Ia-ti vitaminele la timp!

Sanatate

Ia-ti vitaminele la timp!

24

De multe ori, avem nevoie sa suplimentam necesarul zilnic de vitamine, poate pentru a face fata stresului, poate pentru ca alimentatia zilnica nu este suficienta sau pentru ca asa ne-a recomandat medicul. Foarte important in aceasta ecuatie, este momentul zilei in care le luam si asta datorita nevoilor corpului nostru in momente diferite ale zilei.

Cand te trezesti

trebuie sa iei fier. In mod normal, acesta trebuie luat pe stomacul gol pentru a-i maximiza absorbtia – bauturi precum ceaiul sau cafeaua inhiba absorbtia, ca si celelalte suplimente, cum ar fi vitamina E si calciul, asa ca, cel mai bine este sa iti iei pastila cu fier la prima ora a diminetii. Vitamina C ajuta ca fierul sa fie absorbit, asa ca, ar trebui sa iei vitamina C, imediat dupa ce ti-ai luat suplimentele de fier.

Mic dejun cu multivitamine

Cel mai bun moment si retine acest lucru, pentru a-ti lua multivitaminele este dupa micul dejun! Complexul de vitamina B trebuie sa se regaseasca in multivitaminele tale, stimuland metabolismul. Asa ca, luati-le dimineata dupa micul dejun, corpul transformand mancarea in energie mai repede, iar voi veti fi in forma.

Pranzul cu enzime digestive

Pentru majoritatea oamenilor, masa de pranz este cea mai importanta, asa ca acesta este cel mai potrivit moment al zilei pentru a consuma enzime digestive. Acestea ajuta la reducerea indigestiei sau in cazul arsurilor la stomac, daca aveti intoleranta alimentara (intoleranta la gluten sau lactoza) sau o dieta bogata in fibre.
Acestea trebuiesc luat cu aproximativ 15-30 de minute inainte de pranz sau cu prima imbucatura de mancare, in acest fel, enzimele ajutand in faza predigestiei – perioada in care stomacul secreta acid clorhidric care dizolva mancarea si care dureaza de la 40 la 60 de minute. Deoarece enzimele digestive descompun intai alimentele, stomacul va avea nevoie de mai putin acid clorhidric in timpul fazei normale de digestie.

O ora dupa ce ai luat cina

Daca alimentatia ta nu contine alimente care fermenteaza ca iaurt sau tofu, ar trebui sa iei probiotice ca parte a regimului pe timp de noapte. Acestea sprijina microflora care se gaseste natural in intestin si ajuta la digerarea mancarii pe care stomacul si intestinul subtire nu le-au putut digera.
Este indicat sa iei probioticele la o ora dupa cina, pentru a preveni contactul cu enzimele digestive si acidul din stomac. Cel mai bine este de facut acest lucru seara, activitatea stomacului fiind la minim cand dormi.

Chiar inainte de culcare

Calciu si magneziu. Noaptea, calciul este folosit de corp pentru a construi si a mentine sanatatea oaselor; este un relaxant natural al muschilor, asa ca ia-l chiar inainte de culcare. In ceea ce priveste calciul, acesta merge mana in mana cu magneziul pentru a calma muschii si sistemul nervos simpatic care ajuta corpul sa controleze majoritatea organelor interne. Luand si magneziul si calciul, vei avea parte si de sanatate si de un somn de calitate.

Comments are off this post!