Intrebari si raspunsuri Ciclism versus Atletism

Sanatate

Intrebari si raspunsuri Ciclism versus Atletism

54

Este buna o plimbare cu bicicleta in locul unei alergari scurte?

Poate fi, in zilele in care te recuperezi, in mod special daca picioarele au fost suprasolicitate, iar ciclismul iti solicita grupe diferite de muschi. Cu toate acestea, este indicat sa pedalezi cu aproximativ 90 de rotatii pe minut, iar acest “schimb” intre alergat si pedalat, nu ar trebui sa se faca mai mult de doua ori pe saptamana. Anumite grupe de muschi se adapteaza mai greu, iar acest lucru poate intarzia performantele ulterioare.

Daca alerg in panta, voi alerga mai repede pe suprafete normale, plate?

Cu siguranta. Alergatul in panta, iti imbunatateste rezistenta, iar cele mai eficiente alergari in panta sunt cele in care sunt folosite repetarile. In acest fel, iti construiesti si intaresti musculatura, iti fortifici mentalul, lucruri care te vor ajuta sa gestionezi oboseala mai usor.

De ce anumite persoane transpira mai mult, iar altele mai putin?

Gradul de transpiratie este determinat de numarul glandelor sudoripare pe care le are fiecare dintre noi, cate se activeaza in timp ce facem efort, cat de multa transpiratie este produsa, cat de rapid transpiram. Toate acestea sunt determinate de genetica, anatomie, sex, fiziologie, nivel de fitness si in mod special, de temperatura corpului. Cu cat corpul se incalzeste mai repede, cu atat transpiri mai mult! Transpiratia este sistemul tau de racire! De aceea transpiri mai mult daca este o atmosfera calda si umeda, daca mananci piparat, cand ai febra sau cand alergi – in cazul de fata. Cu cat alergi mai mult si la intensitate mai mare, cu atat vei transpira mai mult. Una peste alta, nu trebuie sa iti faci probleme daca transpiri, decat doar in cazurile in care tranpiratia este excesiva sau disproportionata in anumite zone ale corpului. Poti transpira de asemenea, si in urma unor tratamente medicamentoase.


Ciclism versus Atletism

[trendmag_row]
[trendmag_col size=6]Ciclism: 97 de calorii pierzi daca pedalezi 10 minute! Nesuportandu-si greutatea, corpul nu lucreaza atat de mult.[/trendmag_col]
[trendmag_col size=6]Alergat: 200 de calorii sunt arse daca alergi aproape 15 minute! Pentru rezultate mai bune, este recomandabil alergatul pe nisip.[/trendmag_col]
[/trendmag_row]

[trendmag_row]
[trendmag_col size=6]Ciclism: ai 6 accidente la 1000 de ore[/trendmag_col]
[trendmag_col size=6]Alergat: ai 11 accidente la 1000 de ore[/trendmag_col]
[/trendmag_row]


Socurile resimtite de corp strang vertebrele. Alergatorii de maraton scad in inaltime cu 1 cm pe timpul cursei; partea buna, e ca aceasta scadere este temporara.

Alergatul are nevoie de aceeasi cantitate de energie pentru a alerga o anumita distanta, indiferent de viteza; alergand aproximativ 2 km, vei arde cca 110 calorii. Si nu conteaza daca esti un alergator profesionist, un incepator sau nu esti in forma! Cand pedalezi, ai adversar rezistenta vantului: cu cat pedalezi mai repede, cu atat arzi mai multe calorii.

In general totusi, alergatul arde mai multe calorii comparativ cu ciclismul, dar, esti mai predispus la accidentari cand alergi. Ciclismul este o activitate in care picioarele nu trebuie sa suporte greutatea corpului, de aceea este perfect pentru genunchi si articulatii.

Your email address will not be published. Required fields are marked *