Sfaturi Elementare Pentru Ingrijirea Pielii Uscate

Pielea uscata se caracterizeza printr- o textura fina cu porii foarte mici, o piele foarte frumoasa de altfel cand esti tanara, dar care iti poate crea probleme mai tarziu daca nu ai grija de ea. Aparitia prematura a ridurilor, o piele iritata, “adancirea” cutelor de pe piele, sunt semne ale unui ten uscat neingrijit la timp. Unii dintre noi au pielea uscata in perioadele friguroase, altii pe tot parcursul anului. Iata cateva sfaturi utile pentru ingrijirea pielii uscate.
Spalarea pe fata trebuie sa aiba loc de doua ori pe zi, o data dimineata si o data seara, inainte de a merge la culcare. A se evita sapunul care poate usca pielea, indicat fiind un demachiant usor special conceput pentru piele uscata. Dusurile si spalarea cu apa fierbinte trebuiesc evitate de asemenea, deoarece acestea usuca pielea.
Evitati produsele care contin orice tip de alcool, deoarece acesta ususca si irita pielea. Folosirea cremelor hidratante este o necesitate pentru acest tip de piele, o crema mai bogata este indicata iarna si una mai usoara vara.
Exfolierea este iarasi importanta, inlaturarea celulelor moarte ajuta la regenerarea celor sanatoase. Acest procedeu trebuie facut usor cel mult o data pe saptamana si sa fie urmat de aplicarea unei masti sau creme hidratante.
Consumul apei mentine pielea hidratata, la fel ca si o alimentatie compusa din alimente proaspete care sa contina substante nutritive, vitamine si in mod special Omega-3 (somon, in).

Daca aveti o piele uscata, incercati sa urmati aceste sfaturi si veti avea o piele frumoasa si sanatoasa pe tot timpul vietii.