Energie, Creativitate si Imprevizibil in Creatiile Avangardistului John Richmond

Brand

Energie, Creativitate si Imprevizibil in Creatiile Avangardistului John Richmond

42

John Richmond s-a nascut in Manchester in 1960 si mai tarziu s-a mutat in Londra unde a absolvit studiile la Kingston University in 1982; este casatorit cu Angie Hill si are doi copii, Harley si Phoenix. Dupa terminarea studiilor, a inceput sa lucreze la propria colectie, devenind in scurt timp un lider al avangardismului britanic. In aceasta perioada, a colaborat ca freelancer cu  Emporio Armani, Fiorucci, Joseph Tricot si Maria Cornejo.
In 1984 infiinteaza propriul label Richmond – Cornejo, iar in 1987 lanseaza ‘Destroy’, o linie de imbracaminte formata din tricouri si jeansi, mai ieftina comparativ cu linia principala. Colectiile actuale sunt organizate in doua linii, cea principala ‚ John Richmond’ si linia de difuzie ‚Richmond’, oferind atat ready to wear, cat si denim.
In 1995, designerul il contacteaza pe antreprenorul italian Saverio Moschillo cu scopul de a se extinde la nivel international, cei doi incheind un parteneriat in acelasi an. Incepe productia in cadrul Falber Confezioni din Forli (aproape de Cesena), iar prin intermediul retelei de magazine Moschillo (Napoli, Roma, Paris, Dusseldorf, New York) din toata lumea, datorita calitatii produselor si profesionalismului, cei doi se bucura de un succes extraordinar. Richmond deschide magazine in Milan si Bari, dar si in Londra pe Conduit Street.
In 2000 semneaza un contract pe trei an cu firma italiana de accesorii Valextra, pentru a introduce linii noi de incaltaminte pentru femei, genti de mana si accesorii.
Brandul a continuat sa se extinda si pe segmentul ochelarilor de soare, lenjeriei de corp, lanseaza o colectie de plaja, o linie de incaltaminte si una de imbracaminte pentru copii; in 2009 prin intermediul celor doua parfumuri ‘John Richmond’ si ‘John Richmond for Men’ label intra in unviersul frumusetii, drept urmare la scurt timp este lansat parfumul pentru femei ‘Viva Rock’.
Prin creatiile sale, Richmond a incercat sa conteste conventionalul si sa depaseasca asteptarile, hainele pentru femei fiind foarte sexy; daca o vedeta isi doreste o imagine memorabila si percutanta, atunci trebuie sa aleaga John Richmond! Hainele sunt bine croite, culorile sunt deseori calde, imprimeuri de fructe combinate cu motive fetish, insertii din piele, lanturi, fermoare, dau un aspect complex si contemporan in acelasi timp, multe din creatiile Richmond dezvoltat o moda in cluburile din Londra.

Foloseste si combina imprimeuri de animale, piele, satin, catifea, vinil, pentru ca rochiile in special, sa poata fi purtate in diverse ocazii si cu diverse accesorii; paleta coloristica se concentreaza asupra nuantelor de negru, umbre, albastru, ‚compensate’ de multe ori cu inflexii de roz sau visiniu.

Toate colectiile John Richmond sunt caracterizate de energia, creativitatea si imprevizibilitatea tinerilor si a culturii de strada. Fiecare linie este influentata de muzica, combinand sicul de strada cu obraznicia, nume ca Destroy, Disorientate, Disorder, Diamond Dog sau Eat Cake, fiind mai mult decat sugestive. Sicul de motociclist si stilul de muzica rock, combinate cu taieturi precise caracteristice vestimentatiilor de lux, atentia la detalii, aduc succes acestui brand, Madonna, George Michael, David Bowie, Mick Jagger, Annie Lennox, Duran Duran, Axl Rose, Bryan Adams, Marco Materazzi, fiind doar cateva nume care imbraca Richmond.

Comments are off this post!