Ingrijirea scalpului-haircial

Frumusete

Ingrijirea scalpului-haircial

Haircial-ul este ca un facial pentru scalp!
190

Ingrijirea scalpului este noua tendinta de ingrijire a pielii si chiar daca ai auzit acest lucru destul de des in ultimul timp, sa stii ca este pe buna dreptate! Fiecare dintre noi avem anumite rutine de ingrijire a pielii, de la curatare, la hidratare, machiaj, etc, iar in cazul parului, spalarea lui, folosirea unui balsam din cand in cand, o masca de par – si mai rar, si cam atat. Acordand o importanta atat de mica scalpului, gresim, pentru ca umiditatea, transpiratia si murdaria provoaca mult ‘deranj’ scalpului. Doar ca, noi facem tratamente in primul rand – parului, multe tratamente, neglijand scalpul, care are nevoie si el de o ingrijire adecvata!


Iata ce ar trebui sa stii despre ingrijirea scalpului, in asa fel incat sa-ti dezvolti un obicei din aceasta!

Cauze

Matreata, subtierea firelor de par, sunt semne ale unui scalp nesanatos. Pentru identificarea cauzei/ cauzelor, este bine sa consulti un specialist si sa nu folosesti sfaturile sau articolele de pe internet, decat ca nota informativa. In momentul in care ai identificat cauza, vei cunoaste si cum sa tratezi problema!

Haircial

Avand originile in traditiile japoneze si tratamentele ayurvedice, ingrijirea scalpului sau mai nou haircialul este ca un facial pentru scalp. Este curatat in profunzime scalpul, pentru ca apoi, parul sa creasca sanatos. In timpul procedeului, sunt infuzate vitamine si activi de eradicare a poluantilor. Haircial-ul reduce matreata, uleiurile excesive, elimina factorii poluanti cu efecte adverse asupra scalpului si a efectelor majore.
Una dintre cele mai importante puncte a acestui tratament, este hidratarea profunda, ceea ce duce la un scalp mai sanatos si o crestere adecvata a cresterii parului.

Acasa

Pe langa acest tratament, este importanta ingrijirea parului acasa, folosirea uleiului pur de nuca de cocos sau a uleiului de susan, fiind esentiale. O data pe saptamana, maseaza-ti scalpul si aplica uleiul de la radacini pana la varfuri, lasa-l timp de 1-2 ore, dupa care spala-te pe cap! In cazul in care ai un scalp sensibil, opreste-te in a folosi sampon si balsam timp de 2 saptamani, pentru a-i da capului, o pauza de resetare.

Comments are off this post!