Interviu Daniela Sala

Brand, Vestimentatie

Interviu Daniela Sala

112

[dropcap custom_class=”bl”] Poate parea ca vrea sa faca prea multe, dar asa sunt persoanele energice, cele care vor sa atinga imposibilul si sa realizeze ineditul. Tocmai de aceea, Daniela Sala merita toate aprecierile si respectul, pentru ca, pana acum, a reusit sa realizeze multe, iar ambitiile de viitor sunt cat se poate de indraznete, unele dintre ele, depasind se pare, granitele tarii. [/dropcap]

De la modeling la moda, de la design vestimentar la realizarea unor evenimente de moda de amploare, ea reuseste sa angreneze in proiectele sale, oameni valorosi si entuziasti, care isi doresc progres, afirmare si depasirea propriilor limite.
Si pentru ca se apropie cea de-a V-a editie a Festivalului Designerilor din Romania, am gasit potrivit sa vorbim despre acesta cu insasi organizatoarea si prezentatoarea – Daniela Sala – de la care vom afla mai multe amanunte, alaturi de alte lucruri interesante despre ea, despre pasiunile ei, planuri de viitor si multe altele!


Buna Daniela si bine ai venit in paginile revistei noastre! Spune-ne ceva despre tine: ce iti place sa faci, de unde pasiunea pentru moda?

Pasiunea pentru moda si frumos o am de la o varsta foarte frageda, cand ma uitam la Fashion TV si vedeam cum marii creatori de moda isi lanseaza colectiile pe marile podiumuri. Atunci imi doream sa fiu unul dintre modelele care imbraca acele creatii. Ulterior, am urmat un curs de modeling in cadrul unei agentii de modele din Oradea si am inceput sa imi implinesc visul si sa defilez pentru diferiti designeri din tara. Pe scena, ma simteam “in lumea mea’”. Am fost model pentru o perioada de 6 ani, ulterior, din dorinta de a avansa in cariera, mi-am deschis propria agentie de modele odata cu implinirea varstei de 18 ani. La finalizarea studiilor, am urmat cursurile Facultatii de Arte din Oradea si am inceput sa activez ca designer vestimentar.

Implicarea ta in multe proiecte de acest gen este o consecinta a faptului ca esti in aceasta industrie sau vrei sa te implici si in altceva si sa faci mai mult?
Implicarea mea in diverse proiecte, cum ar fi Festivalul Designerilor din Romania vine din dorinta de a promova tinerii designeri romani.

Avand in vedere studiile tale in domeniul artei, consideri moda o arta? Sau este o imbinare de mai multi factori? Ce reprezinta pentru tine moda?
Moda pentru mine inseamna un mod de exprimare, deoarece hainele pe care le purtam, reflecta personalitatea noastra.

Pret-a-porter sau haute couture? Care este mai aproape de sufletul tau si de ceea ce simti?
Haute couture.

Cand te-ai hotarat sa creezi haine?
Odata cu terminarea liceului am vrut sa urmez o facultate in acest domeniu si sa incep sa creez.

De unde te inspiri in creatiile tale si care este filosofia ta ca designer vestimentar?
Tin cont de tendinte si incerc sa transpun in schite, exact ceea ce cred eu ca as purta si ulterior ar putea sa fie pe placul lor. Natura ma influenteaza si ma inspira foarte mult, recunosc.

Asa cum este mentionat cateva randuri mai sus, esti implicata in diverse proiecte, evenimente. Care este cel mai important pentru tine?
Cel mai important proiect pentru mine este Festivalul Designerilor din Romania, un eveniment pe care vreau sa il extind chiar si in afara tarii.

In aceasta toamna, in luna octombrie – mai precis pe data de 19, are loc cea de-a V-a editie a Festivalului Designerilor din Romania. Ce aduci nou si cu ce se diferentiaza de precedentele editii? Detaliaza-ne …
Intr-adevar, se apropie cu pasi repezi cea de-a V a editie a Festivalului Designerilor din Romania; va pregatesc multe surprize, pe care le veti putea vedea chiar la festival. Dar ca sa dau putin din casa, va spun ca, pentru prima data, ma voi pune si in postura de prezentator al festivalului si voi avea onoarea sa prezint alaturi de Daniel Osmanovici (prezentator A1) si de asemenea, vom avea un invitat special din Spania, un designer de renume, care isi va prezenta in premiera cea mai noua colectie.

Cui se adreseaza Festivalul Designerilor din Romania si care este scopul lui?

……………………………..

Continuarea interviului o gasiti in editia septembrie 2017 a revistei FAMOST, GRATUITA Aici!

Comments are off this post!