Interviu Raluca Tuchel

Media

Interviu Raluca Tuchel

62

Putine sunt persoanele care au curajul si reusesc sa aduca si sa impuna la un nivel profesional, un concept nou, cu metode inedite si cu o valoare reala, recunoscut la nivel international. RALUCA TUCHEL este una dintre aceste persoane, iar performantele realizate prin infiintarea Centrului de Limba Engleza si evolutia acestuia, reprezinta dovada incontestabila a seriozitatii, a aprecierii si a responsabilitatii.

Care sunt avantajele cursurilor Cambridge, planurile de viitor, alaturi de multe alte lucruri interesante si utile, le puteti afla in cele ce urmeaza!

Ce anume v-a motivat sa deschideti Centrul de Limba Engleza?
In primul rand, dragostea pentru limba engleza si tot ceea ce inseamna “British”, daruirea fata de copii, cat si dorinta de a preda si de a implementa o metoda noua de predare, i.e metoda Cambridge.

Explicati-ne care sunt avantajele cursurilor Cambridge si daca au recunoastere internationala.
Examenele Cambridge English Language Assessment sunt recunoscute de scoli, universitati, angajatori din sectorul public si privat din toate tarile vorbitoare de limba engleza. Succesul obtinut in urma sustinerii unui examen Cambridge English iti ofera un certificat recunoscut international ce demonstreaza nivelul tau de limba engleza. Peste 12.000 de universitati, colegii, organizatii si departamente guvernamentale din intreaga lume accepta certificatele Cambridge. Iata cateva avantaje ale promovarii unui examen Cambridge: obtii un certificat recunoscut pe plan international; odata obtinut, certificatul este valabil toata viata; iti imbogatesti CV-ul cu o diploma valoroasa; echivaleaza examenul de Bacalaureat Limba Engleza (incepand cu nivelul PET), echivaleaza cursurile de limba engleza la orice facultate din tara si faciliteaza obtinerea de burse pentru studii sau scoli de vara din alte tari; certificatul Cambridge reprezinta un avantaj real pentru a fi admis la universitati din strainatate !

Cum sunt metodele de predare a acestor cursuri, comparativ cu cele autohtone? Exista diferente mari?
Cursurile noastre au fost create in jurul modului unic in care copiii acumuleaza cunostinte. In cadrul centrului nostru, copiii vor fi invatati de catre profesori cu experienta, pasionati de limba engleza si experti in predarea pentru copii. Toate intr-un mediu sigur, prietenos si de incredere. Incurajand copiii sa discute, sa se joace si sa interactioneze unii cu altii intr-un mod natural si placut, ii ajutam sa isi exerseze abilitatile de vorbire, ascultare, citire si scriere.

Ce niveluri de invatare a limbii engleze abordati la cursuri? De la incepatori pana la avansati sau exista anumite limite intre care va incadrati?
Varsta minima necesara inscrierii pentru unul dintre cursurile noastre este de 7 ani. Exista o varietate de cursuri Cambridge oferite in cadrul Centrului nostru, menite sa evalueze competentele de limba engleza ale copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani; testele Cambridge English: Young Learners (YLE) sunt disponibile pe trei niveluri (Starters, Movers si Flyers), incurajand copiii sa invete monitorizandu-le evolutia. Key English Test (KET), este primul nivel de examen de engleza generala din suita Cambridge English. Acest certificat demonstreaza ca ai cunostintele de baza pentru a putea comunica in limba engleza in situatii cotidiene. Acest examen poate echivala proba de competenta lingvistica pentru admiterea in invatamantul liceal de stat si profesional cu program bilingv si intensiv daca este promovat cu unul din urmatoarele calificative: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass. Preliminary English Test (PET) – demonstreaza ca poti comunica in limba engleza in situatii practice, de zi cu zi. Examenul iti va oferi o buna baza daca doresti sa studiezi pentru o calificare profesionala. Acest examen poate echivala atat proba de competenta lingvistica pentru admiterea in invatamantul liceal de stat si profesional cu program bilingv si intensiv, cat si proba de competenta lingvistica din cadrul examenului de Bacalaureat daca este promovat cu unul din urmatoarele calificative: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass.

Din cate am inteles noi, ati avut o evolutie foarte buna intr-un timp relativ scurt. Care ar fi “secretele” acestei performante?

In primul si in primul rand afectiunea fata de elevii nostri, pasiunea cu care predam limba engleza, seriozitatea si profesionalismul sunt trasaturile care ne recomanda. Cu noi, copiii invata din placere, iar rezultatele nu intarzie sa apara niciodata!

Pe langa predarea acestor cursuri, va simtiti atrasa de cultura engleza? Ce anume va place?

Iubesc tot ceea ce inseamna “ British”, de la cultura, istorie, moda, pana la muzica si mancarea Englezeasca. Este tara in care iarba are cea mai frumoasa nuanta de verde, o tara cu oameni extrem de amabili, prietenosi si deschisi; tara care ni i-a dat printre altii pe: Shakespeare, Beatles, James Bond sau Alexander McQueen…

….

continuarea integrala a interviului in Revista Famost – Editia Iunie 2015!

 

Comments are off this post!