Istituto Marangoni

Media

Istituto Marangoni

51

Istituto Marangoni a deschis la Bucuresti primul Centru de Informare din Europa Centrala si de Est.

Scurt istoric

Giulio Marangoni – vestit pentru croielile sale purtate de aristocratia italiana, s-a intrebat daca “este posibil sa inveti pe cineva ce este moda?”. Acest lucru se intampla in 1935, iar pentru a gasi raspunsul, el a infiintat Istituto Artistico dell’ Abbigliamento Marangoni din Milano, o scoala destinata pregatirii profesionistilor si tehnicienilor specializati in domeniul modei.
Istituto Marangoni nu a incetat niciodata sa creada in valoarea pregatirii, revizuindu-si constant programele pentru a se asigura ca sunt aliniate cerintelor mereu actuale de pe pietele italiana si internationala. Drept dovada, in ultimii ani, Istituto Marangoni a deschis noi scoli: Londra in 2003, Paris in 2006, Shanghai in 2013, Milano Design in 2014, Florenta Arta si Moda in 2016 si acum Scoala de Moda de la Miami, in 2018.

A educa in moda, a educa in arta, a educa in design

Spatiile de studiu de la Istituto Marangoni au testat talentul a patru generatii de profesionisti, provenind din 106 tari diferite, care si-au adus propria mostenire culturala in scoala. Astazi, Institutul continua cu succes sa ‘predea moda’, asa cum si-a dorit fondatorul sau, predand de asemenea si design, disciplina care are multe puncte de contact si deseori se intrepatrunde cu lumea modei: culoare, materiale si creativitate.
Cu o gama larga de cursuri, cum ar fi cele introductive, de licenta sau de master, Istituto Marangoni si-a pastrat mereu scopul de a pregati profesionistii de maine in sectoare cheie, precum designul, comunicarea si managementul.

[fullwidthimage photourl=”https://famost.ro/wp-content/uploads/2018/08/Centrul-de-Informare-Istituto-Marangoni-Bucuresti.jpg”]

 

Misiunea Istituto Marangoni

Istituto Marangoni isi doreste sa exceleze ca centru profesional si creativ in moda, arta si design, sa sprijine industriile internationale prin pregatirea de absolventi talentati din intreaga lume. Din 1935, aceasta a fost misiunea Institutului, incepand cu moda, extinzandu-se la design, intotdeauna tintind sa ofere cele mai bune mijloace pentru a-si exprima creativitatea celor care aleg Istituto Marangoni drept loc de studiu. Astazi, Institutul este un laborator recunoscut in domeniul culturii de inspiratie europeana, cu o marca italiana distincta.
Lucrand pentru cele mai mari nume din moda si design, profesorii sunt in pozitia de a-si transmite experienta si a pregati pentru excelenta, profesionistii de maine ai industriei, ajutandu-i sa puna munca din clasa in contextul realitatilor curente ale pietei.

Evenimentul de lansare de la Bucuresti

In data de 10 mai 2018, a avut la Bucuresti deschiderea primului Centru de Informare Istituto Marangoni din Europe Centrala si de Est, al cincilea dupa Stockholm, Madrid, Tel Aviv si Jakarta. La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai institutului, alaturi de designeri romani, viitori studenti ai IM si reprezentanti media. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul designerilor romani, care au organizat o expozitie de moda si design, unde au putut fi admirate tinute vestimentare, cele mai noi colectii, proiecte de design interior si de produs.
A doua zi – pe 11 mai, s-a desfasurat “Day of Display“, eveniment dedicat tinerilor pasionati de moda si design, care doresc sa imbratiseze o cariera in aceste domenii.

Day of Display“ s-a bucurat de prezenta a peste 200 de tineri, care au primit numeroase informatii despre cursurile Institutului, licenta sau master, dar s-au bucurat si de consiliere pentru a putea face alegerea potrivita in cazul in care isi doresc sa profeseze in acest domeniu si pentru a avea o cariera de succes.

Foto: Istituto Marangoni

 

Comments are off this post!