Julia Jianu in dialog cu Daniela Sala

Julia Jianu si-a continuat cariera, construindu-si o cariera solo de success, de care se bucura si in prezent.

Julia Jianu este una dintre cele 3 componente ale trupei Exotic, prima trupa de fete din Romania care a fost infiintata in anul 1999, dar care s-a destramat la scurt timp, desi au avut un succes formidabil. Ulterior, Julia Jianu si-a continuat cariera, construindu-si o cariera solo de success, de care se bucura si in prezent.


Buna si bine ai venit in paginile Revistei Famost. La ce varsta ai pasit in lumea artistica? A fost greu sa te faci remarcata?
Inca de la 4-5 ani, dar mai precis inca din clasa I am avut abilitati artistice, pentru ca participam la toate manifestarile artistice unde cantam si eram foarte apreciata de toti. Mai tarziu, la scoala generala participam la diferite evenimente organizate de catre scoala. Tot timpul, de cand ma stiu, am avut asa cate un moment care sa imi demonstreze ca asta a fost harul meu, fara sa ma indrume nimeni. Nu stiam ca, in timp, asta va deveni o meserie. Propriu zis, cand am inceput eu sa cant la modul cel mai serios, a fost in primul an de facultate cand m-am inscris la un studio de jazz si muzica usoara si de acolo au inceput participarile mele la diferite festivaluri de muzica usoara care mai se organizeaza chiar si acum. Vorbesc de “Festivalul Mihaela Runceanu” si “Festivalul Florentin del Mar”, festivaluri cu notorietate, care se organizeaza de ani de zile si la care castigam premii dragute. Mai tarziu, am fost sunata de catre Costi Ionita pentru un casting, pentru a face parte din primul grup de fete din Romania. Aici a fost norocul meu si eu zic ca a fost destinul meu sa fiu aleasa din atatea fete cu voci frumoase din Romania.

Ce amintiri are Julia Jianu de la lansarea primului album?
Primul album a fost cand faceam parte din trupa Exotic, “Sexxy”. Imi amintesc ca a fost primul clip al unei trupe dat in prime time la TV, chiar inainte de stirile Pro TV. Lansarea a fost de mare impact, deoarece a fost cu Generatia Pro. Tin minte ca a fost intr-un club. S-a ocupat de stilul nostru pe atunci Loredana Groza, deoarece ea era partea integranta a Media Pro. Lansarea a fost de mare impact. Si acum piesa “Sexy, sexy, stiu ca ma vrei” e cunoscuta de toata lumea, de la cei mai mici, pana la cei in varsta.
Ce trairi ai atunci cand esti pe scena si oamenii iti fredoneaza melodiile?
Este foarte simplu de spus. In momentul in care faci ceea ce iti place cel mai mult si chiar faci cu daruire si cu pasiune, nu te poti satura de ceea ce faci. E vorba de un schimb de energie.
Ce inseamna fericirea pentru tine? Ce o face fericita cu adevarat pe Julia Jianu?
E foarte greu de zis. In functie de anumite etape ale vietii. Se spune ca o stare de fericire generala nu exista niciodata, pentru ca viata cotidiana te impiedica uneori sa fi fericit continuu. Exista momente si momente. Fericirea consta in a face ceea ce imi place si sa am activitate si liniste interiora.


Care a fost cel mai fericit moment din cariera ta? Dar cel mai trist?
Nu exista un moment unic. Momentele de fericire sunt in permanenta. Clar sunt momente de fericire la fiecare eveniment in parte atunci cand publicul tau te aplauda. Sunt oameni care te plac foarte mult si iti arata asta, iar acest lucru iti da o stare de fericire. Cand vezi ca omul din fata ta te apreciaza si iti lauda munca, este o mare satisfactie si o mare fericire. Fericirea pe plan artistic este generala.
Nu pot sa spun ca am avut momente foarte triste in cariera mea artistica.
Au fost momente in care ai vrut sa renunti la cariera ta?
Absolut niciodata. Sub nicio forma nu m-am gandit la asta. Pentru asta am fost facuta si nu se pune problema sa renunt vreodata. Nu as renunta pentru nimic in lume.
Cine a fost idolul tau?
Nu pot sa spun ca am avut un idol si atat. Cand eram foarte mica mi-a placut foarte mult Michael Jackson, eram ca un fan inrait de al lui, aveam si postere si tricouri cu chipul lui. Dar in ceea ce priveste muzica, vocea si dorintele mele de a atinge anumite performante vocale, din acest punct de vedere le-am apreciat foarte mult pe artistele Celine Dion si Mariah Carey. Acestea doua erau cele pe care eu incercam sa le imit cand eram mai mica. Dar sunt chestii usor diferite. Omul Julia il admira pe omul Michael Jackson, iar cantareata Julia le admira din punct de vedere al tehnicii vocale pe Celine Dion si Mariah Carey.


Te-ai gandit vreodata sa te muti intr-o alta tara?
Imi place foarte mult sa calatoresc, imi place foarte mult sa vizitez, dar nu cred ca m-am gandit niciodata sa ma mut intr-o alta tara. Mie mi-a mers aici foarte bine atat in viata personala, cat si cu muzica. Sunt “prea” romanca, ca sa pot sa zic ca m-as muta intr-o alta tara!
Piata muzicala din Romania promoveaza din ce in ce mai multi artisti, concurenta fiind acerba. A fost greu sa te mentii pe piata muzicala din Romania?
Nu a fost greu, pentru ca eu am considerat de cand ma stiu ca nu exista o concurenta directa intre artisti, nu la modul ala in care sa ne “calcam pe bataturi” unul pe celalalt. Exista loc pentru toata lumea. Important este ca tu sa mergi pe linia ta, sa ai drumul tau, deoarece sunt organizatori si oameni care sigur te vor placea. Fiecare are identitatea lui ca artist. Cine spune ca exista o concurenta directa, exagereaza. Nu exista o concurenta directa in asa ceva. Exista loc pentru fiecare!
Ce parere are Julia Jianu despre piata muzicala din perioada actuala?

…..

Continuare interviu revista Famost editia septembrie 2019 GRATUITA aici!