Iti afecteaza locul de munca relatia?

Stil de viata

Iti afecteaza locul de munca relatia?

21

Muncind aproape in continuu – zi si noapte, face ca timpul dedicat celor dragi sa se scurteze, atentia catre ei, devenind aproape inexistenta la un moment dat. Cu sau fara rezultate, munca prelungita iti poate afecta negativ viata, ruina relatiile si te poti trezi la un moment dat – implinit sau nu in munca – singur, fara prieteni apropiati si fara partener.

Cum s-a intamplat acest lucru?

A munci, a trage din greu, nu e un lucru rau, mai ales cand se si merita. Cu toate astea, cand munca castiga teren in fata persoanei iubite, ea poate interfera cu relatia si in multe cazuri, sa o rupa. Definitiv! Cuplurile care se iubesc pot face fata fara nicio problema unei perioade mai incarcate pe termen scurt, dar, cand munca este prioritara relatiei, este destul de greu pentru partener sa fie intelegator si sa te sustina.

Ce trebuie facut?

Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare, ar trebui sa gasesti raspunsurile la alte probleme. Ai putea incepe sa te gandesti cat de importanta este fiecare sarcina de lucru si daca merita sa-i acorzi ore extra de munca pentru a le termina. Puneti intrebari de genul: “Pot termina la timp acest lucru si sa-l predau maine?” sau “Merita sa mai stau cateva ore, cu toate ca ceea ce e de facut e o treaba pentru cateva zile?”. Ce este de facut de asemenea, in cazul unei liste cu sarcini, dar care necesita extra timp, in afara programului de lucru. Trebuia sa-i explici partenerului aceste lucruri, pentru a intelege si pentru a se simti parte integranta din aceasta. Si poate cine stie? Te poate ajuta sau poate veni cu solutii bune!

Impune-ti limite!

O alta parte esentiala pentru a va asigura ca munca si relatia cu partenerul nu se ciocnesc, este sa stabiliti limite. Puteti incepe prin a acorda importanta in egala masura, atat sarcinilor de la locul de munca, cat si actiunilor pe care le faceti cu partenerul. Faceti planuri cu partenerul, ca si cum v-ati pregati/prezenta pentru o prezentare la locul de munca si nu renuntati la ele! Evident, exista si exceptii de la reguli!

Incearca sa fii prezent!

Cand esti cu partenerul, lasa grija serviciului atunci cand esti la serviciu, dar cum totul este acum digital, pare o sarcina destul de dificila. Partenerul isi doreste sa fii doar cu el, nu doar cu gandul la munca sau sa-ti verifici emailul din 10 in 10 minute!

Your email address will not be published. Required fields are marked *