In my mind by Borcea Diana

In my mind este o colectie care a fost realizata sub indrumarea profesorilor Lectori universitari doctori: Mihaela Tatulescu si Olimpia Urdea.

In my mind este o colectie care a fost realizata sub indrumarea profesorilor Lectori universitari doctori: Mihaela Tatulescu si Olimpia Urdea. “In my mind” este o trimitere catre un univers ludic si reprezinta o incercare de evadare dintr-o realitate cenusie. Bazata pe exprimarea sentimentelor si a starilor interioare, colectia exprima starea interioara a artistului, care, desi isi asuma problemele zilnice ale adultului, in interior pastreaza dimensiunea ludica a activitatilor umane.

Piesele colectiei In my mind transmit o stare de bucurie si iubire, incercand sa le reamintesca oamenilor “mari” ca sunt copii, oricat de mult incearca sa se maturizeze sau sa para cea ce nu sunt. Joaca este un mod de a percepe lumea, o atitudine mentala, de curiozitate si de contemplare. Tot jocul poate fi un indicator al fricilor de a creste, teama de maturizare si incercarea de a evada in universul copilariei. Elementele de limbaj plastic culoarea, textura, ritmul, contrastul, relatiile de mare, mic al formelor creeaza pe fiecare piesa centre de interes incitand privitorul intr-o lume plina de culoare si inedit.

Pentru a sugera centrele de interes, artistul a supradimensionat unele elemente – linia manecilor, a pantalonului si a folosit grosimi si culori diferite la teserea manuala. Gama cromatica si diferitele materialitati creeaza ansambluri vestimentare inedite pentru o grupa de varsta intre 18-25 ani. A folosit tonuri calde cu zone mari de o singura culoare langa care am alaturat, in dialog, piese, vibrante cromatic, tesute manual ce aduc elemente de contrast – mat, lucios, transparent opac. Culorile pieselor mari, au fost alese lucioase, calde si opace, iar prin contrastul de cantitate, dar si prin vibratia culorilor alaturate, a sugerat dinamica ansamblului.

Noutatea colectiei In my mind consta in linia conceputa pentru spectacol, in care tinutele se impun prin extravaganta compozitiei, a formelor si a volumelor dar si a detaliilor. Ca artist nu ma simt implinit si probabil nici nu voi fi, mai am mult de muncit desi am zis de multe ori ca renunt la visul de a fi un “designer Roman” cunoscut. Am renuntat la vise si la dorinta de a ajunge unde mi-am propus de multe ori din motive personale sau chiar din cauza a altor persoane … Dar Karma are grija de noi toti si daca avem un drum bine stabilit, atunci cu siguranta ti se vor deschide si alte usi fara sa te astepti!

Asa am ajuns sa colaborez cu un om care este foarte dedicat in ceea ce face si ii multumesc pe aceasta cale ca a ales sa colaboram – Claudiu Constantin Ardelean – fotograf. Make up: Codruta Lorena Maxim a dat dovada de mult profesionalism, iar cu ajutorul ei tinutele au prins contur. Este un make-up artist la inceput de drum, dar cu foarte mult potential si talent.

In 2019 am fost printre cei 32 de tineri Designeri din Romania la Be Creative Sibiu. Pe viitor, sper sa reusesc sa am propriul meu atelier de creatie si sa le ofer clientior mereu ceva nou si o bucatica si din mine desigur, deoarece tot ceea ce creeza un designer, este rupt si din el. Imi place sa creez cu sufletul.

Vestimentatie : Diana Dia .B.Art | Modele : Natalia Otet & Petruta Ghiurutan
Fotograf : Claudiu Constantin Ardelean | Make up : Codruta Lorena Maxim