Kate Moss – Un Supermodel „Anti – Supermodel”

Supermodele

Kate Moss – Un Supermodel „Anti – Supermodel”

31

Caracteristici fizice Kate Moss: Piept: 86 talie: 66 Solduri: 90 Inaltime : 172 culoarea ochilor : caprui culoarea parului : castaniu natural
Katherine Ann Moss, nascuta la 16 ianuarie 1974 in Croydon -Londra, este un fotomodel britanic, avand mama sa – barmanita, iar tatal agent de turism. Kate mai are un frate pe nume Nick si o sora vitrega pe nume Charlotte. Parintii au divortat pe cand ea avea 13 ani. A urmat cursurile Scolii Primare Ridgeway si liceul Riddlesdown in Purley.

Ca fotomodel si-a inceput cariera dupa ce fost descoperita in 1988 la aeroportul John F. Kennedy din New York de Sarah Doukas, fondatoarea agentiei Storm Model Management. In acelasi an, Kate semneaza un contract cu casa de moda americana Calvin Klein. La inceputul anilor 1990 face publicitate pentru casele mari de moda, facand concurenta unor fotomodele ca Cindy Crawford si Claudia Schiffer. Moss a devenit cunoscuta ca un „anti-supermodel” al anilor 1990, avand acea figura de copil abandonat si fiind foarte slaba, spre deosebire de celelalte supermodele consacrate care aveau forme.

A fost votata pe locul 9 in clasamentul celor mai sexi 50 de femei din lume, in revista Maxim, iar in revista FHM pe locul 22 in topul celor mai sexi 100 de femei, in anul 1995. In noiembrie 1999 a fost prezenta pe coperta Millennium a editiei americane Vogue, fiind considerata una dintre „Muzele moderne”. In martie 2007, Moss a castigat premiul NME pentru cea mai sexi femeie. In acelasi an si-a  facut aparitia pentru prima data in lista celor mai bogati oameni in publicatia Sunday Times, unde averea sa era estimata la 45 milioane de lire sterline. In Marea Britanie s-a clasat pe locul 99 in topul celor  mai bogate  100 de femei.

In iulie 2007, cand a castigat o suma totala de aproximativ 9 milioane de dolari in ultimele 12 luni, Forbes a desemnat-o a doua pe lista celor 15 modele cel mai bine platite din lume. In 2012 a fost inclusa in lista intitulata „The Supers” de pe site-ul MODELS.com.

  • Kate Moss este reprezentata de cea mai buna agentie de modelling  din lume, IMG Models.
  • A facut publicitate pentru parfumul lui Yves Saint Laurent si  alaturi de Gisele Bündchen pentru casa de moda italiana Versace.
  • A avut probleme in 2005, cand poza ei apare in Daily Mirror, unde Kate este prezentata consumand cocaina.
  • In viata ei privata, Moss a devenit cunoscuta pentru escapadele ei nocturne. Printre acestea se numara consumul de alcool si droguri, care i-au creat in cariera o serie de probleme. A urmat in 1998 un tratament contra consumului de droguri.
  • Intre anii 1994 – 1998 Kate a trait impreuna cu actorul Johnny Depp, fostul prieten al actritei Winona Ryder. Cu editorul Jefferson Hack, Moss are o fiica, nascuta in 2001. Intre 2005 – 2007 Kate a fost logodita cu cantaretul Pete Doherty, vocalistul formatiei The Libertines.
  • Pe 1 iulie 2011 s-a casatorit cu Jamie Hince, chitaristul formatiei The Kills.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *