Jurnal pentru Ea, pentru Irina Binder

Bloguri bune

Jurnal pentru Ea, pentru Irina Binder

434

Vrei o marturisire? Ai incercat vreodata sentimentul ca peste oamenii care se iubesc adevarat, profund se pot abate toate furtunile pamantului, interioare sau exterioare, fara sa-i doboare, fiindca ei devin tot mai puternici, tot mai de nezdruncinat? Nu are cum sa nu ramai impresionat de povestile care coboara din marginile unei carti in realitate sau, invers, care isi prelungesc realitatea in pagini care, odata scrise, nu mai apartin autorului, ci fiecaruia dintre cei care le citesc. Recunosc: oamenii acestia sunt de invidiat, dar in sensul frumos al cuvantului; nu ai decat sa gasesti pretexte pentru care sa nu-ti placa… dincolo de asta, ramane o frumoasa lectie pe care, daca esti sincer, o accepti: iubirea naste razboaie, dar si creeaza lumi.

Te invit in lumea celei mai cunoscute autoare a momentului, IRINA BINDER (https://www.irinab.com), a carei usa ne-a fost deschisa de catre nimeni altcineva, decat de catre iubitul ei. Acesta i-a dedicat un amplu Jurnal, pentru ea, pe care il poti rasfoi pe https://www.facebook.com/Jurnal.pentru.Ea. Bataile ei de inima, ale Irinei, sunt alimentate de gandurile si randurile pe care i le dedica permanent iubitul si isi gasesc ecoul fie in Insomnii (https://www.facebook.com/Irina.Insomnii), fie printre Fluturi  (https://www.facebook.com/FluturiIrinaBinder).

Risipire? Nicidecum! Piesele acestui puzzle de emotii si sentimente sunt cele care, in momentul in care s-ar reuni, ar compune harta unui suflet fragil si sensibil care nu poate trai decat multiplicat. Irinei si lui Alex le-am adresat cateva intrebari. E posibil sa intelegi mult, e posibil sa intelegi tot! Te lasam in lumea de care tocmai va vorbeam, cu speranta ca intuiesti tot ce se afla dincolo de cuvinte!

FAMOST: Ce anume v-a unit sufletele, in afara de pasiunea pentru cuvantul frumos scris?

IMPREUNA: Sufletele noastre au fost unite de valorile si pasiunile comune, de dragostea fata de tot ce inseamna viata, oameni si frumos in lume.

FAMOST: Preferi ”fluturii” sau ”insomniile”?

IRINA: Nu pot alege intre ele, fiindca ambele sunt parte din viata si din sufletul meu.

ALEX: Este foarte greu sa aleg… Mai bine va spun realitatea mea de zi cu zi: prefer fluturii iubirii pe care mi-i ofera Irina si insomniile placute pe care mi le dau acestia.

FAMOST: Cu ce arme te aperi de cei care vad in tine o imagine fabricata cu scop comercial?

IMPREUNA: Nu consideram necesar sa ne aparam de prejudecatile celor care nu ne inteleg scopurile, intentiile noastre si ce reprezentam noi. Inainte de orice aspect, si noi suntem oameni, oameni care traim intr-o tara libera si care avem dreptul la alegeri, opinii si gusturi proprii. Daca unii aleg sa vada doar anumite lucruri, inseamna ca atat pot ei sa perceapa – iar asta tine de fiecare om in parte, de bagajul emotional pe care il poarta, de educatia primita, de oamenii cu care se inconjoara, de ceea ce ofera ei vietii si de ceea ce aleg ei de la viata. Avem deja destula experienta ca sa stim ca nu vom putea niciodata convinge oameni care isi impun anumite limite si ca trebuie sa ne concentram asupra celor cu care putem construi impreuna.

FAMOST: Care sunt criteriile dupa care selectezi cartile pe care le recomanzi, pe blogul tau, spre lectura? Tematica abordata, notorietatea autorului, sugestiile editorului, felul in care sufletul au rezoneaza la ele?

IRINA: Cartile pe care le recomand sunt cele cu care sufletul meu rezoneaza, carti pe care le-am citit si pe care le consider utile prin prisma invatamintelor care reies din ele, carti motivationale si carti care sa inspire lumea la bunatate si la evolutie spirituala.

ALEX: Marea majoritate a cartilor pe care le recomand e constituita de carti pe care deja le-am citit sau cel putin rasfoit, iar selectia o fac dupa felul in care cartile respective corespund cu filosofia mea de viata, cu principiile si valorile mele morale sau daca le consider utile in procesul de dezvoltare emotionala si mentala.

Prin urmare, sa incercam sa primim de la viata, asa cum spun si prietenii revistei noastre, Irina si Alex, tot ceea ce ne ajuta sa nu ne pierdem umanitatea si sensibilitatea; fara un suflet si o minte   deschise, riscam sa coloram in gri si acele parti ale existentei noastre care erau candva luminoase!

Articol realizat de Adina Mitrica

Comments are off this post!