„Women are tired of uniforms. They want creative clothes which express their individuality” – Koji Tatsuno

Koji Tatsuno – nascut in anul 1964 in Tokyo si catalogat ca un autodidact complet, este probabil unul dintre cei mai evazivi designeri din lume, foarte apreciat si foarte respectat. La varsta de 18 ani, si-a parasit tara natala si a ajuns in Europa pentru a gasi un job. A supravietuit facand comert cu mobila veche si a atras atentia prin intermediul tricourilor sale inspirate din vechi kimonouri. Brown’s – un magazin din Londra a apreciat designul tricourilor sale si i-a cerut o duzina pentru comercializare. Rezultatul? S-au vandut imediat. Intre timp, Tatsuno a invatat arta si secretele croitoriei engleze in atelierele de pe strada Savile Row – Londra.

In anul 1980 lanseaza Culture Shock – cu un design inspirat din moda avangardista specifica anilor ’80 din Japonia. In 1986 isi deschide primul magazin in cartierul Mayfair din Londra – cunoscut pentru eleganta si stil, iar in 1987 isi lanseaza propria colectie, sprijinit financiar de mult mai cunoscutul designer Yoji Yamamoto. In anul 1989 il angajeaza pe viitorul controversat designer Alexander McQueen, pentru ca in martie 1990 sa aiba prima reprezentatie la Paris unde, cu sprijinul editorialistei Franca Sozzani ( Vogue Italia), se bucura de un real succes. In 1995 deschide un magazin in Paris.

Sprijinit de Joyce Ma – fondatoare si director executiv al lantului de magazine Joyce din Paris, in anul 1997, Koji Tatsuno organizeaza un show dedicat tinerelor talente, sub numele de Koji „Tatsuno – An elegy to the body and clothes”. In vara anului 2002, a fost numit chief designer al celebrei case Madame Gres din Paris, unde a venit cu un nou suflu, folosindu-si experienta si tehnica acumulata, fiind cunoscut faptul ca designerul japonez si-a petrecut mare parte a carierei experimentand  tehnici mai putin folosite in bransa.

Cifra de afaceri a lui Koji Tatsuno nu este impresionanta, pretul creatiilor sale fiind accesibil.