Intretinerea tenului

Frumusete

Intretinerea tenului

Pielea are nevoie de “interventie”.
178

Dimensiunea porilor de baza este genetica, este importanta pentru intretinerea tenului, dar din pacate, acestia se pot mari. Si in momentul in care ajungi in acest punct (de vina fiind varsta, sebumul, celulele moarte), pielea are nevoie de “interventie” pentru ca acestea sa se micsoreze.

Exfoliere

Atunci cand pe fata sunt celule moarte mai multe, ele pot patrunde in pori, ceea ce le da un aspect mult mai accentuat, exfolierea fiind una dintre cele mai usoare modalitati de a le elimina si a ajuta la intretinerea tenului. Daca esti predispusa la acnee, incearca un acid beta hidroxi; este dizolvat uleiul. Daca folosesti in mod regulat produse cu acizi alfa hidroxi, sunt descompuse legaturile care tin celulele impreuna, astfel ca celulele moarte pot fi indepartate. Cremele cu retinol, pot ajuta in acest sens, stimuland in acelasi timp, refacerea celulelor noi in mod natural.

Scadere sebum

Argila si carbunele actioneaza ca niste magneti, tragand la o parte impuritatile, bacteriile si uleiul din pori. Incercati o curatare zilnica a porilor, apoi mergeti pe o masca saptamanala cu argila, care are un efect de strangere a porilor. Daca esti adepta Botox-ului, trebuie sa stii ca atunci cand acesta este injectat in straturile superioare ale pielii, ajuta la reducerea productiei de sebum si micsoreaza dimensiunea porilor.

Impulsionare colagen

Aceasta proteina care ne “umple” pielea, in timp, isi scade din intensitate, productia nemaifiind ca la inceput, iar peretii porilor nu mai sunt tinuti strans. Folosirea tehnicii de microneedling – crearea perforarilor in piele pentru stimularea productiei de colagen pentru vindecare si laserele cu consum redus de energie (care fac acelasi lucru!), reprezinta solutii reale in aceasta privinta. Folosirea in mod constant a retinoidelor, ajuta si ea la stimularea productiei de colagen, implicit la intretinerea tenului.

Comments are off this post!