Iele-povestea din spatele acestui brand, cu Andreea Nebunu

Va multumesc ca ati acceptat invitatia mea de a raspunde acestui interviu despre Iele.

Va multumesc ca ati acceptat invitatia mea de a raspunde acestui interviu despre Iele. Pentru inceput as vrea sa-mi vorbiti despre voi, cine sunteti si cu ce va ocupati?
Buna! Multumim si noi pentru invitatie!
Numele meu este Laura Vamanu, am 27 de ani si de curand m-am intors in tara dupa cativa ani petrecuti in Marea Britanie unde am studiat Turism International si Management si ulterior am inceput primul business online de e-commerce in America, care mi-a oferit cunostintele necesare sa pot incepe un proiect asemanator in Romania.
Buna, numele meu este Prunisoara Bianca si am 24 de ani, sunt din Constanta, iar de 5 ani locuiesc in Bucuresti. De curand am terminat facultatea de inginerie si protectia mediului, facultate care ma ajuta chiar si in zona de fashion, deoarece eu impreuna cu Laura avem in plan sa folosim numai materiale care vor aduce un benefiu mediului, mai exact materiale sustenabile. Am decis sa profesez in aceasta zona pentru ca este o pasiune pe care o am din copilarie, domeniu in care ma regasesc 100% si care ma bucura si ma incanta cu fiecare lucru nou pe care il invat.

Ce inseamna moda pentru voi?
Moda pentru noi reprezinta o modalitate de exprimare, o stare de spirit si nu in ultimul rand o oglinda a societatii.
Viziunea noastra este sa diversificam cat mai mult aceasta reflexie a societatii, creand piese vestimentare cat mai remarcabile.

Ce v-a determinat sa lansati brandul IELE?
Ideea de a crea un brand de haine a aparut initial din dificultatea de a gasi haine pe placul nostru. Ulterior am descoperit ca amandoua avem in comun o pasiune catre industria fashionului si a comertului online si atunci am decis ca trebuie sa facem asta impreuna.

Ce inseamna Iele si cui se adreseaza?
Termenul de IELE face referire la Ielele din mitologia romaneasca, acele femei frumoase, puternice si fermecatoare, ale caror nume nu trebuia rostit. Totodata, denumirea te duce cu gandul la pronumele personal “ele” iar acesta poate face referire atat la noi doua, cat si la publicul nostru target.

Care este semnatura creatiilor Iele?
Semnatura acestui brand este inima pe care o veti vedea atasata, sau modelata in/pe diferite haine. In prima colectie o veti vedea pe paltoanele noaste, iar in cea de a doua, am adaptat-o sub forma unui corset, care iti scoate calitatile in evidenta. Prin asta vrem sa transmitem cat suflet am pus in fiecare colectie si cu care speram sa ajungem la inimile voastre.
Expresia care descrie cel mai bine semnatura creatiilor noastre si elementul de diferentiere este “with a twist”.

Ce inseamna Iele si cui se adreseaza?

Ce designeri/ case de moda admirati sau urmariti?
Nu avem un designer sau o casa de moda preferata, deoarece fiecare are ceva de spus prin creatiile proprii, suntem atat de diferiti si avem atat de multe lucruri de invatat unii de la altii incat ar fi pacat sa te raportezi doar la cineva anume, asa ca ne place sa ne inspiram si sa aprieciem atat designeri de top cat designeri mai putin cunoscuti, dar cu idei surprinzatoare.

Va ghidati dupa trendurile actuale in crearea articolelor vestimentare?
Cu siguranta trendul este un element important atunci cand ne decidem sa cream articole vestimentare, dar nu este unul definitoriu. Da, avem in vedere trendurile actuale dar in acelasi timp incercam sa nu ne lasam influentate in totalitate de ele, ci sa venim cu propria amprenta. Suntem constiente ca publicul are preferinte diversificate, insa noi incercam sa promovam si sa incurajam gasirea unui stil aparte prin unicitatea pieselor vestimentare.

Stiu ca ati lansat brandul in timpul pandemiei, o perioada nefavorabila, ce dificultati ati intampinat in aceasta perioada?
Intr-adevar, nu ne-am ales cea mai buna perioada pentru a lansa un brand, dar “What does’t kill you makes you stronger”. Lansarea unui brand in aceasta perioada este o adevarata provocare care cu siguranta ne-a ajutat sa evoluam mai repede prin depasirea anumitor obstacole pe care altfel nu le-am fi intampinat. Noi alegem sa vedem partea plina a paharului si suntem increzatoare ca totul va reveni la normal cat mai curand.

Ce planuri de viitor aveti cu brandul? Vor urma mai multe colectii in viitor?
Pe viitor ne dorim sa adoptam in totalitate o abordare 100% sustenabila luand in considerare toate aspectele: materiale organice, ambalaje eco friendly, livrare, productie si minimizarea rebuturilor. Cu siguranta vor mai urma proiecte frumoase si in viitor si de curand am lansat colectia de primavata-vara de care suntem foarte mandre.

Cum va pot gasi si urmari cei interesati de activitatea voastra?
Ne puteti gasi pe Instagram pe contul brandului @iele.official si pe conturile personale @laura.vamanu si @biancaprunisoara.