Hamlet – spectacol „unteatru” Bucuresti

„Hamlet”, dupa William Shakespeare, este un spectacol de Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki si Peter Kerek, recompensat in 2018 cu Premiul Criticii.

Teatrul din Buzunar Galati are placerea sa fie luni, 23 septembrie, de la ora 20,00, gazda unui spectacol-eveniment – „Hamlet”, in trei personaje, invitat de la „unteatru” din Bucuresti. „Hamlet”, dupa William Shakespeare, este un spectacol de Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki si Peter Kerek, recompensat in 2018 cu Premiul Criticii la unul dintre cele mai importante evenimente de profil – Festivalul Shakespeare de la Gdansk.

Alina Berzunteanu

este cu siguranta cunoscuta de pe marele ecran, din pelicule premiate: „Dupa dealuri” (2012, r. Cristian Mungiu) – rolul doctoritei Radu, in „Moartea Domnului Lazarescu” (2005, r. Cristi Puiu) – rolul dr. Zamfir, in „Occident” (2002, r. Cristian Mungiu) – rolul traducatorului. In „Monstri” (2019), unicul lungmetraj romanesc inclus anul acesta in selectia festivalului de la Berlin, interpreteaza rolul Anca Popescu. In 2015, Alina Berzunteanu a fost recompensata cu premiul GOPO pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolul Valeria Amohnoaiei din filmul „Q.E.D.” (r. Andrei Gruzsniczki), un film cu 5 premii si 13 nominalizari GOPO.

Richard Bovnoczki

a jucat pe scena celor mai importante teatre din Capitala: Bulandra, Odeon, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga, dar si in productii independente. Pe langa teatru si film, a facut dans si pantomima, fiind, timp de sapte ani, membru al Companiei de Teatru Passe-Partout DP a lui Dan Puric. Pentru rolul lui Gavrilescu din „La tiganci”, de M. Eliade, a obtinut, la Festivalul International de Teatru Independent Undercloud 2015, Premiul pentru Cel mai bun actor.

Peter Kerek

regizor si scenarist, este absolvent al Facultatii de Filosofie din Munchen, Academia de Teatru si Film din Bucuresti si Academia de Teatru si Film Otto-Falckenberg din Munchen. Lucreaza ca scriitor si regizor pentru teatru si film, fiind unul dintre putinii care au reusit sa intre profesionist atat in lumea complicata a pietei de teatru, cat si in cea a productiei de film. In 2011, pentru „Adulter”, a primit Premiul GOPO pentru Cel mai bun scurtmetraj.

Spectacolul „Hamlet”, pus in scena de cei trei actori,

e ca o visare violenta, construit cu o grija minutioasa la nivel corporal. Vorbele se topesc si curg in interiorul scenei, intr-o stare permanent dureroasa. Un Hamlet contrastant, caci scena si chipurile actorilor asezate in lumina tehnica a jocului izbesc intunericul fiecarui personaj. Un intreg ridicat la puterea a treia: intr-unul singur si Hamlet si Polonius, intr-una singura regina cumplita si Ofelie florala, intr-unul singur, iarasi fantoma unui rege tradat si un monarh ratat.

(recenzie realizata de Codruta Tudoriu, Bucuresti).

Despre „unteatru” Bucuresti

Teatrul „unteatru”, care ajunge pentru prima oara in Galati si pe care ne dorim sa il mai avem ca musafir, este binecunoscut spectatorilor din Capitala pentru montarile dupa clasici reactualizati sau autori contemporani si pentru spectacolele-laborator (ajungand, in medie, la 45 de spectacole pe luna). De asemenea, se bucura de colaborari cu nume de marca: regizorii Andrei Serban, Gigi Caciuleanu, Miriam Raducanu, Catalina Buzoianu, Alexa Visarion, actorii Oana Pellea, Serban Pavlu, Marian Ralea, Dana Rogoz, Tudor Chirila, Alex Bogdan.

Biletele la spectacolul „Hamlet”, invitat la Teatrul din Buzunar Galati, se gasesc la casiera cinematografului de la Casa de Cultura a Sindicatelor sau online, pe https://eventbook.ro/theater/bilete-hamlet-galati. Reamintim ca numarul locurilor este limitat, spectacolul jucandu-se in singura sala privata de teatru din oras – din incinta Casei de Cultura a Sindicatelor, etaj 1 (intrarea dinspre Hotel Sofin).