Interviu Bogdan Stoian

Media

Interviu Bogdan Stoian

68

Talentat, ambitios, muncitor, sincer, deschis … nu stim daca aceste cuvinte sunt suficiente pentru a-l descrie pe Bogdan Stoian – hair stylist si make-up artist, dar cu siguranta au contribuit la succesul de care se bucura astazi. Inconjurat in permanenta de mult optimism si oameni frumosi, Bogdan a avut amabilitatea sa ne acorde un interviu si sa fie el – de aceasta data – actorul, in sedinta foto care insoteste interviul.

Ce te-a determinat sa imbratisezi meseria de hair stylist si make up artist? Ai simtit ca trebuie sa faci asta? E vreun hobby?
A venit de undeva din interior. Nu am avut pe nimeni in familie care sa se ocupe cu asa ceva. In copilarie imi placea foarte multe sa desenez haine, apoi am descoperit si partea de hair si makeup. Am inceput prin a o ajuta pe mama sa se vopseasca, o mai machiam, apoi o vecina “m-a obligat” sa o tund cu o foarfeca de croitorie. Si acela a fost primul meu tuns prin clasa a 12-a (2008). Dupa care, am continuat cu colegele, mamele colegelor, vecinele lor, etc. Totul m-a cam luat pe nepregatite (daca pot spune asa), deoarece nu aveam niciun gand la momentul respectiv, ce voi face cand voi fi mare.
Partea de makeup, eu o vad ca un mod de relaxare. Chiar daca am avut o zi incarcata, atunci cand termin cu un makeup, ma “transform” si uit de oboseala.
Exista cineva care te-a indrumat? Cineva care a avut o influenta in mod deosebit?
Da. Aveam o prietena de familie care este coafeza, si de cate ori mergea mama la ea la salon, mergeam si eu. Si mereu imi spunea ca ma vede lucrand in domeniul frumosului, intr-un salon mare si voi fi cunoscut, purtand ochelari si cu parul prins in coada. Trecand anii, am ajuns sa port si ochelari, sa imi creasca parul cat sa il prind intr-o codita mica si sa ma fac cunoscut.
Care este stilul tau personal ca hairstilist si make-up artist pe care l-ai aborda tot timpul?
Imi place sa imi pun aprenta proprie pe ce realizez, si tocmai de aceea, merg foarte mult pe naturalete, atat in par, cat si in makeup.
Presupunem ca un/o client(a) vine si spune ca doreste un stil mai bizar, dar, care depaseste limitele tale … ii explici ca nu se incadreaza in stilul tau, ii propui alternative sau o refuzi?
Se intampla destul de des sa vina cliente care sa doreasca schimbari radicale intr-o zi. Incerc sa le explic la ce riscuri se expun, si incerc sa le conving sa faca schimbarea treptat. In cazul in care nu cadem la un numitor comun, prefer sa o refuz, decat sa imi pun “eticheta” pe parul ei.

Care sunt principiile care te calauzesc in tot ceea ce faci? Le respecti? Ai vreun motto?
Da, am un motto pe care il am transpus in 2 tatuaje, dar nu are neaparat legatura cu jobul. “Never regret anything that once made you smile”, continuand cu: “Everything happens for a reason”.
Pana acum, ai avut performante notabile in diferite concursuri pe tara la care ai participat … povesteste-ne cate ceva despre ele.
Fiecare zi cu foarfeca in mana este un concurs, deoarece clientele sunt diferite si fiecare isi doreste sa fie unicata, sa ii oferi un look care sa se muleze perfect pe personalitatea si nevoile ei.
Care crezi ca sunt punctele forte ale tale? Dar minusurile?
Sincer, niciodata nu mi-a placut aceasta intrebare. Nu sunt genul care sa incep sa ma “laud”. Prefer sa ma cunoasca lumea asa cum sunt eu, natural, cu defecte si calitati.
Ce calitati consideri ca ar trebui sa fie necesare, pentru a reusi in domeniul tau?
In primul rand, trebuie sa iti placa ceea ce faci. Consider ca indiferent de domeniu, atunci cand faci ceva pentru bani, se reflecta in rezultate.
In ceea ce priveste stilul vestimentar, unde se incadreaza Bogdan Stoian?
As spune “haotic”. In functie de stare si bineinteles de evenimentul la care particip. Intr-o zi pot fi all black, iar a doua zi, cu tinuta viu colorata. Imi place foarte mult sa ma imbrac diferit in fiecare zi. Visez la un dressing cat un living!

continuarea interviului cu Bogdan Stoian in Revista Famost- Octombrie 2015, GRATUIT AICI!

 

Comments are off this post!