Helena Christensen – “Posesoarea Celui Mai Frumos Corp din Lume”

Supermodele

Helena Christensen – “Posesoarea Celui Mai Frumos Corp din Lume”

27

Masuri : 89–61–88
Inaltime :178 cm.
Culoarea ochilor : verzi
Culoarea parului : negru
Nascuta in Danemarca, la Copenhaga pe data de 25 decembrie 1968, Helena provine dintr-un tata danez si mama peruana. Copilaria si-a petrecut-o in tara natala, fiind atrasa de muzica si arta fotografica.
In 1986 a castigat titlul de Miss Danemarca si a participat la Miss Universe in acelasi an. La scurt timp, a plecat de acasa pentru a incepe cariera de model la Paris, la Elle.
Helena Christensen va fi descoperita ca manechin de fotograful Friedemann Hauss. Intre anii 1980 si 1990 devine unul dintre cele mai cunoscute fotomodele. Gianni Versace spunea despre ea ca ar avea cel mai frumos corp din lume, iar Karl Lagerfeld sustinea ca nimeni nu are picioare asa de lungi si frumoase ca Helena.
Popularitatea ei va creste prin pozele ei aparute In magazinul de moda Vogue. Apogeul carierei sale a fost atins In anul 1990, cand au aparut fotografiile ei In catalogul Victoria’s Secret. Din anul 1999 este considerata un topmodel, pozele ei apar In magazinele de moda alaturi de Tyra Banks, Heidi Klum si Daniela Peštová.
Helena Christensen a trait pana nu demult impreuna cu fotograful Peter Makebisch, care poarta pe brat un tatuaj cu Helena. Intre anii 1991 – 1994 a trait impreuna cu un cantaret din trupa INXS, Michael Hutchence. A fost casatorita intre anii 1999 – 2003 cu actorul american Norman Reedus. In octombrie 1999 a nascut un fiu pe nume Mingus Lucien Reedus. Pe langa cariera de fotomodel, a debutat si ca artista in anul 1992 alaturi de Tyra Banks, Kate Moss, Amber Smith si alte manechine, in filmul pentru televiziune “Inferno”. A aparut si in videoclipul celebrei melodii “Wicked Game”, interpretata de Chris Isaak.
Printre prietenele ei se numara Claudia Schiffer, Carla Bruni, Karen Mulder si Eva Herzigova.
Helena este implicata foarte mult in campanii de sustinere a luptei impotriva cancerului la san.

Comments are off this post!