Kasta Morrely Fashion Week

Media

Kasta Morrely Fashion Week

85

Cea de-a VI-a editie a festivalului Kasta Morrely Fashion Week a reprezentat un eveniment de o importanta deosebita, atat prin prisma invitatilor, cat si a modului de organizare, a calitatii oamenilor implicati si a intregii filosofii care sta la baza organizarii lui. Prezentatorii, numerosii designeri, manechinele, toti cei prezenti, au simtit emotiile si s-au bucurat de participarea la un festival de moda din ce in ce mai ambitios si care a ajuns la o anvergura de invidiat. Este meritul organizatorilor, a modului profesionist cu care este tratat fiecare amanunt, fiecare situatie, fiecare persoana implicata in buna desfasurare a acestui eveniment, totul fiind abordat cu o maxima seriozitate si un infinit entuziasm.
Ne bucuram ca am fost parteneri media Kasta Morrely Fashion Week si ne-am propus sa va introducem in minunata lume a acestui festival, sa intelegem impreuna principiile acestuia si de ce nu, sa invatam de la profesionisti. Avand o intreaga stiinta si filosofie la baza, organizatorii Kasta Morrely Fashion Week, ne-au raspuns cu o mare amabilitate si deschidere curiozitatilor noastre, dezvaluindu-ne ce inseamna cu adevarat organizarea unui festival de moda, in afara imaginii perfecte de pe scena.


De unde ideea infiintarii acestui festival si cui a apartinut aceasta initiativa? Cine sunt cei din spatele acestui frumos festival?
Raspunsul la aceasta intrebare este o mica poveste frumoasa. Dupa ce s-a inchis proiectul de cercetare si s-a infiintat Kasta Morrely, era firesc ca profesionistii din domeniul organizarii de evenimente de moda sa apeleze la cercetatorii nostri. Astfel, in zeci de evenimente atat in tara cat si in strainatate, specialistii Kasta Morrely in organizare de spectacole si festivaluri, au fost rugati in special de catre designerii internationali, sa organizeze ei insisi un festival la nivelul competentelor lor. Intamplarea fericita a facut ca o parte din rugaminti sa fie adresate si presedintei Organizatiei de Tineret de la Kasta Morrely. Aceasta si-a asumat sugestia si a venit cu propunerea organizarii festivalului Kasta Morrely Fashion Week. La Kasta Morrely este un obicei dragut: cine vine cu propunerea, acela se bucura de libertatea de a o materializa, primind sustinerea intregii organizatii. Logica e simpla: cel care vine cu propunerea, este cel mai in masura sa isi aplice viziunea pe care o are. Pentru cunoscatori, este secretul politicii de performanta a unei institutii.

De unde numele Kasta Morrely? Care este etimologia lui? La ce ar trebui sa ne duca cu gandul?
Este o intrebare pe care am primit-o de nenumarate ori. Va voi spune din nou o mica poveste. Kasta Morrely a devenit o legenda inca din perioada proiectului de cercetare cu acelasi nume.
La inceputuri, proiectul de cercetare Kasta Morrely nu era personalizat cu un nume, era un simplu departament cultural-artistic. Intamplarea fericita a fost sa avem in perioada aceea un membru in cadrul organizatiei, specialist in inforenergetica si radiestezie. El a venit cu ideea ca proiectul de cercetare sa poarte un nume ezoteric. Conform cutumelor organizationale, cine vine cu propunerea, isi asuma coordonarea materializarii ei. Si asa a aparut, cu ajutorul ansei radiestezice si a raportului centezimal, numele Kasta Morrely. Nu vreau sa va rapesc timpul povestindu-va ce haz am facut cand a aparut pe raportorul centezimal litera K. Chiar radeam ca se va chema kilometru sau kilogram. Insa inforenergeticianul si-a continuat netulburat investigatia specifica, pana la ultima litera a numelui, inclusiv evaluarea beneficitatii acestuia ales de ansa lui de argint. Efectele benefice ale energiilor pozitive ale numelui si-au dovedit valabilitatea si spiritul protector de atunci si pana in zilele noastre.
Cand a inceput concret aceasta frumoasa poveste?
In concret, proiectul de cercetare Kasta Morrely a fost initiat in 2002. Timp de un an de zile s-a lucrat la punerea la punct a proiectului de cercetare, care avea drept scop culegerea de date pentru a se putea scrie stiinta ocupatiei legalizate de Manechin si ulterior de Organizator spectacole. Adevarul este ca ideea acestui proiect de cercetare, a venit tot din partea unor cetateni documentati si cu initiativa.

foto: Alex Ratoi

Care sunt amintirile care va vin in gand atunci cand va amintiti de prima editie? Cum erau emotiile atunci si cum sunt emotiile acum, cand deja amploarea Kasta Morrely este impresionanta?
Dupa ce organizezi mii de evenimente si actiuni, iti vine usor sa inviti oameni care iti sunt prieteni, alegand adevaratii profesionisti. Emotiile sunt putine din punctul acesta de vedere. Partea cea mai dificila, o constituie faptul ca intalnesti in viata cotidiana ignoranti care nu stiu diferenta dintre defilari, prezentari de moda si un fashion week; care nu fac diferenta dintre entertainmentul de reclama din magazine sau cluburi si complexitatea calificarilor pe care le implica un festival de moda in standarde profesionale. In situatii de acest fel nu sunt emotii, este o cultivare a increderii in utilitatea misiunii civilizatoare a unui fashion week.
In cadrul festivalului, ati adus nume importante din moda, atat din tara cat si din strainatate … cum ati reusit acest lucru?
Este si aici o mica poveste. Festivalul a avut de la prima editie un mare avantaj construit in ani de cercetare si realizari benefice. Faptul ca specialistii Kasta Morrely au raspuns prezent de cate ori li s-a cerut sa se implice in organizarea evenimentelor unor mari producatori, adica sa se ocupe de spectacolul de pe scena si de organizarea backstage-ului, au cunoscut si s-au imprietenit in mod direct cu foarte multi designeri profesionisti nationali si internationali. In fapt, asa cum spuneam si mai sus, Kasta Morrely Fashion Week este o materializare si a rugamintilor acestor mari nume de podium international.

Care este scopul infiintarii Kasta Morrely Fashion Week? Ce se urmareste?
Scopul in sine si el reprezinta o mica poveste. Sa nu uitam ca Asociatia culturala si de aparare a drepturilor omului Kasta Morrely este o organizatie infiintata de o parte din cercetatorii care au avut ca realizare scrierea ocupatiilor legalizate de Manechin si Organizator spectacole si cartile de specialitate aferente, inclusiv manualul Maestrului de ceremonii calificat.
Kasta Morrely este un adevarat program de leadership pentru tineret, de aceea sustine toate initiativele voluntarilor sai, care sunt bine argumentate si astfel s-a conturat scopul Festivalului Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week. Ne-am bucurat de la prima editie de prezenta unor manechine din tari cu traditie in domeniul modei, inclusiv si din Israel. Pe scurt, scopul festivalului international Kasta Morrely Fashion Week este promovarea voluntariatului, cetateniei active si rolului civilizator pe care il au industriile creative, cu ajutorul pregatirii in standardele de promovare ale modei.

foto: Alex Ratoi

In momentul de fata, ca organizatori, sunteti multumiti de modul cum s-au desfasurat lucrurile si cum s-au implicat cei care v-au fost alaturi pe tot parcursul celei de-a sasea editii? Sau simtiti ca se putea si mai bine?
Intotdeauna un festival, implica in organizarea sa, sute de oameni impartiti in echipe cu specializari complementare. Se pune accent pe o organizare clara, respectand standardele ocupatiilor si se folosesc din plin tehnicile de management ale riscului, iar treaba merge ca pe roate. Ca rezultat, oamenii sunt relaxati, veseli, fericiti, incantati din prima pana in ultima zi. Chiar daca este cu adevarat o munca foarte grea, secretul succesului ei consta in calificarile multiple, pregatire, pasiune si talent, pe care le pui in slujba realizarii obiectivului final de incantare si multumire.

Care considerati ca va sunt punctele forte ca festival de moda? Cu ce credeti ca va detasati?
Dupa cum v-ati dat seama, Kasta Morrely Fashion Week este o poveste de suflet a celor care se implica in organizarea lui, la fel si pentru cei care il sustin. Punctul forte este ca festivalul implica numai oameni pasionati de profesiile lor. Tensiunile si obsesiile mercantile sunt eliminate natural din start. De aceea vedeti pe scena oameni relaxati si fericiti. O vorba spune ca “Raiul este un vis materializat”. Kasta Morrely Fashion Week este un vis materializat al tuturor celor care ii vedeti pe scena, in culise sau peste tot in organizare.
Un alt punct forte al festivalului este si Teatrul de Moda®. Rezultat al studiilor de cercetare, marca inregistrata Kasta Morrely, Teatrul de Moda® permite pe podium o punere in valoare a mesajului creatorilor intr-un mod atractiv si usor de inteles, pentru toate categoriile sociale.
Kasta Morrely Fashion Week gazduieste anual Gala Premiilor in Industriile Creative®, prima gala de acest fel din lume.

Carui public va adresati ? Care este publicul tinta sau cel pe care vi l-ati dori? Cum arata din punctul de vedere Kasta Morrely, publicul ideal?

Continuarea interviului, o gasiti in revista Famost – editia iulie 2018, GRATUITA AICI!


foto imagine principala: Ovid Mayer

Comments are off this post!