Interviu Maria Craciun

poate aceste atribute nu sunt indejuns pentru a o caracteriza pe Maria Craciun, de aceea va lasam in continuare sa ii aflati gandurile...

Ce ar fi de spus despre cineva care canta de la o varsta frageda in cadrul unor concursuri internationale, castiga multe premii si este invitata sa interpreteze melodii alaturi de cei mai buni? Probabil cel mai bun lucru este sa savurezi aceste momente, sa admiri, sa incurajezi si daca este posibil, sa sustii astfel de talente.
Energie, inocenta, frumusete, naturalete – pe o parte, mult talent si performante inegalabile pe de alta parte … poate aceste atribute nu sunt indejuns pentru a o caracteriza pe Maria Craciun, de aceea va lasam in continuare sa ii aflati gandurile – chiar de la ea insesi si sa o admirati si prin intermediul fotografiilor!

De la ce varsta ai inceput sa canti?
Cant de foarte mica, aveam cinci ani cand mama m-a dus la Casa de Cultura, unde domnul regizor Ciorascu, Dumnezeu sa-l odihneasca, a spus ca de mine se va auzi pana la Bucuresti. Asa s-a exprimat!
Ai avut talent de mica, te-a indrumat cineva, te-a remarcat cineva si apoi te-a calauzit? Povesteste-ne ceva despre evolutia ta muzicala.
Am fost selectionata pentru Cerbul de Aur al copiilor in 2006, unde, fara o pregatire cu un profesor de specialitate, am obtinut locul 3. M-a remarcat la acel festival artista Mirabela Dauer si de atunci, s-a infiripat o prietenie adevarata intre noi. Dansa mi-a indrumat pasii pe acest frumos drum si mi-a dat cele mai sincere sfaturi. Am ascultat mereu sfaturile ei parintesti si iata ca mi-au prins bine, pentru ca acum stiu sa pasesc drept, fara compromisuri pe drumul meu.
Care a fost cea mai mare realizare in domeniul artistic?
Cred ca cea mai frumoasa realizare este Premiul de la San Remo, dar si cel de la Rai Uno la emisiunea Ti lascio una canzone.
Dar cea mai frumoasa experienta?
Experienta mea cea mai frumoasa este clipa cand am cantat in fata papei Paul al IV lea la Vatican, alaturi de Albano si alti artisti italieni.
Esti fana al vreunui artist sau admiri pe cineva in mod deosebit?
O admir mult pe Mira ca artist si ca om; este un exemplu pentru mine, si pe Beyonce pentru perseverenta si talentul sau.
Ce stil muzical ti-ai dori sa abordezi daca ai avea totul la dispozitie?
Stilul meu se indreapta spre jazz – este muzica pe care imi place sa o ascult si sa o cant.

maria-craciun

Care sunt cei mai cunoscuti artisti cu care ai intrat in contact sau cu care ai avut spectacole?
Artisti romani nascuti sa fie artisti, carora le multumesc nespus pentru ca m-au primt alaturi de ei – Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Gabriel Dorobantu, Raoul, Mihai Napu, Alexandru Jula, Adrian Daminescu, sunt artisti la care am admirat profesionalismul, dar si marea modestie care mi s-a imprimat si mie, ca un mod de viata de care sunt mandra.
Spune-ne te rog, o melodie preferata autohtona, dar si din strainatate!
Melodia cea mai draga romaneasca este “Ai un loc” de la Directia 5, iar din repertoriul international, Caruso..
Ce pasiuni are Maria Craciun in afara de cantat?


Continuarea interviului, il aveti GRATUIT AICI in Revista Famost – Editia Decembrie 2015!