Ingrijirea tenului stratificat-ultima tendinta in ingrijirea pielii!

Ingrijirea tenului stratificat a castigat mult teren in ultima perioada, datorita eficientei de care se bucura.
Senivpetro / Freepik

Ingrijirea tenului stratificat a castigat mult teren in ultima perioada, datorita eficientei de care se bucura, simplitatii sale, singura ta grija – si cea mai importanta, este sa inveti si sa intelegi exact cum trebuie facuta si sa tii cont de anumiti parametri!

Ce este ingrijirea tenului stratificat?

Exact cum suna: aplicarea produselor de ingrijire a pielii in straturi subtiri, cu mare atentie, pentru cele mai bune rezultate.

De ce sa o faci?

Ingrijirea pielii de astazi, tinde sa foloseasca niveluri de ingrediente active puternice, astfel ca, ai sanse mult mai mari sa vezi cele mai bune beneficii prin aceasta stratificare. Anumite ingrediente, stimuleaza reciproc efectele: vitamina E si C corecteaza petele inchise cand sunt sub protectie solara, in timp ce vitamina E si acidul feluric intensifica efectele altor vitamine. Pe timpul noptii, uleiurile de fata se completeaza bine cu retinolul si alti acizi.

Anumite ingrediente, afecteaza in mod negativ actiunea altora, cum ar fi retinolul si peroxidul de benzoil antiacneic, care se anuleaza reciproc. Iar in cazul in care aceste formule nu sunt facute corect, alfa si beta hidroxi-acizii schimba pH-ul vitaminei C, reducandu-i puterea antioxidanta si cauzand iritatia. Expertii incearca sa evite aceasta intersectare si folosesc vitamina C pe timpul zilei si retinolul pe timp de noapte.

Cine ar trebui sa o faca?

Oricine isi doreste sa aiba parte de rezultate maxime. In timpul zilei, stratificarea trebuie sa fie orientata catre protectie impotriva mediului inconjurator, soarele si poluarea fiind principalii inamici. Pielea are nevoie sa se odihneasca si sa se repare pe timpul noptii, asa ca includerea ingredientelor ca acid glicolic sau retinol este mai mult decat necesara, la fel ca si serurile hidratante, cremele sau uleiurile.

Cum trebuie facuta ingrijirea tenului stratificat?

Apa nu poate penetra uleiul, asa ca aplica produse de ingrijire bazate pe apa inainte de aplicarea celor ce sunt pe baza de ulei. Aplica o cantitate mai mare de produs pe baza de apa intai, apoi “construieste” strat peste strat, care va deveni din ce in ce mai gros si greu; la sfarsit, pune cea mai uleioasa crema. Exceptie fac produsele pentru ochi, ele trebuind sa intre primele, celelalte produse de ingrijire, impiedicandu-le sa absoarba. La sfarsit, foloseste o crema cu protectie solara de zi!

Ce altceva mai ai nevoie?

Nu aplica foarte multe straturi sau foarte repede, pentru ca va exista pericolul sa se intrepatrunda si sa se dilueze. Fiind multe, pielea se poate inmuia foarte mult. Trei straturi, plus o crema de protectie solara de zi, ar trebui sa acopere necesitatile. Fiecare are nevoie de cel putin 1 minut – pana la 15, pentru a fi absorbit, mai ales cand vorbim de acizi si retinol, inainte de aplicarea urmatorului strat.
Dimineata, curata-ti chipul, aplica crema de ochi si acidul hialuronic, bea o cafea, adauga antioxidantii, spala-te pe dinti, hidrateaza, imbraca-te, pune-ti factorul de protectie, machiaza-te si iesi pe usa!