Isabel Marant – Designerul Care Creeaza Pentru Femeia Care “Vrea Sa Fie Diferita, Dar Intr-Un Mod Discret”

Brand

Isabel Marant – Designerul Care Creeaza Pentru Femeia Care “Vrea Sa Fie Diferita, Dar Intr-Un Mod Discret”

14

Isabel Marant este un designer francez de moda si este cunoscuta pentru stilul sau estetic boem. S-a nascut in 1967 la Paris dintr-un tata de origine franceza de profesie fotograf si mama sa de origine germana – model si director al agentiei Elite. Dupa divortul parintilor sai, a fost crescuta mai mult de tatal ei, a calatorit mult (Africa, Asia, India, Caraibe), lucru care va exercita o mare influenta mai tarziu. Marant isi aminteste ca atunci cand era mica ii displaceau haniele pentru fetite, asrfel ca se imbraca cu haine de baieti, ‘imprumutand’ de multe ori din dulapul tatalui, caruia i-a cerut de altfel in 1982 sa ii cumpere o masina de cusut.

Pasiunea pentru managerul celor de la Sex Pistols – Malcom McLaren, o va inspira in viitor. Mai tarziu, urmeaza cursurile scolii de design Studio Bercot, iar dupa absolvire in 1987 se angajeaza ca ucenic la designerul francez Michael Klein, colaboreaza cu Bridget Yorke pentru doua colectii Yorke & Cole, devine asistent al lui Marc Ascoli in colaborari pentru Yohji Yamamoto, Martine Sitbon, Chloe.
In 1989 lanseza linia de bijuterii si accesorii sub propria semnatura si incepe sa faca accesorii pentru nume ca Claude Montana, Michel Perry si Yorke & Cole.
Isabel speculeaza un decalaj in piata intre hainele elaborate si inaccesibile ale catwalk-ului parizian si stilul simplist gen Agnès B si a contemporanilor sai, astfel ca lanseza propria colectie destinata femeilor tinere active, piese vestimentare feminine, dar nu foarte sexi . Marant isi caracterizeaza colectia astfel : ‘O femeie care isi doreste o personalitate puternica, dar fara a face exces cu tinuta, care vrea sa fie diferita, dar intr-un mod discret. O femeie destul de activa si intreprinzatoare, care se simte bine in hainele sale, fara a se stradui prea mult’. Anul 1990 aduce lansarea liniei de imbracaminte la un nivel mai restrans cu ajutorul mamei sale, ‘pana m-am simtit destul de puternica pentru a fi pe cont propriu’ si pe care o numeste Twen; numele liniei va fi schimbata in 1994 cu Isabel Marant.
In 1994 isi stabileste propriul label intr-un atelier de creatie situat pe Passage Saint-Sebastien din cartierul istoric parizian Marais, isi creeaza logo-ul, o stea facuta din linii trase cu mana si dupa cum afirma mai tarziu, in momentul in care a implinit 26 de ani si avea deja acest logo si-a fixat ca scop sa creeze haine pe care sa si le doreasca personal sa le cumpere, imbracaminte pentru fete, pentru femei care muncesc, care au gust si sunt dispuse sa cheltuie bani pentru ele dar fara a exagera.

In 1997 castiga titlul de Designer al Anului si Whirlpool Award un an mai tarziu pentru ‘best female designer’.

In februarie 1998 deschide primul magazin in cartierul Bastille, doi ani mai tarziu tot in februarie il deschide pe al doilea pe 1 rue Jacob in Saint Germain des Pres, iar in 2007 deschide un al treilea magazin pe rue de Saintonge.

In 2000 lanseaza linia Etoile cu imbracamainte la preturi accesibile, iar in 2004 lanseaza o linie de imbracaminte pentru copii. In 2003 da nastere fiului Tal, ea impreuna cu sotul Jerome Dreyfuss – designer de genti de mana, petrecandu-si mult timp in Belleville – o suburbie pariziana, despre care Isabel afirma ca este un loc care o linisteste, o deconecteaza si o inspira.

In 2009 cizmele ‘Otway’ devin un must have al sezonului, vanzarile intrecand orice asteptari; un an mai tarziu deschide primul magazin in SoHo – New York, sotul sau deschizand un magazin de genti de mana alaturi, iar in iunie 2012 castiga Fashion Designer of the Year in cadrul British Glamour’s Women of the Year.

Anul 2010 se remarca prin faptul ca adauga elemente de stralucire creatiiilor, formele au devenit mai zvelte, iar Kate Mosse devine modelul care reprezinta brandul in campaniile publicitare.
Isabel Marant si-a atras multi fani prin politica adoptata, inspirata direct din strada, direct din cafenelele pariziene; ea a inteles necesitatea cultivarii acestui stil apropiata de ceea ce isi doresc majoritatea femeilor de la imbracaminte: “Este usor sa faci magie pe covorul rosu, dar cati dintre noi traiesc asa? Cum putem face sa se intample in fiecare zi pe trotuar? Asa imi place sa creez“.
Stilul Marant este cunoscut pentru aerul boem, minimalist, casual, cu rochii scurte, tricouri pierdute, pantaloni, esarfe luxuriante, stil care a atras vedete ca Kirsten Dunst, Rachel Bilson, Cameron Diaz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *