Intrebari si raspunsuri frumusete. Mituri

Frumusete

Intrebari si raspunsuri frumusete. Mituri

60

Ce folosesc intai: anticearcanul? Sau baza de machiaj? Sau intai baza de machiaj, apoi anticearcanul? Baza de machiaj trebuie sa fie folosita prima, exceptie facand cazul in care folosesti un anticearcan corector pentru a acoperi petele. Daca incepi cu anticearcanul, vei fi tentata sa folosesti prea mult si vei avea un aspect ’fake’.
Unde ar trebui sa tin baza de machiaj? Baza de machiaj crema si lichid trebuiesc pastrate in locuri intunecate si racoroase. Expunerea solara si caldura, pot usca produsele si separa uleiurile continute.
Trebuie sa folosesc baze de machiaj diferite in functie de sezon? Raspunsul este DA si asta deoarece nuanta pielii se schimba de la un sezon la altul, fiind mai inchisa pe timpul verii. O baza de machiaj deschisa si mata este perfecta pentru vremea calda, in timp ce o baza de machiaj hidratanta mai puternic, este ideala pentru vremea rece.
De ce baza de machiaj isi schimba culoarea dupa cateva ore? Pot preveni acest lucru? Baza de machiaj capata o culoare inchisa atunci cand uleiurile de pe piele si oxigenul din aer se amesteca cu pigmentii si dau nastere reactiei chimice : oxidarea. Foloseste un primer pentru a preveni acest lucru, acesta actionand ca o bariera intre machiaj si piele. Foloseste Urban Decay Optical Illusion Complexion Primer (R450)!


Mituri

Mit 1. Primerele si lotiunile hidratante lucreaza in acelasi mod. Ideea este ca ambele hidrateaza, doar ca lotiunile hidratante sunt absorbite in piele hidratand-o, in timp ce primerele stau pe piele, netezind-o si oferind un ‘teren’ bun pentru aplicarea machiajului.
Mit 2. Culoarea bazei de machiaj trebuie testata pe incheietura mainii. Aceasta parte a corpului este una din cele mai luminoase parti ale corpului, asa ca, nu este ideala in aceasta privinta. Cea mai buna zona de testat este linia maxilarului.
Mit 3. Faptul ca te machiezi, poate duce la aparitia cosurilor pe fata! Nu intodeauna produsele sunt cele de vina; depozitarea inadecvata si lipsa igienei elementare, sunt de cele mai multe ori, principalii vinovati. Pentru a preveni aceste neplaceri, spalati periile si bureteii in mod regulat si aruncati produsele de machiaj vechi!

Comments are off this post!