogue de 120 de ori, intrecandu-le pe Linda Evangelista si Kate Moss. Detine si recordul pentru cele mai multe coperte realizate pentru Vogue Brazilia.
In februarie 2013 a anuntat ca a devenit imaginea Chanel pentru noua linie de produse de machiaj, Les Beiges, campanie realizata de catre fotograful Mario Testino. Expertii au estimat ca va fi platita cu 4 milioane de dolari pentru sase luni de contract.
In viata personala, este cunoscuta relatia sa cu Leonardo Di Caprio, care a durat cinci ani. In 2006 a inceput o relatie cu jucatorul de fotbal american Tom Brady, casatorindu-se cu acesta in 2009. Impreuna au doi copii: Benjamin Rein (nascut in 2009) si Vivian Lake (nascuta in 2012).

Comments are off this post!