Inedithe-Patricia Todor-Ghitulescu

Inedithe este un concept nou, deosebit si a fost pus in practica de Patricia Todor-Ghitulescu.

Inedithe este un concept nou, deosebit si a fost pus in practica de Patricia Todor-Ghitulescu, o tanara ambitioasa, cu o mare putere de munca si o viziune avangardista; ea a reusit sa aduca in peisajul autohton o gura de aer proaspat prin intermediul unui eveniment care abordeaza si promoveaza moda si arta – cultura in general, dintr-o alta perspectiva. Produse unicat, calitate ridicata, viziune creativa si spectacol, asta au vazut cei prezenti, un eveniment care doreste sa scoata in evidenta si sa promoveze cultura autohtona si oamenii talentati care, prin ceea ce fac, ajuta la evolutia frumosului in Romania.
Faptul ca au existat anumite dificultati, fie organizatorice sau generate de neincrederea primei editii, nu au descurajat-o pe Patricia, dimpotriva: au ambitionat-o sa continue si sa se implice in fiecare aspect al unui eveniment de asemenea amploare, dupa cum ne-a declarat.
Despre eveniment, despre dragostea pentru moda si cultura, planurile de viitor in ceea ce priveste Inedithe, dar si alte lucruri interesante, citim in continuare, intr-un frumos dialog cu Patricia Todor-Ghitulescu!


In primul rand, bine ai venit Patricia in paginile revistei Famost! De unde aceasta initiativa/ idee de a organiza un astfel de eveniment?
Buna, dragii mei!
Sa va spun povestea mea. Inca din copilarie imi doream sa organizez evenimente si aveam idei care nu existau inca pe piata. Gandindu-ma destul de des la ele si imaginandu-mi cum ar deveni realitate, mi-am dat seama ca as putea sa le implementez.
Atractie catre design si arta am avut dintodeauna, mostenind de la parintii si bunicii mei inclinatia catre design vestimentar, poezie, muzica.
Mi-am dorit sa creez un eveniment care sa ofere vizitatorilor o experienta aparte si am incercat sa gasesc o varianta care sa imbine o prezentare de moda cu o expozitie cu vanzare, pentru a prezenta noile trend-uri in materie de fahion, arta si design si a usura accesul vizitatorilor pentru a le vedea, proba si achizitiona.

Stim ca tu esti fondatoarea Inedithe. Ai realizat singura tot sau ai avut si persoane care te-au ajutat? Ce ai facut tu? Care a fost rolul tau concret in organizarea evenimentului?
Surprinzator si pentru mine, in mare parte am lucrat singura. Eu dadeam telefoane, redactam contracte, facturi, planificam evenimentul, promovam evenimentul, tineam legatura cu toate persoanele implicate, am ajutat inclusiv la aranjarea locatiilor si la strangerea lucrurilor care au fost aduse, pentru a lasa spatiile asa cum le-am gasit.
Echipa nu a fost foarte mare, din ea fac parte graficianul, social-media managerul, echipa de sunet, MC-ul, fotografii, modelele, make-up artistii, hairstylistii, persoane care m-au ajutat cu amenajarea spatiilor, ambasadorii evenimentului, partenerii evenimentului, familia si prietenii care m-au ajutat cu sfaturi.
Fiecare a avut un aport si pe aceasta cale va multumesc tuturor pentru ca mi-ati fost alaturi!
A fost o experienta minunata, in urma careia pot spune ca am evoluat foarte mult.

Cum ti-ai facut curaj sa organizezi Inedithe?
AMS

Cu siguranta stii ca mai exista evenimente similare autohtone si totusi, cum ti-ai facut curaj sa organizezi Inedithe?
Stiu ca exista evenimente similare, m-am documentat inainte de a ma apuca de organizare. Ideile din spatele evenimentului Inedithe m-au ambitionat, stiu ca este loc pentru toata lumea pe piata, atat timp cat te diferentiezi cu ceva si nu te dai batut.

Cui se adreseza Inedithe?
Inedithe se adreseaza tuturor pasionatilor de arta si moda, persoanelor carora le place domeniul creativ si sunt dispusi sa inlocuiasca produsele de serie, fabricate in alte tari, cu produse unicat, de calitate superioara, lucrate de mainile iscusite ale romanilor nostri talentati.

Cum au primit designerii si toti cei prezenti acest eveniment?
Invitatii s-au simtit bine, feed-back-urile pe care mi le-au oferit au fost pozitive si negative, dar constructive.
M-au ajutat astfel sa privesc evenimentul si prin ochii lor.

Din punct de vedere al conceptului, evenimentul a fost unul inedit, o zi dedicata prezentarilor colectiilor designerilor prezenti si doua zile expozitie cu vanzare! De ce acest format?
Evenimentul are acest format deoarece mi-am dorit ca designerii sa isi poata prezenta colectiile noi pe podium, apoi sa le poata expune pe stender, iar invitatilor sa le fie la indemana sa studieze croielile, materialele si sa poata proba tot ce le place. Am vrut sa indemn invitatii sa descopere mai mult decat au vazut doar pe podium la Inedithe Fashion Show.
Iar in weekend, la Inedithe Exhibition, pe langa design vestimentar, am diversificat gama de produse cu bijuterii si accesorii, ele fiind nelipsite de la orice tinuta.
Am mai ales sa ma orientez si catre obiecte decorative si picturi, deoarece cred ca fiecare dintre noi isi doreste sa isi creeze un spatiu deosebit unde sa se simta „acasa”, iar elementele ce tin de home-deco ajuta la amenajarea acestuia si este indicat sa fie prezentate la o expozitie de arta si design.

Poveste-ne si despre locatie … A fost pe masura asteptarilor? A fost exact ce ti-a dorit?
Sala de Marmura a Press House Ballroom, unde a fost organizat Inedithe Fashion Show este o locatie mare, frumoasa, cu istorie in spate, dar are mici probleme legate de intretinerea acesteia.
Dar cum se spune, nimeni/nimic nu este perfect.
A fost ce mi-am dorit pentru primul eveniment, dar acum ma gandesc sa incerc si alte locatii.
Inedithe Exhibition s-a desfasurat la POINT, care este o locatie minunata, o casa veche reconditionata unde m-am simtit ca acasa. Spatiul este generos si este pretabil pentru mai multe tipuri de evenimente.

Din ce domenii au fost expozantii? Moda, domeniile tangentiale modei, arta?
Expozantii prezenti la Inedithe Exhibition au fost designeri vestimentari, designeri de produs, artisti, pictori, artizani.

Care au fost designerii prezenti?

Inedithe Exhibition s-a desfasurat la POINT, care este o locatie minunata, o casa veche reconditionata unde m-am simtit ca acasa.
Adelina Dumitriu

Ii voi prezenta pe toti: Andra Ghinea, Dragos Constantine, Mona Vasvari, Diana Ionescu, Raluca Irena, Circusphere, Madalina Mihalcea, EVAF Atelier, Iasenti, Liana Badalau, Adelina Ungureanu, Kill’em Clothingline, RAPANA Leather, Flavia Birsan, Ana-Maria Balan, Furuloom, Cosmetice Grigorescu.

Consideri ca prin intermediul Inedithe, ai adus un plus modei si culturii autohtone?

…..

Continuarea interviului o gasiti in revista Famost – editia februarie 2020 GRATUITA aici!