Ingrijire ten gras

Tenul gras este caracterizat de porii mari ai pielii si are un aspect lucios si uleios la atingere.

Tenul gras este caracterizat de porii mari ai pielii si are un aspect lucios si uleios la atingere. Acest lucru se datoreaza unei supraproductii a secretiilor din piele si favorizeaza atat aparitia acneei cat si a punctelor negre. In general, tenul gras este mai puternic si rezistent, fiind mai putin predispus aparitiei ridurilor. Mai mult decat atat, un ten gras nu inseamna ca ai tot timpul acnee, iar in urma unei ingrijiri adecvate poti mentine controlul asupra suprasecretiilor.

Spalarea fetei trebuie sa se faca de 2 – 3 ori pe zi, anumite ingrediente puternice ale produselor de ingrijire a pielii nefiind necesare pentru acest tip de piele; in schimb, pot fi folosite lotiuni specifice de curatare. Pentru persoanele care lupta in mod constant impotriva acneei, este indicat un demachiant care contine acid salicilic. Curatarea fetei in mod traditional este mult mai sanatoasa comparativ cu folosirea demachiantelor. Evitati pe cat posibil folosirea produselor care contin alcool, pentru a nu usca sau irita pielea!

Este obligatoriu pentru cei care au tenul gras sa indeparteze machiajul inainte de culcare! Blocarea porilor si faptul ca pielea nu este lasata sa respire, duce la aparitia cosurilor si a punctelor negre. Tonifiantele sunt mereu bune pentru tenul gras, atat timp cat nu contin alcool. Dupa indepartarea impuritatilor, este indicata si o crema hidratanta mai usoara specifica acestui tip de piele.

Mai jos avem enumerate o serie de lucruri concrete de care ar trebui sa tineti cont, daca aveti tenul gras!

  • In cazul cremelor de fata pentru tenul gras, acestea trebuie sa contina mai putin de 25% substante uleioase sau chiar deloc!
  • Alcoolul continut in diverse produse de tonifiere pentru tenul gras nu trebuie sa depaseasca mai mult de 10% din compozitie!
  • Se impune folosirea cremelor si fardurilor mate pe timp de zi, iar pe timp de noapte sunt recomandate creme care reglementeaza functionarea glandelor sebacee!
  • Incercati sa va spalati pe fata cu apa minerala!
  • Faceti sauna daca nu aveti probleme cu tensiunea arteriala si/sau dilatarea vaselor sanguine!
  • Folositi creme sau geluri hranitoare pentru zona din jurul ochilor si pentru gat!
  • Asigurati-va ca pielea respira si folositi masti de curatare sau peeling cel putin o data pe saptamana!
  • Nu faceti plaja excesiv si folositi produse cu ingrediente impotriva ultravioletelor!

Pentru tenul gras este nevoie de o atentie speciala, iar produsele folosite trebuiesc bine stiute. Acestea, impreuna cu dezvoltarea unei rutine de ingriire a pielii, pot duce la un control asupra tenului gras si la mentinerea acestuia la un standard satisfacator.