Karen Mulder – Model de Top, Inspiratie Pentru Nume de Flori

Supermodele

Karen Mulder – Model de Top, Inspiratie Pentru Nume de Flori

138

Masuri : 85-60-86
Inaltime : 178cm
Culoarea ochilor : albastri
Culoarea parului : blond
Karen Mulder s-a nascut in Vlaardingen – Olanda la 1 iunie 1968. Tatal, Ben, era functionar public, iar mama, Marijke, secretara.Karen are o sora mai mica – Saskia, care a studiat economia, dar a devenit actrita.
Cariera de model a inceput fara voia ei la varsta de 17 ani, cand un prieten a inscris-o intr-o competitie de profil, „Look of the Year”, organizata de agentia Elite si unde a castigat locul al doilea. Dupa acest eveniment, renumita agentie i-a oferit un contract. In urmatorul an a prezentat si a facut campanii pentru Valentino, Yves Saint Laurent,Lanvin, Versace si Giorgio Armani. A aparut pe coperta Vogue si a semnat un contract cu Guess in 1991. De asemenea, participa la o campanie Nivea. In 1992 semneaza un contract cu Victoria’s Secret si in 1993 apare pe coperta Vogue de doua ori, in lunile ianuarie si martie.
Una dintre primele editii ale revistei „Top Model” a fost in intregime dedicata lui Karen Mulder, ca si o intreaga editie italiana a revistei Vogue. Cele doua aparitii in „Sports Illustrated” in 1997 si 1998, ca si cele pentru Victoria’s Secret, au adus un plus de imagine lui Karen.
A defilat pe catwalk alaturi de Kate Moss, Cindy Crawford, Claudia Schiffer si Naomi Campbell. La un moment dat, Karen ajunsese sa castige peste 10.000 de lire sterline intr-o zi.
S-a retras din cariera de modelling in anul 2000.
La varsta de 20 de ani Karen s-a casatorit cu fotograful francez René Bosne. In 1993 mariajul s-a terminat cu un divort. Mulder declara ca viata ei s-a schimbat in 1993, cand era mereu intre doua aeroporturi si mai niciodata acasa. Atunci l-a cunoscut pe dezvoltatorul imobiliar Jean-Yves Le Fur, in zona de asteptare a aeroportului  din Paris. In scurt timp s-au logodit.
Pe 11 decembrie 2002, dupa o perioada lunga de depresie nervoasa cronica, Mulder a avut o tentativa de suicid, luand o supradoza de somnifere. Vecinii au descoperit-o in coma in apartamentul ei din zona exclusivista Avenue Montaigne. Internata fiind in spital, alaturi de ea s-au aflat parintii si fostul logodnic, Jean-Yves Le Fur.
In vara anului 2004, Karen a hotarat sa intre in industria muzicala. A colaborat cu Daniel Chenevez din trupa Niagara pentru un CD intitulat simplu “Karen Mulder”. Pe 30 octombrie 2006 a dat nastere unei fetite, Anna.
Pe 1 iulie 2007 s-a intors pe catwalk pentru a prezenta colectia de toamna-iarna a casei Dior, la Paris, alaturi de Naomi Campbell, Linda Evangelista, Helena Christensen, Amber Valletta, Shalom Harlow si  Stella Tennant.
Un lucru mai putin stiut este ca o specie de lalea ii poarta numele.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *