Creatii Sofisticate si Frumoase, Culori Subtile, Insertii Multiculturale – Haider Ackermann

Brand

Creatii Sofisticate si Frumoase, Culori Subtile, Insertii Multiculturale – Haider Ackermann

30

Haider Ackermann s-a nascut pe 29 martie 1971 la Santa Fe de Bogota – Columbia si a fost adoptat la varsta de 9 luni de o familie franceza; copilaria si-a petrecut-o calatorind foarte mult datorita tatalui sau care lucra pentru Amnesty International. A locuit in Algeria, Etipoia, Franta, Olanda – unde face liceul si in final in Belgia unde se inscrie in 1994 la Antwerp’s Royal Academy pentru a studia artele frumoase.
Datorita problemelor financiare, abandoneza studiile trei ani mai tarziu si incepe sa lucreze pentru John Galliano la Paris si apoi devine asistentul profesorului si designerului care l-a format, belgianul Wim Neels. Intre timp colaboreaza cu designeri ca Bernhard Willhelm, Patrick Van Ommeslaeghe, si apoi Casa Mayerline
In 2001 in cadrul Paris Fashion Week, Ackermann lanseaza prima colectie de imbracaminte pentru femei toamna/iarna 2002-2003, cu un succes notabil si in care s-a vazut simtul estetic avangardist deosebit, cuvintele folosite de citici pentru a-i caracteriza creatiile find ‘sophisticated’ si ‘beautiful’. Este angajat ulterior head designer pentru Ruffo Research pentru doua sezoane, timp in care creeaza doua linii consecutive din care doar prima resuseste sa fie prezentata.
In octombrie 2003 lanseaza colectia personala ‘cool’ si ‘graceful’ in care a folosit nuante inchise, gri, alb si negru; tot in 2003, este ales sa faca parte din French Fashion Federation. In octombrie 2004, Ackermann castiga prestigiosul Swiss Textiles Award la Lucerne – Elvetia si primeste 100.000 euro.

In 2010 este complimentat de Karl Lagerfeld care l-a mentionat ca succesorul ideal la Chanel, lucru care i-a facut o deosebita onoare lui Haider – dupa cum avea sa declare mai tarziu. Designerul a mai fost curtat de Dior pentru a-l inlocui pe Galliano si de Casa Martin Margiela, pe care a refuzat-o.

In decembrie 2010, designerul lanseaza prima si ultima colectie de imbracaminte pentru barbati.
Hainele Ackermann pentru femei sunt moderne, puternice, pentru femei care doresc sa fie unice; in filosofia sa – inspirata din diverse culturi, femeile nu ar trebui sa foloseasca multe culori in vestimentatiile purtate. Taieturile simple, asimetrice, imbinarea tesaturilor moderne si folosirea culorilor subtile, dau nastere unor creatii bine structurate, rafinate si sofisticate, Penelope Cruz, Victoria Beckham, Janet Jackson fiind doar cateva din numele mari care imbraca Ackermann.

Comments are off this post!