Incepe Festivalul Gulliver

Media

Incepe Festivalul Gulliver

39

[intro]Treizeci de spectacole pentru toate varstele ![/intro]

Luni, 14 mai, de la ora 9.30, se anunta forfota mare la Teatrul de Papusi “Gulliver” din Galati. Festivalul International de Animatie “Gulliver” iese la rampa cu 30 de spectacole pentru toate varstele. In perioada 14-19 mai, cea de-a XXVI-a editie a festivalului isi asteapta spectatorii cu productii teatrale spectaculoase, piese de teatru ce nu au mai fost jucate pana acum in fata publicului galatean.
Devenit un festival pentru intreaga familie, de la mic, la mare, din programul acestuia fac parte spectacole pentru copii, tineri si adulti. In prima parte a zilei sunt programate piesele dedicate celor mici. Teatre de papusi si marionete din Bucuresti, Timisoara, Craiova, Arad, Constanta, Bacau, Baia Mare sau Alba Iulia vor prezenta cele mai recente montari. “Vrajitorul din Oz”, “Frumoasa din padurea adormita”, “Capra cu trei iezi”, “Fata babei si fata mosneagului”, “Hainele cele noi ale Imparatului” sunt doar o parte dintre spectacolele care vor putea fi vazute de copii. Pentru piticii de un an, festivalul propune experiente senzoriale inedite. Este vorba despre “De mana cu tine”, spectacolul Teatrului Gulliver, care marcheaza prin aceasta reprezentatie premiera oficiala, si “Curcubeul”, al Teatrului de Stat Burgas din Bulgaria.

Adolescentii si adultii se vor putea bucura si ei de cinci spectacole pentru categoria lor de varsta. “Regele moare” si “Migraaaanti”, ale Teatrului de Animatie Tandarica Bucuresti sau “N-ai tu treaba!”, productie a Teatrul ACT Bucuresti, care il are in rolul principal pe Marcel Iures, intr-o adaptare dupa “Danila Prepeleac” vor putea fi vizionate in serile de festival de catre tinerii de peste 14 ani. De asemenea, Teatrul pentru Copii si Adolescenti Excelsior din Bucuresti vine cu spectacolul „Fluturii sunt liberi”, o poveste de dragoste, cu zambete si cu lacrimi in ochi, despre cum iubirea transcende orice impediment fizic. La finalul festivalului, in data de 19 mai, dupa festivitatea de premiere, delicioasa comedie „Titanic vals”, pusa in scena de Victor Ioan Frunza la Teatrul Tineretului Metropolis din Bucuresti, va purta spectatorii inapoi in timp, in anul 1932, in orice oras unde exista soacre, neveste si prefecturi.
Parintii care vor dori sa mearga seara la teatru alaturi de copii pot alege din oferta artistica dedicata intregii familii. Pentru prima data in cadrul Festivalului Gulliver va veni Opera Comica pentru Copii din Bucuresti, cu baletul clasic “Don Quijote”, cavalerul ratacitor care a fascinat generatii la rand cu aventurile lui incredibile.

In cea de-a doua seara a festivalului, galatenii se vor putea delecta cu spectacolul “Apa vie”, o productie de teatru-dans contemporan pentru copiii de peste 8 ani, adaptare dupa Fratii Grimm, montat de Teatrul Mic din Bucuresti. Un spectacol unic in lumea teatrului de papusi, prin faptul ca marionetele sunt reprezentate chiar de picioarele, genunchii, mainile si stomacul actorului, va fi prezentat de artista Laura Kibel din Italia. “Unde te duc picioarele” este un colaj de intamplari originale, comice si poetice, concepute pentru a atrage oameni din toate mediile culturale. Tot pentru intreaga familie este si spectacolul “Cabaret”, al Companiei de Teatru Sosonuti din Arad, o productie nonverbala cu marionete, papusi de talie umana si muzica live, care prezinta povestea vietii unui artist de cabaret, ce face totul pentru a-si implini iubirea, dar este obligat sa plece la razboi.

Festivalul are un caracter competitiv, iar in lupta pentru premiile acestuia vor intra spectacolele de animatie dedicate copiilor si publicului tanar. Acestea vor fi atent jurizate de teatrologul si papusarul Anca Doina Ciobotaru, in calitate de presedinta a juriului, alaturi de Attila Vizauer, regizor si redactor-sef al Teatrului National Radiofonic, si Ilie Zanfir, membru al Comisiei de Cultura din cadrul Primariei Municipiului Galati.
Si anul acesta se vor desfasura activitati gratuite pentru copii de toate varstele in Gradina Publica. Programul outdoor va debuta cu spectacole cu papusi si marionete, dar si teatru-circ, si va continua cu ateliere de creatie handmade pentru copii mai mici si jonglerii cu poiuri si lupte cu spada, pentru copii mai mari. De asemenea, cei prezenti se vor intalni cu personaje pe catalige, alaturi de care se vor putea fotografia.
Programul complet, informatii despre pretul si modalitatea de achizitionare a biletelor se gasesc pe www.teatrul-gulliver.ro si pe www.facebook.com/TeatrulGulliver.

Comments are off this post!