Irina Maria-modelling si moda

Irina Maria este o performera a concursurilor de miss desfasurate pe plan intern, dar si la nivel international si cu care Romania se poate mandri, atat din punct de vedere al frumusetii, cat si a inteligentei si a premiilor obtinute.

Irina Maria este o performera a concursurilor de miss desfasurate pe plan intern, dar si la nivel international si cu care Romania se poate mandri, atat din punct de vedere al frumusetii, cat si a inteligentei si a premiilor obtinute.

Avand un puternic simt al realitatii, o buna cunoastere a fenomenului fashion si a domeniilor tangentiale, frumosul model a ales sa se implice si in proiectul #Romaniafrumoasa, alaturi de Simona Simionescu, pentru a face cunoscuta frumusetea romaneasca, o frumusete curata, bazata pe principii sanatoase.
Pentru a afla mai multe despre toate acestea, dar si pentru a o cunoaste mai bine, am stat de vorba cu Irina Maria; un dialog curat, care a decurs natural si in care ne sunt dezvaluite multe lucruri interesante, inedite, informatii utile pentru oricine iubeste frumosul.


Cum s-a apropiat Irina Maria de zona fashion? Ai fost indrumata de cineva, a fost o situatie contextuala sau ai fost atrasa de mica de acest domeniu?
De zona fashion, Irina Maria a fost atrasa de la o varsta foarte frageda, inainte sa incep scoala. La acea vreme, majoritatea copiilor de varsta mea, se jucau cu jucarii specifice copilariei, iar eu obisnuiam sa ma retrag in universul creatiei. Eram atrasa de culori, forme, lumini si umbre care prindeau contur pe hartie in conceperea de haine pe care visam sa le imbrac mai tarziu. In loc sa colorez carti pentru copii, ma uitam pe revistele de moda ale mamei, ce se gaseau foarte greu in acea perioada. De cele mai multe ori, imi gaseam inspiratia acolo pentru desenele mele, dar aduceam si elemente originale, surprinzandu-i pe cei din jurul meu.
Rasfoind paginile revistelor de moda, visam, ca intr-o buna zi sa apar si eu, sa fac parte din acea lume glamorous.

Te-a sustinut cineva in tot acest timp? Ai fost ajutata/ indrumata cu sfaturi, ce anume trebuie sa faci, ce anume sa urmaresti?
Da, am fost sustinuta de mama mea sa continui pe acest drum, desi am intampinat momente dificile cand imi doream sa renunt, fiind respinsa la unele castinguri. Ea a fost cea care mi-a oferit suportul spiritual, mi-a cladit increderea in fortele proprii, abilitatile mele si frumusetea mea.

Un bun model este si un bun actor. Consideri ca ai aceste abilitati artistice care te-au ajutat in tot ceea ce ai realizat?
Este adevarat, actoria face parte din modelling. Atunci cand defilez pe scena sau am o sedinta foto, interpretez un rol in raport cu tinuta, mediul, machiajul si muzica. Aceste aspecte se completeaza si ma ajuta la crearea unui personaj ce exprima o anumita stare la momentul respectiv. Daca nu as fi un bun actor, probabil nu as fi devenit un model profesionist, ci as fi ramas la stadiul de amator.
Pasiunea, perseverenta si dorinta de a reusi in orice domeniu te fac o persoana responsabila, profesionista.

Un bun ambasador al frumusetii este la curent cu tot ce se intampla in moda interna si internationala. Unde te situezi tu din acest punct de vedere?
Intodeauna ma inspir si ma informez atat din moda interna, cat si din moda internationala.
Imi place sa fiu la curent cu tot ce se intampla in zona fashion si sa imbin elemente atat de la noi, cat si din afara, creandu-mi propriul stil.
Consider ca imitatiile sunt nereusite si de aceea este important sa ne gasim propriul stil original care ne defineste si ne face autentici.

De zona fashion, Irina Maria a fost atrasa de la o varsta foarte frageda, inainte sa incep scoala.
Irina Maria – prezentare de moda

Din experienta asimilata pana in momentul de fata in concursurile de miss, care sunt astazi, concret, criteriile care stau la baza alegerii unei miss?
Criteriile care stau la baza alegerii unei miss constau in frumusetea fizica a participantei si nu numai, talent pentru scena deoarece exista o proba de talent in cadrul selectiilor nationale si la competitiile internationale, increderea in sine – care se citeste in ochii fetei – daca exista sau nu si educatia, fac cu siguranta diferenta intre participante.

Stim ca ai avut performante notabile in concursurile de miss interne si internationale. Povesteste-ne despre aceste lucruri. Cu ce impresii te-ai intors de la aceste evenimente?
Am participat la numeroase concursuri de miss si festivaluri de moda. Printre cele mai notabile titluri obtinute au fost cele de anul trecut, in cadrul selectiilor nationale, unde am castigat First Runner Up Miss Super Globe, First Runner Up Miss Summer World si Miss Europe, titlu dobandit la Dubai, in cadrul concursului international Miss Super Globe.
Inainte de a ma inscrie si de a participa la concursurile de miss, aveam o impresie gresita despre modul de desfasurare si obtinerea unui titlu de Miss. Experienta in sine mi-a schimbat perceptia despre aceste concursuri, prin prisma faptului ca am reusit sa castig, desi credeam ca sunt aranjate si doar prin cunostinte te poti face remarcata.
Mai mult decat atat, aceste experiente m-au maturizat si m-au determinat sa le tratez cu mai multa seriozitate, schimbandu-mi credinta despre modul de desfasurare a acestora. Pot spune ca ai sansa de a invata anumite lucruri, cum ar fi sa nu renunti – chiar daca simti ca nu mai poti. Sunt fete care au varsta destul de frageda, dar sunt suficient de mature si ambitioase sa duca la bun sfarsit o proba solicitanta.

Ai participat de asemenea la diverse festivaluri de moda. Care dintre ele a ramas mai mult in constiinta ta? Care te-a impresionat mai mult ca organizare, atmosfera, etc.
Nu am un festival de moda preferat. Toate la care am participat au avut o organizare impecabila, oamenii direct implicati in desfasurarea festivalurilor au fost deosebiti, cu multiple calitati, demne de urmat, locatii alese conform tematicii evenimentului, cu atmosfere diferite si unice.

Ca model, ce calitati si-ar adauga Irina Maria?
concursuri de miss

Iti place mai mult sa defilezi sau esti atrasa de sedintele foto?
Tot ce tine de zona fashion o fac din pasiune, iubesc sa defilez si in acelasi timp sunt foarte confortabila cu sedintele foto.

Ce este important pentru o fata: frumusetea, inteligenta, un raport echitabil de 50/50?
Pentru a fi o fata autentica si complexa este nevoie de frumusete fizica si interioara, inteligenta si mai pot adauga o calitate importanta si anume, vointa. Toate acestea sunt interdependente, nu pot una fara cealalta sa alcatuiasca un profil armonios a unei fete, viitoare regina a frumusetii si de ce nu, in formarea femeii independente, de succes.

Ca model, ce calitati si-ar adauga Irina Maria?
Sunt o persoana responsabila, asumata, ducand la bun sfarsit toate provocarile vietii de zi cu zi , cu o vointa de fier, ce urmareste sa-si atinga obiectivele indiferent de gradul de dificultate, independenta financiar, avand un job full time. Si, in ciuda aparentelor, sunt sensibila la problemele altora, fiind dispusa sa ajut, chiar si cu putinul de care dispun in acel moment.

Din punctul tau de vedere si experienta asimilitata pana in momentul de fata, ce calitati trebuie sa aiba o fata/ femeie pentru a reusi sa-si atinga scopurile?

Continuarea interviului, in revista Famost – editia aprilie 2020 GRATUITA AICI!