Stil Elegant, Sofisticat si Tineresc , Taieturi Perfecte – Guy Laroche

Brand

Stil Elegant, Sofisticat si Tineresc , Taieturi Perfecte – Guy Laroche

69

Guy Laroche – designer de moda francez, s-a nascut in La Rochelle langa Bordeaux pe 16 iulie 1921 si este fondatorul companiei care ii poarta numele. A plecat la Paris si a inceput sa lucreze ca modist la o varsta destul de frageda.
Dupa terminarea Celui de-al Doilea Razboi Mondial, isi petrece doi ani ca modist pe 7th Avenue din New York unde lucreaza ca modist, se intoarce in Paris in 1949 si incepe sa lucreze pentru Jean Desses, devenindu-i in timp asistent. In 1955 pleaca in Statele Unite pentru a studia metode noi de fabricare a hainelor ready to wear; doi ani mai tarziu deschide pe Avenue Franklin Roosevelt din Paris un atelier de creatie la un nivel de high class.
Abilitatea sa in croitorie si in modul de a taia texturile, s-au putut vedea in prima colectie prezentata primita cu un mare succes, dominata de culori vibrante cum ar fi rozul, portocaliul, turcoazul. A avut influente din stilul lui Balenciaga, dar in timp creatiile sale au devenit proaspete, pline de viata si s-a orientat catre o clientela care iubeste stilul tineresc. Chiar daca a proiectat haute-couture, imbracamintea Guy Laroche era practica, feminina, multi designeri – ulterior celebri, au imprumutat din filosofia sa; astfel, in 1957 Azzedine Alaia se alatura Casei Laroche pentru cativa ani, in perioada 1955 – 1958 Valentino a lucrat pentru desginerul francez, Issey Miyake a lucrat pentru Laroche in perioada 1966 – 1968.
In 1961 Guy Laroche se muta intr-un spatiu mai mare pe Avenue Montaigne din Paris, lanseaza prima colectie ready to wear si deschide un butic.
In 1966 Laroche lanseaza primul parfum pentru femei  – Fidji, an in care lanseaza prima colectie ready to wear pentru barbati si deschide buticul Guy Laroche Monsieur. In 70 lanseaza parfumul pentru femei Eau Folle, doi ani mai tarziu lanseaza parfumul Drakkar pour homme.
In 1985 primeste primul Golden Thimble, distinctie pe care o mai primeste patru ani mai tarziu; in 1986 lanseaza parfumul Clandestine – atat pentru barbati cat si pentru femei. In 1987 primeste titlul de Chevalier de l’Order de la Legion d’Honneur din partea lui Jacques Chirac.
In 1993 Michel Klein se alatura Casei Laroche ca designer; pleaca patru ani mai tarziu cand este inlocuite de Alber Elbaz, care va sta pana in 1988 cand pleaca la Yves St. Laurent. Pe 17 februarie 1989 in Paris, Guy Laroche trece in nefiinta.

Laetitia Hecht se alatura casei de moda franceze in decembrie 2001; datorita spiritului inovator si a imaginatiei, reuseste sa revigoreze casa de moda intr-un moment in care Casa Laroche era pe o panta descendenta.
Pe 25 iunie 2004 YGM Trading Ltd din Hong Kong cumpara Casa Laroche si o revitalizeaza, aducand pe 1 septembrie 2004 un designer foarte experimentat in functia de director artistic –  Herve Leroux (a colaborat cu Karl Legerfeld la Fendi si Chanel, a lucrat la Lanvin pentru Maryll Langin). Designerul franco-suedez Marcel Marongiu devine in noiembrie 2007 director artistic la Guy Laroche.
Un stil elegant, sofisticat intr-un mod subtil, rochii de seara scurte, toate cu un aer tineresc si croite intr-un mod perfectionist, fac din Guy Laroche un nume rezonant in industria fashion.

Comments are off this post!